Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Ајде чим те задржале ќе биде за брзо само нека ти е со лесно (fingers) ќе се гушкате за брзо те чекаме со убави вести :inlove:

На mamaJana и Ema.Sk им се допаѓа ова.
  2. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.672
    Како сте со главоболките деновиве? Од ништо живо не ми поминува глава, целата десна страна кај веѓата ми пулсира, не можам веќе, дури и апче пиев, џабе. Почна и да ми се гади од болкава.

3. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.663
    И јас скроз истата болка ја имам не можев ни да спијам се изнапив вода и џабе :|

4. LucyLu

LucyLu Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    Мене само со стапчето ми зема :$

На Tacka36 и CareTee им се допаѓа ова.
  5. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.672
    Леле се будрв на секој саат, на крај станав, и седев во темна соба, значи џабе, пукнав вчера цел ден, и денес еве пак.. не се трпи болкава мислам цело око ме боли..:doh::doh::doh::@

На lovely91 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    4.082
    Не знам дали би помогнало моето искуство, ама јас некаде прво, второ тромесечие имав таква болка доста често, со пулсирање кај веѓата буквално до полудување. Пиев парацетамоли, кафиња со лимони, прошетки, се што демек може да помогне, затоа што не беше издрживо и пак ме држеше по неколку дена. На крај уствари излезе дека диоптерот ми се покачил многу нагло за време на бременоста, земав нови наочари и мислам се преродив. Да чукнам во дрво, од тогаш до сега дали 1-2 пати ме фатила глава. Може не е кај тебе до тоа, ама ако имаш таков проблем, не би било на одмет до очен да се отиде.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2020
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    936
    Имаме ли мамички бремени со трето или некој да сподели ускуство од блиска што родила трето...викаат со 3то дете се е побрзо,и носењето и раѓањето,ем брзо оди ем додека да трепнеш излегло:D,за разлика од двеве претхони во оваа бременост повеќе уживам,можеби и дека малку позрела:$35 години сум ама и за раѓање имам чувство дека штом ке влезам во 9ти за брзо ке се породам:lol::)

На Fatalnata, Iva Mitrevski, minne992 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. martty06

martty06 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    1.730
    Кога прв пат добивте вагинален преглед во 9ти месец?
    За утре сум закажана кај нов доктор а сум 37 полни недели и се мислам да не налепам утре. :(

9. LucyLu

LucyLu Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    Јас 38+2 уште не сум налепила ама се си мислам неделава ќе налепам :rofl:
    Не верувам дека вака ќе се смеам тогаш :?::D

На Skorpija25, CareTee и martty06 им се допаѓа ова.
  10. martty06

martty06 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    1.730
    Јас си велам само уште утре не, после можи :lol::D

11. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.784
    Во 39 та недела вагинално добив преглед,пред тоа одев и 37 и 38 на,но не ме прегледаа.

На LucyLu, ivance.. и martty06 им се допаѓа ова.
  12. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    26.787
    Јас сум моментално бремена на трето и некогаш заборавам и дека сум бремена (facepalm)
    И јас мислам дека ке родам брзо ама ке видиме :)

На thelittle17, Fatalnata, jarec6 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    :bandit::bandit:

Аз сам ту уште :toivo:

Ден надминат термин ( вчера термин по ехо што ме гледаа) а по календар последна менстр денес е . Цтг какo и секој пат , контракции има , и ја си осеќам , ама рано е припремни се слаби ]:)]:)]:)

Сум мрднала од средата со еден прст плус (facepalm) Сега сум 2 прста отворена и денес ми беше и вагиналниот болен :envy:
    Сега к-ла на 2-3 дена и ќе кажат што следно , освен у меѓувреме ако не почне.

Процесот си е почнат ама си тера бавно бавнооо , па оставаме да видиме некоа ден плус како ќе одвива , докторот кажа сакаш остани ама и досадно ќе ти биде подобро дома оди , денес секако нема провокација да ми пуштат и да ме задржат , за 2-3 дена тек ќе видиме таа опција , да не форсираме уште сега да ти е поболно присилно отварање , а и јас несакав реков ќе си одам , неќам мн болка :emo:..

И така ќе си дремам уште 10 недели бремена |(

На natasam, Mom_3, ivance.. и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Секој месец има по една ваква. Тоа е што ќе правиш. Јас бев на една од тие. Термин Ноември се породив Декември. Бебушки инаетливи. Ајде ќе биде за скоро, мајка. Уште неколку дена и ќе се гушкате со бебче.

На BabyD0ll, ivance.., jarec6 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.898
    Допаѓања:
    34.102
    Мене вчера лажни контракции ме измачија.Цел ден.После попладне се смирија, ама штом станев да се движам ме сечеше стомакот.Се чудев дали се овие вистинските.Некако ми беа преслаби.Се чуствував како прворотка.Ама во првото немав вакви болки и затоа ме породија со провокација.Вечерта кога легнав пак исто болки малку појаки.Ама ги игнорирав и си решив да си спијам.Неколку пати ги сонував дури како сум во болница и се пораѓам(facepalm)
    Па решив да ги запишувам ама сонлива само 3 сум запишала видов дека не се во правилен интервал и ми олесна:whew: Си легнав и си реков ако вака терам дома ќе си се породам:D
    Вчера симнав апликација за контракции ама не стигнав ни една да измерам, додека ја најдам и вклучам веќе поминуваа:nod:
    Денес немам некој болки, ниту ми е чепот паднат па така знам не ми е време:)

На BabyD0ll, forumce, Mom_3 и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    Јас бев убедена дека ќе прифатам провокација , ама дeнес на одење кон болница но но :x Оно ја и така и вака ќе вриштам пиштам и ќе ме боле најмногу на цел свет :rofl::rofl: се знам каква сум , ама подобро дома ќе седам отколку таму , вака и ја ќе се досредам и поуживам со малата , мачно ми е да неспана ноќе , преку ден па со неа и обврски низ дома , и се ама ајде толку дотераав па за некоа ден плус минус ќе додржам , може стварно полесно ќе ми биде без мн форсирања , е сеа што се отварам бавно на неделно ниво у глава удара , ама па док рече следно ако се 3-4 прста и ако е без болки пак јаки сакаш неќиш нема одење дома:whew:

На BabyD0ll, Mom_3, ivance.. и 5 други им се допаѓа ова.
  17. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.129
    Царски во која недела обично закажуваат?
    Јас цело време се надевав на природно, но бебево испадна големко... докторот рече ќе видиме на преглед нареден пат како ќе бидат мерките, можно е да треба царски.
    Тогаш ќе бидам 37+, да знам што да очекувам.

На BabyD0ll, Mom_3, thelittle17 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Нема правило кога, зависи од индивидуалните фактори.

На BabyD0ll, Mom_3, Fatalnata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Колку големко е? Ни две ни три -царски. Што им е финтата со царскиот не знам, на секоја втора царски и предлагаат.

На BabyD0ll, minne992 и Mantub им се допаѓа ова.
  20. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.129
    Две недели е напред по мерките... на 36та одговараше за просек од 38ма.
    Прво ми рече ќе одиме на природно, па откако го измери кажа дека е можно да треба царски, да бидам спремна.
    Ќе инсистирам и јас на природно, ама ако излезат мерките над 4200 не би ризикувала.
    Знам дека и ехото не е 100% точно, па се надевам дека на нареден преглед понормални ќе излезат.

На BabyD0ll, thelittle17, jarec6 и 3 други им се допаѓа ова.