Трето тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by chache87, Sep 19, 2014.

1. An-na

An-na Форумски идол

Да знаеш колку голема разлика може да има од ехо до реална големина, ехехеееее. И јас не го разбирам форсирањево царски за ова? А да не зборам што и рано ќе ти биде на 37 да те пораѓаат, ама ај.
    Сеа да не се правам паметна и јас, оти врска неам со медицина, ама еден куп девојки се породија со големи дечиња, на изглед прилично слабички и мали, ама без проблем родија.

Fatalnata likes this.
  2. Mantub

Mantub Форумски идол

Инсистирај или појди на второ мислење.
    Мислам дека дел од трудниците одат на царски, а не морало.
    Кефалопелвина диспропорција баш е ретка состојба.
    И за да знае дали е преголемо за родилен канал, не се гледаат само мерки на бебето туку и мерки на мајката.
    Од око не се проценува дека си "слаба" или "тесна" во карлицата.
    А она failure to progress се гледа кога е почнат пораѓајот, па не се движи со темпо со кое се очекува, па одлучуваат царски.
    Имам доживување дека ептен лесно препорачуваат царски.

Larahappy, thelittle17 and LivingGlam like this.
  3. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Нема да ме пораѓаат во 37ма, сигурно. Тоа и прашував, дали има некоја вообичаена пракса па да знам дали да очекувам да ми каже за брзо.

Знам и јас за многу случаи со големи бебиња, ама факт е дека има и ризик.
    Во секој случај, на докторот му верувам. Ќе видиме како ќе се покаже нареден пат, и секако дека прва опција е природно.

4. SmartyWifey

SmartyWifey Истакнат член

Мене во 38ма ме породиа царски во Плодност поради големо бебче. Фала богу што ме породиа царски, одвај ја извадија, заглавена беше под ребра. На ехо сабајле пред пораѓај ја мереа 4кг, се роди 3930гр. Кога ја извадија беше модра и потечена, и царски ме породија и бебе се измачи ептен. Докторот рече дека еден од подолгите царски му било. Замислував јас дека штом е царски бебе ќе биде бело, нежно. Сепак сум за опција да се слуша мислењето на докторот, веројатно има улога и тоа што јас имав преголема доверба во мојот и успеа да ме опушти и да ме ослободи од стравот.

5. macufkam

macufkam Истакнат член

Денес бев на преглед на гак ми отворија историја ,утре прием у болница намалена плодова вода и мало било бебето 2600 ии демек заостанало со растот , ии сеа уште повеќе ме фати страв што ке се десава , дали природно ги пораѓаат или царски ? Искуство некој со слично искуство

thelittle17 likes this.
  6. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Во која недела се прави последниот скрининг, и што точно претствува, што се испитува тогаш, на ехо те гледаат или нешто подруго е?

7. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Vo 38 obicno gi vadat carski

LivingGlam likes this.
  8. Tacka36

Tacka36 Активен член

Nikogas ne se tocni merkite na eho,mene prvoto mi rekoa deka mi e 4500 i deka nema da mozam da go rodam prirodno,sakaa da mi zakazat carski,ama me fati inat rekov kolku saka neka boli ke ragam prirodno,babicata sto me poragase mi e komsika i ne dozvoli carsli,deteto se rodi 3800 i 54 sm,mn lesno i mn brzo go rodiv,taka da neka ne te lazat,duri nemase potreba ni da ke secnat ama ete tri koncinja imav

Kitten, BabyD0ll, Fatalnata and 4 others like this.
  9. azelea

azelea Популарен член

Мене сега три часа пред да се породам на ехо ми викаат дека бебе е 3650,а се роди 3280,така да не се земат мерките здраво за готово.

forumce, Fatalnata, Mom_3 and 5 others like this.
  10. Tacka36

Tacka36 Активен член

Koja nedela si??jas sum 36+3,petokot bev mi rekoa deka e 2400 isto kako od pred edna nedela ne napresilo ic ovaa nedela,ali ne bilo strasno,nisto ne mi spomnaa za poragaj i za zadrzuvanje,mi zakazaa pak vo petok,mi napravija ctg bese se ok,i mene mi rekoa deka dve nedeli e ponazat

macufkam likes this.
  11. macufkam

macufkam Истакнат член

38+5 сум ,мене утре ке ме задржат и исто ме испоплашија немам памет више и затоа многу ми е страв од тој природен пораѓај

12. Tacka36

Tacka36 Активен член

A kolku vreme ne napreduva ili deka demek e malo??mene bas nisto ne mi rekoa deka e malo i deka moram da se porodam,protokot e super,neznam tebe so ti kazale??a zasto ti e strav od priroden poragaj??ic ne e strasno mn lesno i bezbolno pominav prviot pat prirodno na Gak,a kade ke se poragas??

13. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Цело време беше поназад бебето со недели или се си беше во ред до сега, па ова наеднаш вака не напреднува во килажа? Ако не оди како што треба, ќе те породат царски, не се секирај и не мисли, 2.600гр. е добра тежина за да се роди бебе, се раѓаат и многу помали.

Fatalnata and LivingGlam like this.
  14. Pacient srna

38+5 ok ti e za raganje nema sto da se plasis. Ajde smireno se ke.bide super uzivaj. Ima vreme ke se debelee beba posle

jarec6, thelittle17 and LivingGlam like this.
  15. macufkam

macufkam Истакнат член

До сега си беше се супер,у петокот бев кај матичната ме прати денес на гинекологија и истото ми го кажаа дека е мало и дека намалена плодова вода ,до сега си беше напредно и чудно им е што за кратко време снемало плодова вода и дека не напреднало ,иначе си мрдка цтг се си е супер

jarec6 and Tacka36 like this.
  16. macufkam

macufkam Истакнат член

Иначе на гак ке се пораѓам

thelittle17 and Tacka36 like this.
  17. Tacka36

Tacka36 Активен член

Kaj mene moze deka imam dovolno plodova voda,kaj mene radi pritisokot e malo i postelkata deka oddamna e 3 stepen i krvnite sadovi se oslabeni,ama protok ima i e dobar,ke vidime petok so ke kazat,kako i da porodis ne se sekiraj veke si taman,ne se plasi se ke projde i da e malo ke si nadohnadi,ja taka vikam i da sum prirodno polenso ke go rodam pomalo,ja 3800 go rodiv prvoto ko pesna ne pa sea,samo pozitivno i opustise se ke bide dobro

macufkam likes this.
  18. Tacka36

Tacka36 Активен член

I jas na Gak,koj doktor te geledase denes??

macufkam likes this.
  19. macufkam

macufkam Истакнат член

Пајтим асани се вика докторот што гледаше денес во амб 36

Tacka36 likes this.
  20. Pacient srna

Na rodnina moja za dvete deca isto bese se super i vo 38 namalena plodova voda i aj na carski. Prvoto znam okolu 2600 go rodi, za vtoroto ne sum.sigurno ama ene gi i dvete super si se si rastat i besneat. Se desava nekad toa e, sekako si na kraj ne e niso strasno

macufkam and thelittle17 like this.