A da jas trebase da bidam kaj nego prviot pat,ama mene mi se padna Marija Joksimovic i eve dvapati mi se paga sega ke odam pak kaj nea,ok mi izgleda nekako mi se dopadna
Мене искрено не ми остави некој ок впечаток ништо не ми објасни што како ,па затоа си имам друга докторка што утре ке ми објасни
Mene ovaa bas bukvalno se mi objasni i se mi ispita,dur ne vide vo red rezultati ne me pusti,mi se bendisa bas
Изгледа нема пракса во 38 бев последен пат, а ми закажаа царски на почеток на 39. Според вагинален преглед (ми рекоа тесна си) и мезурација мислам беше-мерење на карлица, стомак.... со нешто како шестар (излезе тесна карлица, а поголемо бебе) плус замотана папочна врвка на ехо и мене ми рекоа да не го јадеш стапот па после пак царски, најубаво да не ризикуваме.
Првата ми се роди 2600гр на термин и супер си напредуваше. Она сега не јаде многу, слабичка е, 13кг, околу 90см, 3 ипол години е. Не се грижете што се мали, ќе си пораснат. Ова сега е помало за 3 недели, за 1 час сум на контрола па ќе видеме што ќе каже докторката.
Девојки мене вчера ме задржаа во болница заради висок притисок 170/80 сантим ипол сум отворена имам некој слаби болки вчера одеа до 90 ама јас не ги осеќав па еве дега ме следат цело време ми дадоа метлдопа и дијазапам инекција па се надевам дека ќе иде брзо процесов.
Ајде мајка на болница си ќе те следат се ќе помини брзо и супер... Уште малку те дели до гушкање со бебе да ти е со лесно
Zeni cickive rastat pak vo treto? Vo prvo mi bea baloni ama aj hormoni od ivf ocekuvano, vo vtoro si dojdoa na sebe ama se pak ko da se duvaat? Da ocekuvam da pocne da curi kolostrum od niv ili sto e rabotava?
Za kolostrum moze i da kapnuva moze i ne toa e kaj site razl , jas do sea misl ne sum primetila kaj mene mn malce ednas dva pati kapka dve , a so prvoto mi se pojavuvase poekje pati , sega eve 40+2 sum poslednava nedela dena epten osetlivi stanaa nemoz se doprat i pak se nadueni a bea olabavaveni pred toa ..
Da Sestra mi e vo belgija i koga bese trudna i zemale krvf i so tie rezultati videle dali bebeto ima nekoi anomaali i dali e masko ili zensko .. i pomisliv dali i vo makedonija go pravaat istoto
Па за аномалии на плодот, тоа е сосема друго, тоа е скрининг, или пак пренатален тест, ама касно е во третп тромесечие да се прави, тој се прави порано.
Se pravi i vo treto ama nema poenta. A do togas i na eho se gleda polot, na 3d i na kogo lici ke vidat