Трето тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by chache87, Sep 19, 2014.

1. ivance..

ivance.. Популарен член

Фала ви жени :hug:

Ava.84 and Poppins like this.
  2. Trpkovska

Trpkovska Популарен член

Со лесно мајка побрзо да се олесниш

Elenica*Petrova and ivance.. like this.
  3. ivance..

ivance.. Популарен член

Фала ти :hug:

Trpkovska likes this.
  4. Tina-fina

Tina-fina Истакнат член

Со лесно:inlove:

ivance.. likes this.
  5. ivance..

ivance.. Популарен член

Фала :hug:

6. jarec6

jarec6 Популарен член

@ivance.. ајде чекаме добри вести за брзо :l::hug:

ivance.. likes this.
  7. ivance..

ivance.. Популарен член

:hug::hug::l::l:

jarec6 likes this.
  8. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Од што може оваа недела ова втор пат ми се случува: наеднаш ме втресува треска, се потам, ми студи, стомакот ми кркори, ми се гади, мислам дека ќе повратам во секој момент, така лошо ми е што не можам ни да лежам ни да одам.

Пред 3 дена истото ми се случи, ништо не пиев ми помина после неколку часа дури.
    Денес бетер од тогаш а истите симптоми.
    Се напив сега парацетамол пошто буквално се тресев па се потев.
    Чаре некој нешто, што може да е?
    Ми се гади многу и цело време мислам ќе повратам, немам сила, како да лебдеам ако одам, а а легнам ми е лошо уште повеќе...:worried:

Elenica*Petrova and thelittle17 like this.
  9. minne992

minne992 Форумски идол

Како ти е притисокот ?

Nefertiti. and Ava.84 like this.
  10. Nefertiti.

110 со 70 е секогаш кога ми го мерат, дома немам апарат.
    Никогаш не ми се качил.

И имам како киселини од желудникот осеќам...
    Ќе го пратам мажот по гастрогард за прв пат да ми земе и кисела вода.
    Б6 се напив што ми е лошо и примирам сега.
    Може настинка ми е, или стомачен вирис некој незнам, некња кога ова ми се случи пак исто седевме на тераса 1 час и кафе пиевме, а кафе не пијам со месеци.
    Или од јадење некое, ама па треска наеднаш, да ме втресува до толку...
    Незнам, на се помислив.

11. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Јадена си?
    Да не ти паѓа шеќерот/притисокот?
    Мене два пати ми се случи да се онесвестам после такво чувство во второ тромесечие. Сега кога ќе осетам слично само каснувам некој залак, пијам вода, седнувам и дишам. Ќе испотам, ќе се потресам во рацете и ќе помине. Не знам и јас од што е, ми рекоа дека се случува, од хормони, низок притисок, се'.

thelittle17, Nefertiti. and Ava.84 like this.
  12. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

@Nefertiti. Kiselini i povrakanje moze da e od sto te udira beba ili ako e generalno visoko. Moze udar i da ne osetis ama ako se podmestilo i pritiska tamu edno na drugo i tebe loso ti e

Nefertiti. likes this.
  13. Daydream

Daydream Популарен член

@Nefertiti. Да не пиеш таблети за железо?
    Мене ова ми се случи два пати откако почнав да пијам таблети за железо. Дали е 100% од тоа, не знам, ама претпоставувам. Првиот пат целосно се изгубив, прво почна жештина да ме фаќа, ме препоти за 10 секунди, тресење раце, почна да ми се повраќа и почнав да губам свест, немав сила ни до кревет да стигнам, следно што се сеќавам бев покрај маса легната. Среќа на страна сум паднала. Не знам колку време сум лежела, ама сигурно не повеќе од 2,3 минути. После почна треска да ме фаќа и ладно ми стана. Цел ден не можев да се вратам во нормала. Вториот пат почна исто ама не ме фати несвестица, успеав да се исконтролирам со дишењето и полека, полека се вратив во нормала. Првиот пат ми се случи брзо откако доручкував, така што не е дека сум била гладна. Притисокот ми бил секогаш супер.
    Не знам како да ти помогнам, само совет од мене ако осетиш и најмалку нешто слично, јави се на некој, било кој, само да не си сама.

Nefertiti. likes this.
  14. Trpkovska

Trpkovska Популарен член

Мерев сега притисок ми беше 115 со 68.. Дали е многу низок и што да јадам/пијам да се стабилизира? Од како знам за себе ми е 120 со 80.

15. Nefertiti.

@Daydream
    Не пијам таблети за железо, добро ми е железото и општо крвната слика и шеќер се, сите испитувања.
    Среќа маж ми е денес дома бидејќи се е на работа, не за друго баш ако паднев да имаше човек да реагира, иако до сега тоа не ми се случило ама се е можно нели.
    Излевам на воздух до надвор и се мијам со вода лице, сега више легнав у кревет, мислам дека ќе заспијам рано ако успеам, утре сум на контрола ќе ја прашам баш матичната.

@Pacient srna
    Кешки да беше високо, многу ниско го носам бебето, затоа и имав крварења и лежам дома со терапија сум.
    А колку до колку горе може да ме притиска во 29та недела незнам, баш ме занима до кај и одат ноџињата нагоре, утре на ехо ќе видиме во што положба ќе ја најдиме.

@LivingGlam
    И јас одма на ова помислив, бидејќи ми се случувало често и кога не бев бремена, и во прво тромесечие само тоа лошење ми беше ама ќе апнев е како тебе и ќе чекав да се препотам, за некое време си минеше, си знаев, ама сега апнав одма кисело млеко, маслинки, кашкавал, после и слатко од јагоди сркав џабе.
    Лошењето малце се стабилизира, пијам кисела вода со лимон еве, подждригнувам ми подолеснува, ама чувството на немање снага и сила е тука, имам вртоглавици а да напоменам со саати и десното око ми трне, трепка.
    Утре баш ќе ја прашам матичната што би можело да ми е, дали е нешто со бременоста или нешто мене лично ми се случува да одам па до кај општиот лекар.
    И баш притисок да видиме колку ќе е, мада знам низок е секогаш 110 со 70 ми е 7 месеци веќе, не мрда, а си се спушта он секако некогаш, се осеќа тоа.
    Само бедови за ова окото што ми е плус вака си правам, ме исплаши, одма си викам е сега тромб ако ми се откаче готова си, абе филмови, кошмари кај сонувам секоја ноќ па и на јаве.(facepalm)
    Фала ви женски на одговорите, ќе пуштам филм да ме успие, стабилизирана сум малку после неколку часа конечно.:)

Skorpija25, jarec6 and LivingGlam like this.
  16. Larahappy

Larahappy Популарен член

Сo леснo :inlove:

ivance.. likes this.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

@Nefertiti. истите симптоми ги имам и јас веќе три дена.Неможам буквално на моменти од кревет да станам.Притисокот нормален а шекерот денеска баш дома мерев 7,2 ми беше.И јас мислев паднат е па од тоа ми се слоши ама ете кај мене покачен е дури.

Nefertiti. likes this.
  18. ivance..

ivance.. Популарен член

Фала :hug:

19. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

@Nefertiti. Mene mi se sluci nekade 26-27 so glavata gore na zeludnik da me pritiskala i imav neprijatnosti kislelini i malce tesko taka stoznam

20. Tacka36

Tacka36 Активен член

Devojki 37 ma normalno e od denes otoci da mi se pojavay samo na nozete na listot kaj prstite??soleno ne jadam,gazirano ne,osven sto jadev kisela salata marula,normalen pritisok,nemam proteini,kako ste vie so otoci??