Jas sum veke na 0.6 odamna. Sega vo cet pak na kontrola pa da vidam dali ke pokacat nesto. Abe taman ke si reces ete gotovo projdovme 30ta pak nesto za sekiracii se pojavuva
Мешиња како сте Јас да си се пожалам, ноќеска ич не можев убаво да спијам.. Кичма ме искина, нозете трупови, киселини и чат пат по некоја слаба менструална болка. Денес земав резултати, брисеви чисти, во четврток на ехо и комплет лабораторија. Ако продолжат вакви болки навечер не знам што ќе се прави
Devojki deneska bev na kontrola na GAK, 35+4 sum, doktorkata rece deka bebce e epten spusteno duri glavceto veke pocnalo da se mesti vo kanal i me prati na ctg, ctg-to bese dobro, isto taka i vaginalen pregled mi pravea, ne sum otvorena. Nekoja so vakvo iskustvo?
И јас исто. Цела ноќ не спиев. Се ме болеше. Едвај најдов соодветна положба, се наместив, почнаа киселини. Вакви болки немав со првово и да ви кажам едвај чекам да се породам.
Denes menstrualni bolki, ne nonstop ama se desava da gi osetam. Pocnav da se furam deka predvreme ke se porodam....pobudalev i jas gotovo
Јас ги имав цел 8ми месец, плус и стврднувања, сега 36+4 ништо немам, нит ме боли стомак. Кичма знае повремено да ме заболи, па ногата, и некој нерв ме стега стандард. Исто, од внатрешна страна на препоните, од почеток до колената до доле ме боли. Обратна од сите сум.
Кичмата и цел грб денес крш кај мене, крлицата доле со се срамната коска исто, значи едвај одам, станувам бавно со офкање, стегање вилица, пцуење, секој ден мажот ме масира на грбот и нозите ми ги трие странично што мислам дека ми се сронати од лежење и недвижење веќе со недели значи полудувам од болки. Магнезиум не помага џабе е, само лежење, ама жив човек нерва те фаќа! Додека се свртам од лева на десна страна во сон морам да подстанам, и се вртам полека пола саат а некогаш во сон ако не се разбудам и си останувам на грб, до кај стигнам работата. Ама брзо се вртам, мака ми е не можам да дишам на грб кога лежам. 31 недела, а јас со вакви болки сум со недели, една недела веќе се будам во 4 и 30 како аларм и не можам да презаспијам, и несоница фанав, како така нешто да се изоставе. Со месеци Дабростон на 6 саата, сон салам немам сврзано, само аларми ѕвонат, едвај чекам да го прекинам. Сега сфаќам како иде терминот дека стравот ми се намалува оти од нормална и лесна бременост прво тромесечие, до паталошка со терапии, крварења и болки од 15та недела, дома затворена со месеци, едвај чекам да стигниме 35, 36та недела, па да се опуштам психички конечно а не се стегната, нервозна како рис. Најубавото започна, списокот полека се шкрта. Уште некоја недела да се издрже само, а јас сеуште несвесна дека ќе имам бебе, едвај чекам да ја држам во раце. Како се менува се, цел живот викав дека не сакам деца, не можев да се замислам како мајка а сега не сакам животот без неа да го замислам. Бре пусти хормони.
Давајте чаре за запек, баш сега кога нагло се скрати цервикс и малку отворена, кога мора најстрого мирување мене тогаш ме фати. Ми прави страшен напон кога одам во тоалет, а несмеам да напнувам.
Smuti sekoe sabajle, jabolka so luspa i potecna ishrana vo smisla mandzi. Vo krajna instanca parafinsko ulje ama pred toa probaj lapni maslinovo
Мене овие два дена ми се хорор, цело време ме стега во долниот дел на стомакот како да ќе излези, стомакот цел ми е стврднат поголем дел од времето, само си велам сега иди, дојде моментот и џабе пак ништо. Неможам да доиздржам овие последни денови.
Еве јас пак со благи менструални болки и повремени стегања долу на стомакот.... утре полни 34недели, белким е нормално да е вака овој период @Mom_3 како сте вие мама?
И јас сум од денес 34та недела. Немам некој болки ама стомак мислам ке ми Пукне. Не можам да дишам веке. Само си викаам има ли крај ова Уште малце ни остана