Цела недела си го сонувам бебево родено, или дека го раѓам. Изгледа дека почнува по малце да ме фаќа паника... до сега бев похрабра, откако ја наполнив 37 недела како да се упрпав од сѐ. А и сама сум си крива, почнав да читам искуства овде, да гледам видеа и шо да очекувам, и еве сега Сигурно не сум само јас ваква...или??
@Pacient srna Јас уште си се надевам дека може да се сврти, иако докторката ми рече 10% биле шансите, кај мене е со главата горе ноџињата доле не е ни карлично да речеш што знам... А вака е наместена уште од 25 недела, ама тогаш не се замарав се мислев ќе се сврти ама инает беба. @...Arthemisia... и јас добро се држев до сега, ама почнува да фаќа паника како се наближувам полека. Мислам следна недела на првото црг ќе ме удри дека треба да раѓам за помалку од месец, сега си уживам во удобноста дома, ама таму во болница ќе ме здрма осеќам . Ама од друга страна едвај чекам да дојде моментот да ги видам тие очиња. Со лесно на сите идни мајки.
Ќути, па и ја сум вторник на прво цтг, и мислам дека тогаш веќе моментот на sh*t got real ко ќе ме мавне, ќе се испничам уште толку а од друга страна што велиш едвај чекам да ја запознаам и да ја гушнам беба а ич не сум плашлива по принцип, ова некако ново искуство ми е
Јас сум си плашлива богами. Никогаш не сум одела по болници, освен парацетамол, аналгин ништо друго немам примано, ни инекции...Ќе биде забавно, сега дома си кулирам ама таму незнам како ќе изреагирам..
Не се гледа на цтг како е наместено на ехо се гледа.Цтгто е за мерење на контракции и откуцаии на срцето на бебето.
Здраво мешиња, Еве еден репорт и од нас. Бевме во четвртокот кај Петрова (ремедика) се е како што треба, бебе 1960 грама, одговара за 32-33 недела според мерки, а ние сме 31/6 ГН. Грлото затворено 4.1 ( така ми кажа) Ме прегледуваше и со вагинална сонда. Решивме за пораѓај во Ремедика. Мм не сека да слушне за во Гак, после неколку слушнати приказни од страна на жени. Јас сакав во ГАК, затоа што секаде има супер доктори, нему му е за третманот и барањето мито, многу го нервира тоа. Се спремаме пополека , купуваме работи. Купивме количка (енци-менци), креветче ( имаше на промоција во бебе хоум) и некој мали ситни работи. Е сега денес, бебево ме убива од ударање и кога ќе ме удри, абе боли. Искрено не знам дали правило разликувам болки. Сабајле имав мал по густ секрет при бришење, само еднаш и не беше чисто бел, туку малку и жолт. За ова ако може да ми пише некој искуство. Страв ми е да не е мукозен чеп. Леле, паники! Ќе одам во Вторник за брисеви, ама до тогаш си викам, леле што ако дојде до предвремено п. Само да стигнам до 36 н. Абе, ненормална сум, знам! Тешко на мм, со мене! Поздрав мешиња од нас! И заедно ќе си се бодриме, нема друго.
Мајка ми имала ситуација, на ден на термин бебето карлично поставено и после 2 дена пукнал водењак, отишла да раѓа а бебето веќе се свртило со главата надолу. Кога се подготвува матката за раѓање, природен процес е и бебето да се "спреми" за излагање па често во последните часови пред да се роди ќе си се намести во природна положба за раѓање. Ова сега што го прават докториве, што закажуваат царски во 38ма ради карлично бебе, не е хумано.
Јас да ви кажам како се ближи терминот миле паника сум... Немам страв од болките, ќе боли нема бегање, не се умира од болка, имам страв да не паднам таму и веќе да не станам, зошто вакви мисли имам јас не знам... Да не ме фати тахикардија, а таму да не ми дадат ништо за смирување и да се треснам у несвест. Од анксиозноста е знам, ама многу ме нервираат мисливе. Мајка ми вика од болка нема да размислуваш таму на ова ама јас сум бог да чува
I toa mi e nejasno zaso 38 se site carski zakazani??? Vo 40 ne se pravi ili sto e rabota. Mislam deka cela bremenost imam stres od poragajot od sto sum.slusala deka vo privatno te teraat nakaj carski pogotovo za ivf bremenosti
Мене на Почеток ми вратија две недели назад, демек Покасно зачнато. На Последните Прегледи бебе све Поголемо е од што треба По мерките и си викам дане сум 36та место 34та Па да дојде бебо изненадно Порано. За тоа ме фаќа Паника
Devojki 39+1 sum,bebe aber nema,niti bolki osven sto mn mrda,ali nozete dole kaj listot kaj prstite denes mn mi se oteceni,duri me bolat,dali vie sto ste pri kraj imate osto otoci na nozete??dali e od tezinata??idam dvapati nedelno na ctg se e ok,sea ponedelnik sum pak,pravam krvni sliki sekoj petok,imam malku proteini vo mokraca,doktrorkata so me vodi na gak vika deka e normalno i deka ne e strasno,veke nemozam ni da lezam ni da se dvizam,se me boli,se cistvuvam debelo 3 prsta bev otvorena petokot,meko grlo,2 sm da se nadevame deka ke bode brzo rabotava
Jas sum so hipertenzija od start,mjslam 7 godini go imam,do 140 so 80 najveke odi,pod terapija sim i 4 pati na den go meram,do sega ne se kacil poveke
Sigurno od toa ti se otecite, jas vo minatata bremenost imav visok pritisok 140 so 90 mi beshe, cela bev otecena. Ne e strasno, si stasala do kraj