Да, погрешно се изразив. Сите трудници се ослободени од физичко присуство на работното место. Јас се ослободив и од двете една закана со трудова инспекција и проблемот решен.
Кога си на договор на определено, не важи. Зошто ако то завршува договорот може да те избрка,и ни инспекција не ти помага, завршил договор и тоа е тоа. А на неопределено сите што се треба да пријават ако не им дозволуваат.
Zeni koa lezejki se vrtam od edna na druga strana znae da me mavne nekoja glupa bolka ama jaka kaj sto e jajnikot obicno, minuta dve pominuva. Valjda niso strasno ko za 33gn taka?
Јас такви болки имав цела бременост, некој лигамент , ништо страшно. . Фала ви друштво на убавите честитки, да сте живи и здрави и ве чекам во подфорум бебе
Не е, ме заболува некогаш ме буди од спиење,како пред добивање, па поминува... Деновиве и кичмата ме болеше чудно не како претходно, си викам да не се породам порано... Ама се е во ред на лекар, се спрема телово веќе сме неколку недели пред крај
Kako vlegov vo 8mi odma drugo e, se oseka deka se sprema. Samo uste inatov moj da se svrti so glavata nadolu i epten ke sme spremni
Јас тазе влезена во трето тромесечие, не можам да си го препознаам телото. Мислам дека преку ноќ стомакот ми порасна и ми се поткрена погоре, апетитот исто нагло зголемен. Два дена не можев да спијам убаво, па два дена ме болеше кичмата, па вчера главоболка А баш убаво си истерав до крај на второ...
Не знам дали да се пофалам или пожалам Ме фати малце еуфорија од ЦТГ, ама се уште не сум испаничена, чудо за мене, како што сум паничар и немам ниту инфузија примано, ниту било што во болница, ама не му се давам сега за сега Три дена немам седнато, дома се превртев, исправ испеглав, средив торбата за во болница, мислиш ќе се пораѓам утре Тоа абер немам, малце болка во стомак доле, а кичма ме боли постојано, лева нога, препони, нозе, раце, стапала, се живо, ама не му ја мислам и цел ден како црв да имам, само си наоѓам занимација. И притисокот ми е низок цело време, шро е супер до некаде, ми кажаа да не ја пијам терапијата ако е низок, пред некој ден 110/50 ми беше, воздух снемав, не е убаво ни да е низок. И така мамички, одам да прошетам па ќе правам ручек, да не му ја мислам да подраборам нешто. Се читкаме, со нови вести.
Прва чашка чај од лист од малина испиена малку рано, ама денес го купив и не можев да дочекам... 34+4. Ќе го пијам преку еден ден додека не бидам 36та, а после редовно по една чашка на ден. Баш да видиме дали ќе има некој ефект, вака е вкусен, обични тревки
Нас на курсов за припрема за пораѓај ни кажаа од 34та недела по 1-2 чашки секој ден, од 36та 3-5 чашки на ден, а после 38ма, да се пие, ама да стои прво 24 часа, па после тоа (тогаш бил многу горчлив, ама можело да се меша со друг чај, за да не биде толку гаден), така ќе имало ефект Јас отидов вчера да го побарам од аптека, ама ми затворија пред нос Се надевам денес ќе го земам и ќе почнам. Утешително е што викаш дека не е гаден Инаку и јас сум 34+ недела
Бидејќи не живеам во Македонија, не би знаела. Не знам дали има достава кај нас од Амазон, знам таму дека го има со сигурност.