Како јас да се читам, значи погрдо чувство нема, мислам дека сум отворена со недели, и се некои грчеви/болки имам доле. Сега во 13h сум на преглед и директ ќе барам да ме виде вагинално оти мислам дека во секој момент ќе ми прсне водењакот. Незнам зошто ни е вака, а јас 32 недела сум. Ќе пишам баш што ќе ми кажат, и ќе барам нешто за болките да ми даде ако може, скренав од нив веќе.
За болките и менструални, или како за отварање плус напони и јас си имам оддамна. Сега 35+2 сум. Некни неможев нозе да мрдам цела ноќ од јаки болки долу вагинално, мислев се пораѓам, издржав. Вчера на контрола кај Ќаев во државна му кажувам вика се додека не се на 5мин тоа се подготвителни болки. Ни ме погледна вагинално ни ништо, а и контракции на 20 мин цело време. Само рече за една недела контрола и ќе ме задржат изгледа за пораѓај зашо малото заостанува со неделите и килажата
Кога ве читам сите дека имате болки си викам зашто јас немам... моево тело зар не треба да почне да се спрема, 35+0 денес
Не си барај беља Уживај без болки, не знаеш колку си среќна. Жива не сум веќе од болкиве, како почнаа од 32ра, па зреење, па на 2-3 дена на цтг, не знам колку магнезиум и носпа имам испиено. Еве и денес 35та полна умрев значи, се молам да поминат да станам да јадам
Ме гледаше со железото, одма и реков јас сум отворена, е не си отворена, ехеее вика скрос затворена, ќе си трпиш ми рече, зголеми магнезиум, друго чаре нема. Некои имаат болки и осеќаат се, а некои не, нема правило, ние сме од тие среќните што осеќат се ете. Брисеви во понеделник ќе ми зиме, а во петок ќе одам за последно конзилијарно со Адела да зборувам да видам дали ќе се договорам со неа за пораѓај. Дабростонот ми рече да сум прекинела да го пијам, ама мене ми е многу страв одма да не прокрварам, и ај ми рече до понеделник пиј го, повеќе никако. И викам ќе ставам утрогестан, ни тоа не ми даде, ми рече да не се плашам дека нема да крварам... Бебето е доле наместено со главче битно.
Super, ete sea ke bides smirena den dva posle pak ke mislis otvorena si na sekoe zaboluvanje Ja znam deka pobudaluvam ama sto da pravam a me zaboli trk u wc da ne curi nesto gledam
Јас на огледало се гледав да не сум отворена жено. Се исплашив кога видов како ми е потечена и реков веќе нема шанса. А гаѓите нонстоп ги проверувам и рака пикам да не тече нешто. Мажот ми рече дека ногу сум била безобразна...
Kako be na ogledalo pa nema sto da vidis Kazi mu na maz ti eden racen pregled da ti naprai da ne se oseka zapostaveno
Dobro neli vodenjakot treba da pukne i da istece vodata, ili moze i postepeno da ai tece na gakji? Me podzamisli
Леле женички колку сум се смеела на муабетиве Малку релаксирајте се милички мои опуштите се Замислите сега сте во стрес леле ова да не се случи леле она ...a замислите кога ке родите ке ви е страв 5 мин бебе да оставите на некого или да појдете до вц ... се ке си дојде во свое време Just relax
Кога сме кај болките јас на моменти чувствувам како некој во вагината да ме пресекува со нож. Од утре сум 36та недела, уште одам на работа а после работа немам сила за ништо. Ме фаќа паника, ништо немам спремено, уште ми фалат мн работи да купам, а кај е перење, пеглање, чистење...
33+6 вечерва бебе мислам од кај папокот ќе искочи,така силни удари превртувања прв пат имам.На моменти и боли кога клоца.Цел стомак ми игра лево-десно нормално ли е?
Утре на контрола конечно после 6 недели да си ја видам лепотицата.... Вчера имав болки на десната страна-како менструални назад во половината малце се испаничив ама се напијав магнезиум и смирија болките.Се надевам дека е нормално ова.... Бебушка си мрда убаво конечно секој удар се сеќава цел стомак се мрда лево десно горе долу само што не удира силно само се тегни долу кога е со главчето ме наболува малце..... Конечно и тежина да видиме и се утре ... со душа го чекам денот исто како и денот за пораѓај утре 31 недела-8ми месец почнуваме време поминува ептен брзо-за наша среќа хахаха не ми се верува сеуште дека стасавме до тука и дека уште малце ќе се запознаеме. Па од наредна недела да почнам да купувам работи за на болница полека полека да се спремаме Имајте добра ноќ од нас
Леле девојки стварно незнам дали ќе ги препознаам родилните болки се си мислам ќе си трпам и ќе се породам во кола Цело време нешто ми боли кога менстриални болки, кога кичма, кога турка бебче доле и тоа ме боли.. Осеќам се почесто контракции и тоа навечер само што не се на редовни интервали. Утре сум на доктор ќе видеме што ќе каже. Белки ќе биде на брзо не се издржува веќе а и сакам што побрзо да си ја запознаам лепотицата