Ете сме и ние во дежурните, отиде водењакот на подготвителните болки. Не сум отворена сега за сега. 35+3 само Господ да не чува двајцата, ме примија на патолошка, бидејќи сеа без болки ќе чекам дo сабајле
Уште ништо, пукнат водењак од полноќ само два прста отворена, малото со главче наместено. Плодова вода уште тече сега почна и со крв малку. Болки на цтг само една 70, а ментруални појаки цело време. Само два прста отворена до сега. Косава си ја измив да не седам на празно, ионака неспремна ме фати. Да знаев ќе си средев дома да бев раат барем тоа. Тахикардии ме маваат. Докторот спомнуваше провокација ама ќе ме чекале до утре. Ќе ми се фати многу време со пукнат водењак. Ќе поминат 24 саати ми е страв да не е премногу тоа
Не премногу се толерира до 48чсса после тоа не прави вежби како чучњеви да се спушти бебка подоле и побрзо да се отвориш со лесно
Devojki, vcera i deneska primetuvam deka imam malku poveke zgusnat bel iscedok, a po temava citav za cepot. Dali e mozno postepeno da paga cepot i toj isceodok da e ustvari od nego? 36+6 sum, od vreme na vreme osekjam bolki vo dolniot del, sega strav mi e da ne pocnal cepot da paga
Само со лесно нека биде Ќе биде добро Од тоа највеќе се плашам и јас, подготвителни болки што уствари ти комплицираат се'. И кај мене веќе 24 саати се јавуваат на различни интервали, на 10 мин, па на 20, па на 35мин, па на 15 мин и така цел ден и цела вечер. Само да се смират, да ќарам уште една недела (35+1)
Зошто да го виде Господ по пижами? Што ако организмот нејзин е поинаков од твојот и може да ги поднесе болките подобро? Аман не плашете ги новите родилки, така и јас читав читав и пукнав од стрес како ќе ме боли.
I vrapcinjata znaat deka porodilni bolki se generalno jaki, ne deka nekoja sea tuka prvpat ke vidi takvo info. Zar ke se lazeme deka ne boli...boli ama kako i se drugo proaga toa e...
Па затоа има дури три смајлиња на крај. Како и да боли секако буквално секоја мајка издржала. Зборот ми беше дека нема шанси да не ги препознае.
Сакам да кажам дека не секоја жена ги поднесува болките исто. Да тоа секако дека ќе го препознае, мислам дека моментално болките нејзини се почетни.
Не ми се верува женички,уреоплазма ми излезе на брисевите...како до сега ја немав сега се појави,од што,како? 35 полни недели јас ќе пијам сумамед...здраво се изнаплакав од страв нешто на бебенцево да не му се случи,толку многу ми е страв....од неа сигурно сум ги имала и претходните болки што лежев во болница,цццц да ми земеа одма брисеви ке се изолираше ама ме оставија да лежам една недела па после кај мат.за брисеви и сега се надевам само дека не е касно.... Има ли некој искуство со уреоплазма
Јас на првите брисеви ми најдоа уреоплазма, од 14та недела почнав да пијам еритромицин и ми пројде, на следните два бриса ја немаше, ќе се среди со антиниотик не се секирај
Испиј го антибиотикот, не се тревожи. Многу трудници пиеле антибиотици во бременост, вклучувајќи ме и мене. Кога мора-мора. Плус во 9ти си веќе, не е трагично.
Ne se sekiraj ne e strasno antibiotik sega, vo prvo ne se preporacuva. Da ne si ja zakacila na gak ti ovaa? Ne znam kako se dobiva