Да се здрави и живи дај боже да се свртат како што треба ако не нема што царски тоа е тоа само се во ред со нив да помини .... Јас искрено не се ни плашам ни за царски ни за природно-дали дека прво ама како сака нека ја вадат само да ми ја дадат во раце здраво и право
Нема да сум многу од помош, ја имав ама не ми дадоа никаква терапија. Дури последните 5 дена пред пораѓај (38ма недела) ми дадоа Еритромицин, ама секако џабе беше. Ради неа и вториот пораѓај царски ми беше, не дозволуваат природно за жал. Првиот пат исто ја имав, после испиени две дози Сумамед се исчисти. Сега немав ни време за повторни контролни брисеви, а ни за лечење.
Последните недели како се осеќат движењата на бебето? Денеска како цел ден ниту еднаш да не го осетив да се движи , инаку сум 38+1. Си велам да се напијам едно кафе, да каснам благо, може ќе се размрда. Денеска осеќав мноогу силно стегање и стврднување на стомахот тоа се некои првични почетни болки нели, ако се осетат 4/5 пати во денот дали станува збор само за лажни контракции? Претпоставувам вистинските контракции не се само стврднување и стегање на стомахот и се многу повеќе од 4 /5 пати дневно?
Мешковци дали е нормално понекогаш да имам болно уринирање? Некогаш при крај, последниот млаз кога го исфрлам, чувствувам како со нож некој да ме боде во бешиката.
Јас моево го осеќам скоро цел ден поготово ако седнам пробај со благо, кока кола и легни на лева страна. Инаку и јас веќе 2-3 недели по ред имам такви стврднувања се припрема телото итоа најмногу се навечер не се болни само се стега стомаков и по некое време се пушта.. Исто и јас прашував ама сите викаат вистинските ќе ги осетеш кога се
Преладена си ,? Да не имаш бактерија во урина? Дур не бев бремена ми се случуваше мене понекогаш и знам пиев увин чај и чај од брусница и брзо ми поминуваше но незнам колку е дозволено во бременост ,,, ме интересира и за џумбир дали смее да се конзумира ?!
@minne992 @Pacient srna си мислев да не ми е од бебето некако ако притиска на бешиката, оти не ми е постојано така. Ама во право сте, секако имам упат за крв и урина да проверам, уште в понеделник ќе појдам да направам една анализа, па ако треба и уринокултура. Инаку @minne992 јас ѓумбир користам како зачин во сите јадења што ги готвам, а свеж во супа по малку. Не ми ни текнало да барам дали е дозволен во бременост или не.
Јас во првата бременост од 15та недела до крај си ја носев уреаплазмата, терапии од сумамед до еритромицин, не помогнаа. На крај докторот ми рече дека на толку антибиотик дејството и е намалено и дека нема друг начин на кој може да се влијае да се излечи. За пораѓај никој не ни погледна дека брисевите ми се позитивни, си ме спремаа за природно, се отворив, за на крај заради губење на тонови кај бебе да завршам на царски
Женски јас некако имам болка во долниов ден од стомаков, често ми заболува и одболува ама не е силна. Да не се почетни болки?
Мила направи си урина за да бидеш сигурна дека нема некоја инфекција инаку мене лично ми се има случено два три пати да бидам излезена и многу да ми се мокри ама да нема каде да отидам во вц и бидејќи држев кога ќе отидев дома во вц баш така на крај како болка чувствував,баш тогаш проверив урина немаше ништо и ми тека дека од што држев во мене а многу ми се мокреше така ми се случуваше.
Mi imaa kazano deka gjumbir ne trebalo da zimas koga pies zelezo i jas go prekinav uste na pocetok posto so zelezoto cel zivot sum na min. Kolku bese tocno ne znam,a predtoa znaes cajce da si napraam