Понапред сте вие малку од нас , за две недели сум на преглед па тогаш докторката рече ќе ми кажи 30та недела ќе бидам тогаш
Школа за бремени Ама на преглед сум тогаш јас па ќе се договориме за кога, сигурно и мене за тогаш ќе ме запиши 31 - 32 недела
Zdravo mamicki!!! Jas bremenosta ja sledam vo Germanija I ovde dosega imav 3 skrininzi. 12 nedela 21 nedela 30 nedela Site bea za anomalii ,placenta,plodova voda
Мамички за скриен шеќер колку ви беа вредностите на гладно, а колку по 1 и 2 часа од испиената гликоза?
е фала ти кај мене е 4.6 на гладно по еден час 7.1 а по два 7.2, ми беше чудно дека зголемен после два часа мислев да не треба да е намален мислам дека е ок резултатот.
Кaј мене имa реф.вреднoсти зa бремени, пишувa пoсле еден чaс дa е пoмaлo oд 10.0 a пoсле двa пoмaлo oд 8.5 тaкa дa мислaм декa ти се дoбри.
Zenski jas maka macam so bolki vo grb nekade tocno na sredina me boli kicma. Ne znam dali ke mi pomogne pernice za trudnici od Struzanka. Nekoja mamica so iskustva? Se vrtam na leva i desna strana, ama kicma rastura, a i kolkovi se poveke.
Oх мимичкa ,кoлкoвите ме бoлaт и мене пoтoчнo десниo бут нo ништо не прaвaм незнам штo би прaвелa се мaсирaм се стискaм и гледaм дa неспијaм мнoгу нa деснo.Кoј имa перницa зa трудници некa пише нo искрено мислам не е дo тoa.Рaздвижувaј се малку имa и вежби зa кичмa нo зa трудници незнам штo би.мoжелo јaс имaв пред бременост прoблеми сo.климата зaтoa се мoлaм дa не пoпушти oд oвaa тежинa
Majkicki jas sum 37 nedela go ogromna zelba za cistenje I sreduvanns. Imam ogromna energija ama koga ke zavrsam vecerta mnogu me boli krstot ,edvaj stanuvam os krevet I denes cel den rabotev I gledsm I nozete mi se podueni. Normalno li e? Treba li poveke da odmaram sega na kraj?
Zdravo mamicki!!! Jas sum 35 nedeli I go imam istiot problem koga ke go prasam maticniot okolu toa toj na se velit normalno e nemojme nikako da si pomognime to si e nekoj normalen proces na sirenje taka da bez strav ke izdrzime uste malku. Inace sovetot od doktorot mi bese dva sati rabota 15 min odmorD jas go primenuvam obratnoto )
Jas koristam pernica dolga e 170cm I korisna samo problem e dur se prilagodis I ne najdis soodvetna pozicija inace ne e loso mada so ne pomaga nekogas I toa
Мамички дали вчера што бев подолго активна низ дома вечерта цел сѕомак ми беше цврст во неколку интервали дури и бебушка се местеше од еден крај на друг и се искривуваше цел стомак нз како да опишам. Велерта ме притискаше доле ниско кај што и е главчето дури од сон ме разбуди бапка цела нога укочена. А бе ептен не пријатно чувство. Дали е знак за породување или? Се слушнав со натичната ми рече утрр кај неа,иначе 36 недела сум денес ми е подобро
Moze da e od premor I mene nekogas mi se slucuva,no sepak najsigurno e da si ojs na doktor ...so lesno