Ништо невообичаено, ама пошо и јас истово си го размислив, збутав 2 реда чоколадо и опааа... почна да лумпува
Odlicno, deka jas pred nekolku dena se iznajadov grav i od gasovite valjda ne ja osekav pa panicev cel den ko mrdnata...
И јас имам,доста често...дали најмногу чувствуваш стврднување кога ке се намести бебето во одредена позиција...како да се испапчува со грбчето и прави стврднување на цел стомак?
Така беше најчесто да, но денес многу често ми се стврднува. На неколку минути да не речам. Болки немам барем не некои значајни.
Јас сум иста, стврднувања имам ептен одамна можеби од 20та недела, последниве 2 недели ептен зачестија, сега сум 35+4 и попладне се драстично почести.. јас ги толкувам како бракстон хикс, ама се непријатни ептен.. @TinaI живо и здраво нека е бебенцето..тебе побрзо опоравување!
Сврти се полека на страна легни,смени позиција и бебето ќе мрдне ќе се премести...јас имав многу болни стврднувања и болката преминуваше во кичма па ниско доле и беа на 3 до 5 мин ,за нив лежев во болница...ако имаш такви болки оди на ургентен а ако е само стврднување пробај така како мене смени позиција.
Така правам да ама пак си се стврднува. Не е болно кај мене неколку секунди трае, пушта па по некоја минута пак. Ќе пратам, се надевам нема да има потреба да трчам по болници сега
Како спиете ноќе?.. 34 недела сум, имам ужасни болки и се здрвувам при спиење.. Спијам со перница меѓу нозе, ама џабе. Да се свртам на друга страна ми е претешко.. Па морам да легнам на грб, па после да се свртам на друга страна.. И кажете ми, бебуш која недела треба да се сврти со главчето на долу?.. Бацки и со лесно
Ајјј моево до 32та беше наместено како што треба,сега на последна контрола кај матична не е повеќе.Има шанси да се намести?
Jas neam maka pravo da ti kazam. Se mestam zaspivam na edna strana i sekako vo nokta ke stanam za vo wc i posle legnuvam na drugata i prodolzuvam. Nemam potreba vo nokta samo da se svrtam inace da tesko e vrtenjeto golemki sme
Јас најдов спас во оваа перница.. на страна легната со едната нога свиткана и качена, а другата испружена до перницата..ако случајно се изместам спиејќи инстанто колкови ме заболуваат..
Леле и јас како што читам по нет докај 36та недела пишува....инаку не сум се консултирал со гинеколог, јас пак еве 38ма недела сум и пијам по 2 пати на ден од 400мг, од што ме стега и ми се стврднува стомахот, плус и за болките во препоните
Citajki ve za ova ke si prasam na prvoto ctg sto i kako treba da se pie. Mene posle prv skrining mi rekoa pocni ama ne kazaa do koga