Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Јас сум сега во четврток, цтг знам дека обавезно ќе се прави, а би сакала и ехо да си го видам бебче, ќе бидам 36 + некој ден, до сега во 30та и во 34та недела ме гледаше прво ехо па цтг и двата прегледи, се надевам и сега ќе е така:)

2. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.672
    Дали е нормално рацете, поточно дланките и прстите, како да ми се стврднуваат, т.е како мравки да ме полазуваат, па се губи, па пак.. и тоа најчесто во спиење, дали е од намалена циркулација, или е нешто друго не знам, ама мн е безврска..

На Iva Mitrevski, abc1234 и jarec6 им се допаѓа ова.
  3. Ziberi123

Ziberi123 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2020
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    237
    Devojki kako go izdrzuvate vaginalniot pregled koga proveruvaat dali ste otvoreni, jas mislam deka ke umrev deneska, mnogu nezgoden pregled :(

4. Trpkovska

Trpkovska Популарен член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Тоа ми беше најнезгодно нешто, кој стигне бута прсти, имаше некои не ни осеќаш дека те проверува. Па мм е понежен :):P

5. Ziberi123

Ziberi123 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2020
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    237
    Pred dve nedeli mi pravea pregled ama ne bese tolku strasno, deneska dusa mi izvadija |-)

6. Trpkovska

Trpkovska Популарен член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Јас пред 2 години кога се пораѓав ти кажувам, го мразев и сеуште го мразам тој вагинален преглед. Мн е незгодно.

7. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2020
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    936
    Некои како да немаат осет,цела рака протнуваат и уште брцаат....мислев дека сака матката со рака да ми ја извади...најверојатно немаат осет незнам...:@:@:@БОЛИ БРЕ!!!!

На Ava.84, Skorpija25, minne992 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Ziberi123

Ziberi123 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2020
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    237
    Pa u uste mi vika kako mislis da ragjas. Umrev od bolki. Mislam sekoj moment ke zaplacev

На Mom_3 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Само опуштисе и не се стегај за да не те боли многу јас така правев кога ме проверуваа

На Mom_3, azelea и Ziberi123 им се допаѓа ова.
  10. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Истото и мене ми се случува,како фа ми трне дланката а и нозете.Незнам до што е така.Пијам магнезиум па ме смирува моментално тоа.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.672
    Јас сум веќе 38ма, ми кажаа да не пијам магнезиум, ептен ако мн јаки болки имам во нозе, или зглобови, ова како да губам циркулација, и ми трнат прстите, и тоа највеќе во спиење така, или додека се расонам.

На abc1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Пробај со масажи ако не смееш магнезиум,нека ти помогне сопругот. Јас понекогаш и со бебешко млеко се масирам и тоа помага. Во спиење мене па ме фаќаат многу силни грчеви во листовите , како да ме парализира така ме стресува тоа во сон ,многу непријатно и болно

На thelittle17 и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  13. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Тоа е тој прост муабет дури и од стручно лице.|(
    Јас вчера бев кај матичната за последни брисеви, и баш и реков, цела ноќ го мислам спекулумот, минатиот пат пред една недела кога ме гледаше дали сум затворена Господ го видов значи, те молам употреби нешто помало или ептен полека, незнам зошто толку болно ми беше и реков, од секогаш бил непријатен ама сега беше болно.
    И ми рече болно е бидејќи си отечена доле, почувствителна ти е станата, не се секирај ми вика нежна сум јас, ќе употребам најмал сега.
    Јас и викам има ли врска шо секс сум немала 8 и пол месеци.:D Се си влијае вика, па и тоа.
    И најмалиот го употреби, беше скрос внимателна, беше незгодно ама не беше болно. Само шо ме чепна со памукчето на брисот ми потечи крв од ѕидовите, ми вика пренежна си, такво ти е премеко и пренежно ткивото и ѕидовите, затоа и се жалиш нонстоп од болка доле вика а малце се оптеретиш.
    Битно доле скрос затворена и нема сукрвица од цервиксот.:)
    Ме исчисти со јод и заврши прегледот.

Иначе за со рака преглед, Саша Јовчески и во 8ма и во 13та недела ме прегледа кога бев на дежурен заради кафен исцедок и болки, првиот пат беше страшно груб и ме збрца наеднаш неочекувано, и вториот пат баш му реков пополека малце ако може, ме боле, и само ми рече опушти се те молам значи, и се трпеше тој пат, а спекулумот у секој случај ми е понепријатен од рачен преглед.:doh:
    И пред 1 месец исто со рака ме прегледа Весна од ГАК и и реков, пази те молам, имам болки доле, и ми рече со еден прст ќе чепнам ќе бидам нежна, не ни осетив кога ме прегледа.
    Муабетот ми е, укажете пред преглед да се понежни и да припазат, јесте да се медицински лица ама некогаш стварно се без осет, дали се брзат дали нешто друго небитно, не им ќутете ако сте имале лошо искуство.
    А пред пораѓај е тогаш се брца подлабоко да бидеме реални и сакаме неќеме - тоа ќе боле, нема бегање.
    Белки од контракциите нема толку да осетиме.:whew:

На minne992, abc1234, Ava.84 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Neli e toj za.opustanje...zasto se prekinuva?

15. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.727
    Допаѓања:
    40.112
    Ист е вагиналниот преглед и на пораѓај, ама тогаш не се ни осеќа од контракциите.

На Nefertiti. му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Магнезиумот ги опушта мускулите и лигаментите ама ја стврднува матката и затоа после 36 недела се прекинува

На thelittle17, KittyCat:), Mom_3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.785
    Мене докторот кога ме прегледуваше вагинално воопшто не ми беше болно, многу беше нежен,ама таа акушерката кога ме збрца од памет ме извади|(

На Nefertiti., thelittle17, minne992 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    За истово ќе пишев пред некој ден. И кај мене е исто веќе цела недела. Посебно десната рака, одвратно чувство и највеќе навечер, кога ќе легнам да спијам. Не можам да се наместам, се раката здрвена, се масирам во сред ноќ.
    Го прашав докторот што ќе ме пораѓа, рече нормално било, и да пијам насабајле и навечер магнезиум. Јас го прекинав, зашто читав дека во 9ти не смее да се пие. Мене ми кажа докторов да си продолжам да го пијам ама најверојатно зашто јас ќе бидам царски. Прашајте си најубаво.

Инаку за тоа преглед со рака, ми било најстрав кога ќе сум помислела на раѓање, на бременост... :sweat: До сега не ме прегледале така, ако стварно бидам царски може и ќе се спасам од тоа. Ама па со царски за друго ќе си го ''јадам стапот'' и така. Да не си жена. :sweat:

На Skorpija25, thelittle17, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.899
    Допаѓања:
    34.104
    Одвратни ми се и мене овие прегледите, а замислите по двапати дневно ме проверуваа(facepalm).Па прво бркат па ти викат стави тупаници под газ и ти бркат пак:puke: .Бебето ми бегаше нагоре секогаш кога ќе ми бркнеа:sweat:.Од толку бркања само еден доктор не го осетив, толку беше нежен што мислев оти е маж затоа е нежен.Исто и бабицата кога ми кажа 10см си отворена:).

Туку друшки ми недостига темава,ама немам време за пишување.Бебе виси по цел ден на цицо, па дада бара внимание,а јас сум ваква од не спиење:drunk:.
    Туку вишок свекрва да нема некој да даде, да ми потпомага малку околу ручек и бебе:?:.Мојата си ја штедам:rofl::lol:(facepalm).

На Cherry blossom89, Skorpija25, Mom_3 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    891
    Утврдено ми е намалена плодова вода во 34та недела. Слободен џеб 3,8 цм. Сега секој втор ден ќе одам на цтг. Ќе треба да се следи ситуацијата и најверојатно порано ќе се породам.
    Некој со слично искуство?