Трето тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by chache87, Sep 19, 2014.

1. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Јас сум сега во четврток, цтг знам дека обавезно ќе се прави, а би сакала и ехо да си го видам бебче, ќе бидам 36 + некој ден, до сега во 30та и во 34та недела ме гледаше прво ехо па цтг и двата прегледи, се надевам и сега ќе е така:)

2. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Дали е нормално рацете, поточно дланките и прстите, како да ми се стврднуваат, т.е како мравки да ме полазуваат, па се губи, па пак.. и тоа најчесто во спиење, дали е од намалена циркулација, или е нешто друго не знам, ама мн е безврска..

Iva Mitrevski, abc1234 and jarec6 like this.
  3. Ziberi123

Ziberi123 Истакнат член

Devojki kako go izdrzuvate vaginalniot pregled koga proveruvaat dali ste otvoreni, jas mislam deka ke umrev deneska, mnogu nezgoden pregled :(

4. Trpkovska

Trpkovska Популарен член

Тоа ми беше најнезгодно нешто, кој стигне бута прсти, имаше некои не ни осеќаш дека те проверува. Па мм е понежен :):P

5. Ziberi123

Ziberi123 Истакнат член

Pred dve nedeli mi pravea pregled ama ne bese tolku strasno, deneska dusa mi izvadija |-)

6. Trpkovska

Trpkovska Популарен член

Јас пред 2 години кога се пораѓав ти кажувам, го мразев и сеуште го мразам тој вагинален преглед. Мн е незгодно.

7. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Некои како да немаат осет,цела рака протнуваат и уште брцаат....мислев дека сака матката со рака да ми ја извади...најверојатно немаат осет незнам...:@:@:@БОЛИ БРЕ!!!!

8. Ziberi123

Ziberi123 Истакнат член

Pa u uste mi vika kako mislis da ragjas. Umrev od bolki. Mislam sekoj moment ke zaplacev

Mom_3 likes this.
  9. ivance..

ivance.. Популарен член

Само опуштисе и не се стегај за да не те боли многу јас така правев кога ме проверуваа

Mom_3, azelea and Ziberi123 like this.
  10. abc1234

abc1234 Популарен член

Истото и мене ми се случува,како фа ми трне дланката а и нозете.Незнам до што е така.Пијам магнезиум па ме смирува моментално тоа.

thelittle17 likes this.
  11. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Јас сум веќе 38ма, ми кажаа да не пијам магнезиум, ептен ако мн јаки болки имам во нозе, или зглобови, ова како да губам циркулација, и ми трнат прстите, и тоа највеќе во спиење така, или додека се расонам.

abc1234 likes this.
  12. abc1234

abc1234 Популарен член

Пробај со масажи ако не смееш магнезиум,нека ти помогне сопругот. Јас понекогаш и со бебешко млеко се масирам и тоа помага. Во спиење мене па ме фаќаат многу силни грчеви во листовите , како да ме парализира така ме стресува тоа во сон ,многу непријатно и болно

thelittle17 and Skorpija25 like this.
  13. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Тоа е тој прост муабет дури и од стручно лице.|(
    Јас вчера бев кај матичната за последни брисеви, и баш и реков, цела ноќ го мислам спекулумот, минатиот пат пред една недела кога ме гледаше дали сум затворена Господ го видов значи, те молам употреби нешто помало или ептен полека, незнам зошто толку болно ми беше и реков, од секогаш бил непријатен ама сега беше болно.
    И ми рече болно е бидејќи си отечена доле, почувствителна ти е станата, не се секирај ми вика нежна сум јас, ќе употребам најмал сега.
    Јас и викам има ли врска шо секс сум немала 8 и пол месеци.:D Се си влијае вика, па и тоа.
    И најмалиот го употреби, беше скрос внимателна, беше незгодно ама не беше болно. Само шо ме чепна со памукчето на брисот ми потечи крв од ѕидовите, ми вика пренежна си, такво ти е премеко и пренежно ткивото и ѕидовите, затоа и се жалиш нонстоп од болка доле вика а малце се оптеретиш.
    Битно доле скрос затворена и нема сукрвица од цервиксот.:)
    Ме исчисти со јод и заврши прегледот.

Иначе за со рака преглед, Саша Јовчески и во 8ма и во 13та недела ме прегледа кога бев на дежурен заради кафен исцедок и болки, првиот пат беше страшно груб и ме збрца наеднаш неочекувано, и вториот пат баш му реков пополека малце ако може, ме боле, и само ми рече опушти се те молам значи, и се трпеше тој пат, а спекулумот у секој случај ми е понепријатен од рачен преглед.:doh:
    И пред 1 месец исто со рака ме прегледа Весна од ГАК и и реков, пази те молам, имам болки доле, и ми рече со еден прст ќе чепнам ќе бидам нежна, не ни осетив кога ме прегледа.
    Муабетот ми е, укажете пред преглед да се понежни и да припазат, јесте да се медицински лица ама некогаш стварно се без осет, дали се брзат дали нешто друго небитно, не им ќутете ако сте имале лошо искуство.
    А пред пораѓај е тогаш се брца подлабоко да бидеме реални и сакаме неќеме - тоа ќе боле, нема бегање.
    Белки од контракциите нема толку да осетиме.:whew:

minne992, abc1234, Ava.84 and 5 others like this.
  14. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Neli e toj za.opustanje...zasto se prekinuva?

thelittle17 likes this.
  15. forumce

forumce Форумски идол

Ист е вагиналниот преглед и на пораѓај, ама тогаш не се ни осеќа од контракциите.

Nefertiti. likes this.
  16. ivance..

ivance.. Популарен член

Магнезиумот ги опушта мускулите и лигаментите ама ја стврднува матката и затоа после 36 недела се прекинува

17. azelea

azelea Популарен член

Мене докторот кога ме прегледуваше вагинално воопшто не ми беше болно, многу беше нежен,ама таа акушерката кога ме збрца од памет ме извади|(

18. Daydream

Daydream Популарен член

За истово ќе пишев пред некој ден. И кај мене е исто веќе цела недела. Посебно десната рака, одвратно чувство и највеќе навечер, кога ќе легнам да спијам. Не можам да се наместам, се раката здрвена, се масирам во сред ноќ.
    Го прашав докторот што ќе ме пораѓа, рече нормално било, и да пијам насабајле и навечер магнезиум. Јас го прекинав, зашто читав дека во 9ти не смее да се пие. Мене ми кажа докторов да си продолжам да го пијам ама најверојатно зашто јас ќе бидам царски. Прашајте си најубаво.

Инаку за тоа преглед со рака, ми било најстрав кога ќе сум помислела на раѓање, на бременост... :sweat: До сега не ме прегледале така, ако стварно бидам царски може и ќе се спасам од тоа. Ама па со царски за друго ќе си го ''јадам стапот'' и така. Да не си жена. :sweat:

19. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Одвратни ми се и мене овие прегледите, а замислите по двапати дневно ме проверуваа(facepalm).Па прво бркат па ти викат стави тупаници под газ и ти бркат пак:puke: .Бебето ми бегаше нагоре секогаш кога ќе ми бркнеа:sweat:.Од толку бркања само еден доктор не го осетив, толку беше нежен што мислев оти е маж затоа е нежен.Исто и бабицата кога ми кажа 10см си отворена:).

Туку друшки ми недостига темава,ама немам време за пишување.Бебе виси по цел ден на цицо, па дада бара внимание,а јас сум ваква од не спиење:drunk:.
    Туку вишок свекрва да нема некој да даде, да ми потпомага малку околу ручек и бебе:?:.Мојата си ја штедам:rofl::lol:(facepalm).

20. mila89

mila89 Истакнат член

Утврдено ми е намалена плодова вода во 34та недела. Слободен џеб 3,8 цм. Сега секој втор ден ќе одам на цтг. Ќе треба да се следи ситуацијата и најверојатно порано ќе се породам.
    Некој со слично искуство?

thelittle17 likes this.