Јас мојава би ти ја подарила ОДМА! Ама, да не сакаш да ми ја вратиш после за 2 дена, не примам рекламации. Иначе жени, не пијам магнрзиум за да докдат контракции и болки, и да се омекне грлото, ама тешко се уште И во нозете ме фаќа грч, и рацете кај прстите ми се стврднуваат, ќе помине и тоа, чим го имаме повеќето значи не е страшно. Пијам и чај од лист од малина, и урми јадам, е така да се пофалам, ама како што глесам врска нема ништо од ова.
Еј немој не барај свекрва беља ке земиш Ем ке ти прај ем на гла ке ти виси Инаку и мене се сеќавам ми беа болни прегледите во 9 ти кога проверуваа дали сум отворена
.Ви се приклучувам во темава и да споделам како поминав на денешниот преглед, си го видов бебчо уште не е свртен со главчето, 27+6 сум, според мерење е 5 дена понапред, се си е океј плодов вода протоци постелка, освен што си добив да пијам за хемоглобинот ферумлек дали ги пиете со вит ц и б12 или не? Физички многу ми е тешко како влегов во трет триместар имам чести стврднувања за кои матичната ми рече дека се нормални, за мене се непријатни ептен и имам отечена вагина исто било нормално. Уште 85 дена
Јас...намалена плодова вода уште од 21ва недела,имам пишувано некаде по темиве..се породив 37+6, веќе бебето не растеше па моравме да го извадиме...пиши ми лп се што те интересира
Девојки 31 +3 ми пукна водењакот отворена 3 прста ми ставија две инексии за зреење на плуќата па сега ке ме следат се плашам дека е рано
Не плаши се и да се роди има шанса да преживее, тоа е што е, нема бегање. Докторите ќе направат се што можат, ама ако мора порано да излезе ќе излезе бебче.
Сепак има добри шанси да живее бебето и да се разивива убаво во инкубаторче, без стресови само, тоа што треба да биде ќе биде, има многу членки тука со вакво искуство и ќе ти дадат подршка
Девојки, нормално ли е како менструални болки во 31 недела? Ги чувствувам при станување, движење, седнување. Паника ме фати малку да не не е нешто во ред, се напив магнезиум 2 од по 300 и лежам сега, страв ми е да станам.
И мене толку ми зема, среќа па не ми го пикна железоно два ми зема еден за стрептокок и еден од напред. Денес резултати.
Aj use nesto da prasam krv i urina se ispituva pred poragaj? Pretpostavuvam infektiven skrining i korona test sekako ke bara remedika