Кога ќе почнеш цтг се прави подготовка за породување во Ремедика, земаат крв за инфективен скрининг, последните брисеви доколку ги немаш, а корона тест во полна 37ма ми рекоа. Пред самиот пораѓај секако лабараторија прават плус
Se porodiv devojki 31+4 nedela 1900 gr e bebeto go stavija vo inkubator za sega e se vo red daj boze taka i ke ostane
Devojki utre sum pak na ctg i na vaginalen pregled i uste od sega se tresam na toa butkanje raka. Do kraj li ke bide taka bolno?
Да е здраво и живо големо да расти мајка ... Се ќе биде како што треба и се брзало да се запознае со мама
Болно е додека не си отворена ама трае неколку секунди ... а кога ке си отворена 7-8 прсти нема да разбереш
Нее наjчестo акo си веќе над 38 недела или акo кажеш дека имаш бoлки. Нoрмалнo акo цтг пoкаже кoнтракции.
Jas se ova planiram da im odnesam od klinika, bar za ivf mi prifakaa site analizi od klinika da se. Baska infektiven mi pravea vo sep koa prokrvarev za da me primat demek valjda nema pak da me proveravaat...najproverena sum za hiv i hepatitis
Ми олесна малку Знам дека ќе брцаат ама ако не сум отворена сигурно е болно, ваљда може и на др. Начин да се види дали си отворен па после да се брца,како матичниве гледаат со сонда. Ама ај чим сме дошле до тука нема бегање веќе
Веќе 10 дена болки во вагина. Баш таму доле ме боли. Едвај се движев. Вчера бев да ми земат брисеви и дали од самиот преглед уште повеќе ме болеше. Ниту можев да одам ниту да се исправам. Матичната рече дека се е супер со бебе. Било наместено за излегување и ми притиска некоја вена па затоа ме боли. Бидејќи и кажав дека е многу голема болката ме прати во Чаир. Ми направија цтг покажувало мали контракции на маѕката и преглед со рака ми направија. Не сум отворена. Рано било за породување. Да чекам барем до 39,40 недела. Сега сум 36+4 Нервоза ме фати. Каде можам да чекам до тогаш, ако ми се распукаат раните и се случи нешто кој ќе одговара тогаш?? Маж ми неделава ќе оди да бара доктор, да се договараме за царски. Денес цел ден го прележав, и немам болки, тоа ме радува. Се надевам ќе биде се во ред..