Јарче сака да каже вагинално кога не прегледуваат за цервикс дали си отворен или не,јас така ја разбрав
И мене така ми направи, два бриса за три испитувања. Па ми кажа за стрептокока да дојдам 35 недела. Можеби тоа и тебе ти направиле.
Девојки од утре 32 недела бебушка денес некако не ми е активна-знам дека некои денови се по активни некои не ама денес се загрижив имав болки во половината како за добивање се напив магнезиум се смири и имам ептен исцедок.... Нормално е или да си барам преглед пораноо ?
Исто и кај мене од сабајле беше мирна, после иди сопри ја се тегне клоца, се изместува, стомакот ми игра. Земи благо и кока кола погали го мешето.. Да не е успано.
Јас кога сум активна бебе повеке спие а на вечер фудбал игра И јас некогаш на моменти имам краткотрајни менс болки ама ке се напијам магнезиум и ми поминува .. јас и ти тука сме со пороѓај и нормално е сега се спрема и бебе и матка и цело тело за големиот чин
А ти се случува да те заболи препон? Синоќа ме заболе од лева страна и сабајле. По магнезиум се смири.
Мислам дека повеке како чешање имам во препони отколку болка ,,, и околу цел стомак некогаш имам чешање
Ја чуствувам ама ептен нежно само да се истегни малце и толку... Кај 1 некаде јадев благо да видам како ќе биди-сега тоа време спие ахах се размрда и пак се смири си дојдов дома легнав почна да мрда ама пак ептен нежно маж ми си дојде ја галеше - е на него најмногу изреагира.... Утре да биди поактивна се надевам Е денес бев и јас активна па ќе видам пред спиење како ќе биде.... Да тука сме со датите за пораѓај само денес малце ми се виде поголема болката втор пат ми се случува ама чим поминува со магнезиум си викам нема простор за паника за две недели сум на контрола па ќе видиме Фала ви на двете за советите ве гушкам
Ова го најдов на интернет се надевам дека е така не е дека не е активна ама е послабо спрема некни ..... Сепак ја сеќавам и мислам дека е во ред
Ama ti pak pocna so sekiracii Ne moze sekoj den da e isto, nekoj den ne prekinuva nekoj den miruva poveke. 2 pati vo denot ako izbrois 10 mrdanja vo saat dva super si nema prostor za grizi
Почнав со секирации ради болката вчера што ја имав искрено.... Ептен ме болеше а и бебето ја намали активноста па испаничив многу.... Ама се смирив денес повеќе се движи а и болката ја нема.... Па и јас нема да паничам повеќе-СЕ НАДЕВАМ хахахахха
Samo nemoj grav da jades ili neso slicno sto pravi gasovi, posle toa i ja ispaniciv za malce ke trgnev na eho
Аааа си тргав маки и јас со грав па повеќе на мени го немам а толку ми е убав ама од гасови ни бебе чуствував ни па мене ми беше пријатно на секое крк крк ххахахаха
Жени левата дланка веќе неколку дена ми ја фаќа грч и ми е цела трпки и малку отечена. Неколку пати на ден се случува и трае неколку минути. На некој ова му се случувало ли?
Мене ми се случува на десната рака така .... Ама цела рака си викам од положбта ми е кога ќе ми отечи .... Претежно после спиење ми се јаавува