Мила чим бебето напредува не се сеќирај јас утре 26 полни во 27 недела влегувам и поправена сум само 3 килогами а бебето е 1 кило и нешто и дури и понапред си е со тежината.Најбитно е бебето да напредува и секој организам е различен.Јас уште повраќам така да не се се сеќирај
Здраво на 03.03.2021 извадив боледување и го однесив во фирмата каде што работев. Денес ми се јави работодавецот дека треба да доставам и барање од фондот за здраство. Тука читам дека тоа барање и други документи(извод од бебето, копија од трансакциска) се носат откако ќе се породам. Па ме интересира како е точно процедурата да не одам сега за џабе во фондот за здраство.
Девојки мене ме задржаа во болница вчера, дојдов на цтг и Притисокот висок, бебето вознемирено. Сега сум добра, ама до кога ке останам тука не знам
Исто и мене ми се случи така една недела пред да се породам лежев 4 дена ми даваа терапија ми го мереа на секој 2 сати притисокот и после тоа ми се стабилизираше пред да ме пуштат дамо опушти се мисли на убави работи за да не ти се качува притисокот до кога ти беше термин
Ќе биде ајде само нека е со лесно и опуштена биди ќе се гушкате за брзо и така немаш уште многу до термин известувај не како ќе бидеш
Девојки од што може да се јави болка во едната града? Како бодежи чувствувам кои траат кратко ама само во едната града. Инаку 31+2 сум
Мене неколку пати ми се има случено, 36+4 сум, обчино ќе соблечам прслук и поминува, не сум обрнала внимание
Zdravo bremena sum 5 nedeli po nekogas vo matkata custvuvam blagi grcevi brzo isceznuvaat dali e normalno fava vi.
Porodilno ti se isplaka otkako ke se porodis, t.e. otkako ke odneses izvod od rodeni za deteto. Kaj mene se se nosi vo firm pa tie si teraat sto treba so fondot. Stom ti rekle vo fond verojatno treba neso od rabotata sami da si ja izbrkate
170 со100 ми беше. Ама тоа во моментот само. Сега ми е низок, уште сум тука, ми најдоа и Покачени леукоцити Па Примам антибиотик.