Здраво женички имам едно прашање 27 недела сум имам болки доле кај препоните сите испитувања ги направив немам никаква бактерија а ми кажуват дека болките се од бешиката и меко грло на матка дали е опасно тоа поз
PUPPP Skin Rash During Pregnancy Got a weird rash during pregnancy? Here's the scoop on PUPPP rash and what you can do about it. https://www.whattoexpect.com/pregnancy/whose-body/skin-rashy.aspx?xid=android_share
Да ставаш кокосово масло, јас само тоа ставам,или алое гелче, а може и да ти е од периодот,дека се менува времето пролет, јас порано секоја година имав проблем со лактите така дури крв си пуштав ептен и гнојни бубулички,секоја пролет. Мачкај нешто да не ти е сува кожата...и не ги чешај многу рани ќе направиш, а знам дека те нервира.
Се трудам да не се чешам и се надевам дека брзо ќе помине,ме фати страв што може да ми биде,а и кога се туширам со топла вода се иритира повеќе....ептен е грдо...
32+6 уште 50 дена до најубавиот ден во нашите животи.... Возбуда,радост,среќа,огромна благодарност и фала му на Бога што бременоста ми поминува без компликации... Ви посакувам на сите што сте блиску до термин лесен и брз пораѓај, а другите исто и да си седат бебушките до термин
Девојки менструални болки се очекувани или да одам на преглед? Благи се, не ми се постојани, ама се испаничив. 32ра недела сум.
Закажав за прв преглед кај докторот што сакам да ме породи во петок и ми се чини откако се јавив сѐ ме боли, само таму умот ми работи.
Не мисли, не го носи паметот таму полошо е така ... јас кога се уморвам од појке ке седнам 5 мин и чекам зелено светло од бебе ,. Кога гледам дека ми вика хелло мам тука сум си викам добро е во ред е бепче Можда луда сум
Абе како вчера да беше кога се зачленив на форумов, бев тогаш 12,13та недела од кревет не мрдав пошто многу повраќав, а види ме сега полни 37 недели... лета време човече. Да му благодариме на Господ што издржавме до крај, дај боже и понатака да биде се во ред. Ти уште 50 дена а јас уште 20 сите по дома возбудени, а јас не можам да дочекам веќе не можам да се поднесам, едвај чекам да се породам
Нормални се да знаеш, ќе одмориш, ќе полежиш и ќе ти се смират, не им се замарај стварно. А сега и на психа ти е може, ради прегледот. Уживај и одмарај
И јас едвај чекам зошто скоро цел месец бев раат од повраќање и гадење,ама еве сега пак почнав со гадењето мир немам. Ќе трчаме во полициски час да се пораѓаме или не? Јас дома тоа им викам, осеќам ќе трчам накај Чаир у полициски, не знам зошто така мислам
Јас баш сабајле му викам на мм, ќе се породам ли до 22ри и тоа у полициски час, он се смее не му е верно, ако треба ќе трчаме, што ќе правиме, јас трчав сега пред два дена, имам искуство веќе од една страна сакам што побрзо, од друга страна види го времиштево, до нареден петок вакво ќе биде, сакам да се породам на убав сончев ден ама нема јас како сакам тоа е
Devojki jas imam strasni bolki vo nozete, dolniot del. Dali e normalno toa? Sabajle bev na ctg, slabi bolki, uste ne e dojden momentot ama nozeve me utepaa, 38+5 sum
Да ве прашам со спиењето како сте, како се справувате со зафаќање позиција за спиење? Јас имам проблем со легнување на десна страна, а знае да ме заболи стомакот кога се вртам од една на друга страна во сред спиење. Се мислев дали да ја купам онаа перницата за трудници, ако имате искуство споделете...
Справување тешко, едвај легнување,едвај станување,едвај вртење,како тенк, се боли,на лева страна колк и нерв, на грб не се дише убаво, на десна друго и така. Во секој случај помагаат перниците, јас и таа и обична знам да испопикам за да си најдам позиција. Убаво ми е кога ќе ја гушнам ми одговара,а после гледам ќе ја користам и за малиов да не се превртува по спална, како оградичка.
Ноќе не се спие веќе А тек сум влезена во 30та.. Имав на кратко менструални болки па подуен стомаков мислам ќе ми пукне па грчеви и гасови незнам што ќесе прави црњвава ме ми работат ко што треба и стомаков ми се прави камче па се чудам дали се контракции или не Дали е нормално уште сега да ми се случуваат толку често? Скоро секој ден