I jas ja zemav taa top mi e. Fala bogu do sea neam maka so spienje osven sto mi stanuva zesko. Samo se nerviram koa ke legnam na strana i go osekam bebevo kako kloca bas od taa pa mi doaga sube deka ja gmecam
На мојов главчето му е скрос горе десно од желудник, пикнат во дијафрагмата, буквално под ребро. Мајката ми ја расплакува кога се тегни.
Eve i jas dremam pred GAK, jadam blago i pijam koka kola, pa za saat vreme da se vratam pak na ctg. Mazov spie ne saka rano da se budi, a doktorkata kaza deka na prvoto ctg pokazuva slabi bolkicki
Zavrsiv so vtoro ctg, se e dobro, sega ja cekam dr. Adela pregled da mi napravi i da vidam sto ke odluci
Ништо нема, утре ми е термин и ќе одам кај докторот на преглед и ЦТГ, па ќе видиме што ќе каже. Веќе ме фаќа сафра и нервоза, како слонче се осеќам.
Мене ме фаќа сафра што имам уште две недели а не па тебе, ајде ќе биде со лесно само, едвај чекам да видам дека си се олеснила
Вчера депресии, денеска втора машина бебешки облеки се перат, скокам, работам низ дома ко да нема утре Хормони лудница, еден ден немам сила да мрднам од кревет, друг бришам прозорци. 34+2 денес, се сеќавам и во првата бременост исто вака направив, исправ и исчистив се, наместив креветче па до 40та преперував се уште еднаш... Следната недела ќе спремам торбица за во болница, прибрав се што ми треба, да испеам и да наредам само. Паниките како ќе поминам на пораѓај ми се сведени на многу ниско ниво, секако дека тоа не значи дека така смирена ќе останам до крај.
Stignav i jas do prvo ctg...se e super za nedela dena pak...moze da pocneme da pereme i montirame po doma
Ај да прашам јас,како одите на ГАК на цтг,што кажувате,како се пријавувате ,од кога одите...јас кај матичната правев пред 1 недела ..... прашав блиска што работи на гак и ми рече ако ти се ок немаш потреба да одиш
Капак на ова што се нервирам, фалеше да кренам температура сега, и десниот крајник да ме боли, значи аман стварно, уште корона ми фали не дај боже...
Prostete shto pisuvam ovde no jas moram nekade da najdam nekoj da mi olesni malku oti ke poludam, jas sum 5+3, od vcera imam chesanje vo racete i stopalata nenormalnooooo, znaci mislam deka mi gorat veke, poveke dlankite, poretko stopalata...me fakja na momenti i me chesa do rasplakuvanje, se javiv denes vo bolnicata bese zafatena doktorkata i ne me pobaraa, dali nekoja imala vakvo iskustvo vo rana bremenost i shto i pomognalo? Vi blagodaram
Јас да се пофалам како паники ме фаќаат, се заразив со корона и го испуштив последниот преглед и сега ништо не знам што треба да се случува само ѕвонам кај матичниот тој ми вика не се секирај одмарај дома легај. Среќа бебето мн мрда, па се тешам со тоа. Изглегувам од карантин баш дента кога влегувам во 36-та недела и треба да идам во Чаир да се договорам за породувањето и што треба да знам за тој преглед!? Треба ли нешто да правам, читам брисеви се правеле ова она? Да не каснам со таа торбата и спремањето за болница? Ми направија паника околу мене чим толку мрдало ќе сум се породила порано. Во понеделник правам крвна анализа за ддимерите, а испитувањето за скриениот шеќер го испуштив зашто влегов во изолација. Најтешкото со короната ми помина ама сега ме фаќа страв да не има последици за бебето и денес мн лошо се чуствувам мислам на психички, физички секако се ме болеше...
Ne se sekiraj brisevite za 2-3 dena ke imas rezultat. Koa ke izlezes odi da ti gi zemat, pobitni ti se sea ddimerite. Drugo niso strasno skrien seker i onaka ne pravat site,ke te vidat sega kako e beba ako napreduva.dobro top si. Vise 36gn pomalku grizi se
Пробај со ладни облоги, облоги од борна киселина. Крајно, ако ништо не помага, мачкај течна пудра за сипаници, со анестетик е (само прво консултирај се со лекар за неа). @thelittle17 мами како се чувствуваш, подобро ти е? Нема да е корона сега на крај, не се паничи џабе.