Извинете ако ми е промашена темата!!!! Една недела уназад имам менструални болки, но ми поминуваа за 15-20 минити, денеска одкако станав утринава по мала нужда, повторно менструални болки, но малку така по јаки и повеќе време ми траеа. Отидов на гинекологија излезе дека сум еден прст отворена, а црг мирно, а 34 +2 сум. Др рече не е страшно еден прст што си отворена, демек уживај, да одмарам повеќе. Дали сте имале вакво искуство, јас некако се преплашив???
И јас јадам ептен солено и некогаш ми се јавува некогаш не-претежно на рацете... За притисок ми е океј низок макс до 110-70 да појди Затоа и кажав дека можи да е од сол таков совет и мене ми дадоја не е лошо да се намали....
Брекстон-Хикс контракции се тоа, јас не ги осетив но кај многу трудници се поизразени.Не значи тоа дека ќе се породиш порано. Одмарај и не се грижи уште малку имаш до 9ти месец.
Од тие Брекстон-Хикс контракции нема да ги познаам вистинските, единствено да ми пукне водењак и да знам дека тоа е тоа. Од 32 г.н. како си почнаа еве 37 + 3 уште се појавуваат. Денес умрев на 15 - 20 мин ќе се стегне матката со болки како менструални, па продолжува накај кичма и после опушта и поминува. Се издржуваат ама ме малаксуваат некако
Jas bev na gak za otocite, mi napravija komplet laboratorija, pritisok 150/80 i mi prepisaa terapija. Me proverija vaginalno, 2cm otvor ama sega imam mnogu malo krvarenje najverojatno od toa sto me brcaa. Ima nekoja iskustvo so pritisok? Do sega nemav nikakov problem i sega se nerviram vo 39ta nedela sto moram da pijam terapija
Да јас имав проблем со притисокот во таа недела мене ми се качи до 170/80 и мене ме задржаа во болница и примав терапија , а тоа со крварењето да не ти паднал мукозниот чеп од роа што те провериле вагинално имаш ли болки?
Вие проблем со висок притисок а мене пак сега на последнава контрола 80/40 ми беше Не знајме ни што да мислиме дека е подобро
Дефинитивно нискиот,можеш лесно со исхрана и газирано да го качиш,а високиот само со лекарства,ама и тој се средува
Imam mnogu slabi bolki, ama ne mozam bas dobro da mokram mozno e i zaradi toa da mi se pokacil pritisokot. Ne me zadrzaa vo bolnica, laboratorija ok se samo da vnesuvam poveke tecnosti i proteini, i terapijata 3x1. Ke vidime kako ke se dvizi sega pritisokot
Нормални ли се остри болки одвреме навреме долу ептен? Веќе сум 37ма недела, бебето е со главчето надолу и на неколку дена осеќам многу остри болки, некогаш по неколку во ден, некогаш ги нема воопшто и траат многу кратко. Имам чувство како да ме притиска со главчето надолу и затоа така боли, ама не знам дали да одам на лекар сега. Бев пред една недела на цтг и ехо, се беше во ред.
Леле јас во моментов имам такви болки, па и кај кичмата ме боли. Ме стиска на бешиката ама не како кога беше помало,сега почудно викам ќе пука водењак ќе се пораѓам да влезам под туш па после ако сака нека излага јас само на тоа дали ќе бидам туширана во моментот мислам и средена долеиако знам дека ко ќе фатат болки нема баш тоа да мислам. А и јас бев завчера на цтг. Мене ми рекоа при крварење, пукнат водењак или ептен јаки болки да одам...е колку се толерира болка не знам,јас може да си заседнам и да си трпам
И јас не знам што да правам, иако сега се смирија, најверојатно само лажна тревога (се надевам). Мене најголема грижа ми е што торбата за во болница уште не ми е спремна и сега си викам, барем до понеделник да почека, да спремам торби, па после нека излегува И јас чисто се сомневам дека ќе препознаам кога ќе дојде време за раѓање
Ќеги познаете вистинските, тука нема утка. На 2 3 мин се дури и на пократок интервал. Од искуство.. Али па на крај ќе знаете дека вреди секоја болка кога ќе го гушнете најмилото
Ти благодарам многу, веќе и не читам. Второ дете ми е и до сега не паничев за ништо, ама докторката што ме прегледа имаше загрижено лице, а некогаш само изразот на лицето знае да исплаши. Само ме интересираше дали некој имал слично искуство и дали е нешто страшно. Секако во понеделник ќе одам да видам.
Не е исто, но во 5та недела мојава имаше тужен израз до небо (а долго чекана бременост) колабиран е сакусот, не се очекува плод, може да не расте бетата.... Место накај Карпош, фатив бус за Кисела Вода од збркана што бев... после во 12та не знам, напрак пренатален тест, што да ти кажам... 15та прокрварев тоа е, не се секирај, сама гуглав за прогестерон депо и си барав... 19та добив контракции... напрај уринокултура не знам од што се, пиј диазепам да не мислиш ми викаше, а у фацата восок. Ама, ти си силна. За кратко ќе се видите, ако е силна дистензија на црева, ќе се видела и на втор скрининг. Поентата ми е, имаш доносено бебенце, кое е пораснато, способно за живот само...ти само ќе му помогнеш, ќе направиш ако треба ехо на мешето кога ќе се роди, има одлични специјалисти и на Детска Клиника, и во приватниве и готово... да не било како што треба со цревата, во смисла и ресорпција од водичката и се, ќе заостанело и во раст и се натаму... Се надевам ти помогнав бар грам од тежината....
Јарче мила јас бев таква вчера , почнаа некои болки ај ке мерам 2,3 во 1 час беа ,ај викам може дошол денот јас да се досредам малце и одма под туш идам ама џабе ,не бил тој ден ,денес пак малку ама ни тоа не е ништо,чекам да боли на 5 мин барем па да летнам после