Форумџика на годината

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Viva995

Viva995 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    30
    Извинете ако ми е промашена темата!!!!
    Една недела уназад имам менструални болки, но ми поминуваа за 15-20 минити, денеска одкако станав утринава по мала нужда, повторно менструални болки, но малку така по јаки и повеќе време ми траеа. Отидов на гинекологија излезе дека сум еден прст отворена, а црг мирно, а 34 +2 сум. Др рече не е страшно еден прст што си отворена, демек уживај, да одмарам повеќе. Дали сте имале вакво искуство, јас некако се преплашив???

2. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.116
    Допаѓања:
    14.901

И јас јадам ептен солено и некогаш ми се јавува некогаш не-претежно на рацете...
    За притисок ми е океј низок макс до 110-70 да појди
    Затоа и кажав дека можи да е од сол таков совет и мене ми дадоја не е лошо да се намали....

3. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    9.501
    Брекстон-Хикс контракции се тоа, јас не ги осетив но кај многу трудници се поизразени.Не значи тоа дека ќе се породиш порано. Одмарај и не се грижи уште малку имаш до 9ти месец.

На Prolett и Viva995 им се допаѓа ова.
  4. Keti84

Keti84 Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2020
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    266
    Од тие Брекстон-Хикс контракции нема да ги познаам вистинските, единствено да ми пукне водењак и да знам дека тоа е тоа. Од 32 г.н. како си почнаа еве 37 + 3 уште се појавуваат. Денес умрев на 15 - 20 мин ќе се стегне матката со болки како менструални, па продолжува накај кичма и после опушта и поминува. Се издржуваат ама ме малаксуваат некако

На Prolett, IRBBB, Elenica*Petrova и 3 други им се допаѓа ова.
  5. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.781
    Допаѓања:
    16.812
    Со лесно мила:hug:

На Prolett, thelittle17 и ivance.. им се допаѓа ова.
  6. Ziberi123

Ziberi123 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2020
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    237
    Jas bev na gak za otocite, mi napravija komplet laboratorija, pritisok 150/80 i mi prepisaa terapija. Me proverija vaginalno, 2cm otvor ama sega imam mnogu malo krvarenje najverojatno od toa sto me brcaa. Ima nekoja iskustvo so pritisok? Do sega nemav nikakov problem i sega se nerviram vo 39ta nedela sto moram da pijam terapija

На Prolett и thelittle17 им се допаѓа ова.
  7. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Да јас имав проблем со притисокот во таа недела мене ми се качи до 170/80 и мене ме задржаа во болница и примав терапија , а тоа со крварењето да не ти паднал мукозниот чеп од роа што те провериле вагинално имаш ли болки?

На Prolett и thelittle17 им се допаѓа ова.
  8. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2020
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    936
    Исто и мене 37+2 сум и почнав да мерам ама 2 до 3 во 1ч.се,така да ќе си чекаме уште

На Prolett, IRBBB и Keti84 им се допаѓа ова.
  9. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.483
    Допаѓања:
    27.093
    Вие проблем со висок притисок а мене пак сега на последнава контрола 80/40 ми беше 8-|
    Не знајме ни што да мислиме дека е подобро

На Prolett, Ava.84, thelittle17 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2020
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    936
    Дефинитивно нискиот,можеш лесно со исхрана и газирано да го качиш,а високиот само со лекарства,ама и тој се средува

На Prolett, Pacient srna, thelittle17 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Ziberi123

Ziberi123 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2020
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    237
    Imam mnogu slabi bolki, ama ne mozam bas dobro da mokram mozno e i zaradi toa da mi se pokacil pritisokot. Ne me zadrzaa vo bolnica, laboratorija ok se samo da vnesuvam poveke tecnosti i proteini, i terapijata 3x1. Ke vidime kako ke se dvizi sega pritisokot

На Prolett, thelittle17 и ivance.. им се допаѓа ова.
  12. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Можно е да ако имаш чај од брусница направи си и повеќе течности к ќе се намали

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    4.979
    Нормални ли се остри болки одвреме навреме долу ептен? Веќе сум 37ма недела, бебето е со главчето надолу и на неколку дена осеќам многу остри болки, некогаш по неколку во ден, некогаш ги нема воопшто и траат многу кратко. Имам чувство како да ме притиска со главчето надолу и затоа така боли, ама не знам дали да одам на лекар сега. Бев пред една недела на цтг и ехо, се беше во ред.

На Prolett, IRBBB, Mom_3 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.829
    Допаѓања:
    19.018
    Леле јас во моментов имам такви болки, па и кај кичмата ме боли.
    Ме стиска на бешиката ама не како кога беше помало,сега почудно викам ќе пука водењак ќе се пораѓам :Dда влезам под туш па после ако сака нека излага:D јас само на тоа дали ќе бидам туширана во моментот мислам и средена доле:Dиако знам дека ко ќе фатат болки нема баш тоа да мислам.
    А и јас бев завчера на цтг.
    Мене ми рекоа при крварење, пукнат водењак или ептен јаки болки да одам...е колку се толерира болка не знам,јас може да си заседнам и да си трпам |(

На Prolett, IRBBB, Mom_3 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    4.979
    И јас не знам што да правам, иако сега се смирија, најверојатно само лажна тревога (се надевам). Мене најголема грижа ми е што торбата за во болница уште не ми е спремна и сега си викам, барем до понеделник да почека, да спремам торби, па после нека излегува :D И јас чисто се сомневам дека ќе препознаам кога ќе дојде време за раѓање :worried:

На Prolett и jarec6 им се допаѓа ова.
  16. Elenica*Petrova

Elenica*Petrova Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    276
    Исто и кај мене, а јас сум едвај 35 н.

На Prolett и Marge им се допаѓа ова.
  17. Trpkovska

Trpkovska Популарен член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Ќеги познаете вистинските, тука нема утка. На 2 3 мин се дури и на пократок интервал. Од искуство.. Али па на крај ќе знаете дека вреди секоја болка кога ќе го гушнете најмилото :l:

На Prolett, IRBBB, Mom_3 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Lima87

Lima87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    280
    Ти благодарам многу, веќе и не читам. Второ дете ми е и до сега не паничев за ништо, ама докторката што ме прегледа имаше загрижено лице, а некогаш само изразот на лицето знае да исплаши. Само ме интересираше дали некој имал слично искуство и дали е нешто страшно. Секако во понеделник ќе одам да видам.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Не е исто, но во 5та недела мојава имаше тужен израз до небо (а долго чекана бременост) колабиран е сакусот, не се очекува плод, може да не расте бетата....
    Место накај Карпош, фатив бус за Кисела Вода од збркана што бев... после во 12та не знам, напрак пренатален тест, што да ти кажам... 15та прокрварев тоа е, не се секирај, сама гуглав за прогестерон депо и си барав... 19та добив контракции... напрај уринокултура не знам од што се, пиј диазепам да не мислиш ми викаше, а у фацата восок.
    Ама, ти си силна. За кратко ќе се видите, ако е силна дистензија на црева, ќе се видела и на втор скрининг. Поентата ми е, имаш доносено бебенце, кое е пораснато, способно за живот само...ти само ќе му помогнеш, ќе направиш ако треба ехо на мешето кога ќе се роди, има одлични специјалисти и на Детска Клиника, и во приватниве и готово... да не било како што треба со цревата, во смисла и ресорпција од водичката и се, ќе заостанело и во раст и се натаму...
    Се надевам ти помогнав бар грам од тежината....

На Prolett, Ula, Lima87 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2020
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    936
    Јарче мила јас бев таква вчера :) , почнаа некои болки ај ке мерам 2,3 во 1 час беа ,ај викам може дошол денот јас да се досредам малце и одма под туш идам :) ама џабе ,не бил тој ден :D ,денес пак малку ама ни тоа не е ништо,чекам да боли на 5 мин барем па да летнам после :inlove:

На Prolett, ivance.. и jarec6 им се допаѓа ова.