Сега си ги видов стапалата како биг фут сум сега па ова колку е страшно колку тееба да се отечени стапалава леле значи секој ден ново нешто ми се случува
I mene mi otekuvaat, do pred nedela dena nemav nikakvi poteskotii, sega ne mozam da spijam od sto me bolat i noze i race pa i kiselini zgora na se
Жени, во 4 ме разбудија јаки болки во стомак и позади,и жива вода станав Еве го 5 ипол уште ме боли,мислам се распаѓам,особено кичмата.... Не знам временски како е со болкава,ама мене ми се чини ко да не престанува,само се појачува. Да одам ли накај болница или лажно кревам тревоги? Ама многу боли...
Ti pomina li bolkata? I mene mi se slucuvase da se razbudam ziva voda i so po nekoja bolka ama ne bese strasno. Do koja nedela stigna?
Добро утро. Цела вечер не спиев од бебе, стомакот ренде ми се чини ми го направи.Удара се врти,клоца па стомак оди на една страна ,па на друга боли око не сум склопила.Трчам во тоалет на секои 2ч. И така сега будна и гладна во 6и30 јадам руска со кифли . Синче нана уште малку па ќе се будиме за во градинка. Денес 36+ ништо уште ни сум спремила ни сум испрала да почнам ? Убав ден на сите @jarec6 појди јарче нека нека ти направат една контрола.Секоја поголема болка не треба да се остава да ти е на мисла. Те чекам со инфо Со лесно
Inaku devojki da se pofalam kako tecese poragajot. 13casa okapav tuka so puknat vodenjakot, koga dojdov bev 4cm otvorena i mi stavija provokacija, toa bese 11h navecer, a od doma mi pukna vodrnjakot. Na dva casa me stavaa na ctg, bolki retki ama jaki. Sabajle vizita me proveruva isto 4cm otvor, bebe krupno a karlicata moja tesna i ajde cezarea. Ni sama ne mozev da si veruvam deka tolku ke bidam opustena vo sala. I taka bebce dojde na svet
Ме донесе дм кај мајка ми па ми помина тоа ептен јакото, ама кичмава партал ми е, мајка вика чекај додека не фатат на еднакви интервали имаш време...али секако болкава не беше ко тие лажните грчеви... Приквечер сум секако пак на цтг,ќе отидам и порано ако ептен ме фати. Туку да земам торбава да ја допунам да не биде оф леле после. @abc1234 ме изнасмеа со рускава салата. Јас од нервоза и болка цигарата ја фатив пак после толку месеци...се ближи крајов дефинитивно
Тоа сме ние жени со лудница хормони и чувства. Јарче храбро мајка, со лесно да поминеш,брзо да се гушкате. Пиши како помина цтг,ќе те чекам
Сега се смири неподносливата болка, ќе ве информирам попладне после цтг, само нека е се ок, па ако дошло време тоа е
Ние сме храбри мајки можеме да издржиме се за нашите најмили. Пиши после шо како. И побрзо да се гушкате
Добро утро од нас 33+4 Времево ми поминува ептен брзо... Сега плус со подготовките уште побрзо.... Јас да си се пожалам малце... Бевме на роденден и една жена од Полска ми објаснуваше дека на некоја пријателка кога се породила и го зеле бебето и не можела да си го види 1 месец.... После демек како ќе се вика кажувам име фаца ми прави леле мајко, па што ќе бидело да сум родела 3 наместо 1 се случило таква случка а малечко меше имала жената... Ејјј како се изнервирав дали се кажува на бремена жена да си праша како оди оти нема да можи да си го види бебето.....Друго дека таткото немало да го пуштат да присуствува-а тука законски е дека мора да биди присутен или тој или мајка ми..... Вчера правиме онлине нарачка 2 пати ми кажува дека има некој проблем и дека не е наплатено а тоа си повлекло пари 2 пати. Нервози леле мајко вчера недела нема кај да се јавиш... Ама денес убава вест едните пари ни ги вратија и порачката ќе ми стаса утре... За бебе- супер машала неможам да ја дочекам како поминува времево и се ближи така мене се повеќе и повеќе не ми се чека-ама сега нека си седи во меше да влезиме во безбедна недела па нека излегува ако мајка е е нестрплива ахахха
Ајде со лесно нека ти е, да си се олесниш брзо Мислам дека те фатија контркациите, мене во кичмата ме болеше така.
Смееме Б6 во 9ти месец? 37+4 поточно ама полудев од нервоза,срцето ми потскокнува од ненормални луѓе.
Женски, вчера денес одам во вц по голема потреба почесто од вообичаено. Немам пролив одам нормално ама ми се оди почесто. Сте имале вакво искуство? 37ма недела сум денес. Дали е од притисокот од бебето, од што можи да е вака?
Mi se slucuva i mene ama obicno zavisi od hranata. Ako e rucek mandza moze i vecerta da se odi pak. Isto taka generalno kolicinata na output e taa samo razdelena na poveke pati. Jas mislam nema sto da se sekiras se dur ne e klasicen proliv
До храната не е сигурно, овие дена немам баш нешто течно јадено, затоа и се зачудив. А и општо одам по еднаш на ден или некогаш дури и прескокнувам ден.