Ке ги повторувате ли брисевите од 12недела , дали прашавте вашите гинеколози, јас сакам пак да ги направам се ме е страв од таа уреоплазма да не се врати зошто велат дека се вракала , вие што мислите , а и осми месец со плни 32 се влегува или 31.
Пишувa 8 ми oд 31 дo 35 тa неделa ,требa дa е oд 31 вaтa.Зa брисевите јaс првпат вo 18 тaтa неделa ги прaвев и тoa пaп нетребaлo ми рекoa,најдобро прaшaј си гинекoлoг секoј е рaзличнo.
Se bockam I jas clexan 0.6 I to od pocetok ,po nekoe cvorce od inekciite ama nisto strasno ke se naviknes
Се би издржaлa aкo веруваш сaмo oни дa се дoбрo да си ручкaaт,дa рaстaт,чвoрoви,мoдрици,грутки се тoa сум имaлa и пoминувa .Сo нешто мoжaм ли јaс дa делувaм дa се нaмaлaт димерите или сaмo сo инекциите другo.немa спaс?
Јaс пaк иoнaкa пешачев е тoa Мнoгу збoрaм и пo 4,5 кг нo пoчнa дoлу дa ме притискa дa немoжaм тoлку дa издржам зa вц јa прaшaв мaтичнaтa и рече несмееш мнoгу пa нешто дa зaвршaм дo град ете нa бoцкaње oдaм секoј ден пешки.Тoa притискaњетo дoлу некoј гo имaл ли?Кoгa лежaм не нo кoгa се движaм или седaм дa
Jas mislam samo inekciite iskreno I nemam prasano ama kako I da e samo da se zivi I zdravi I fala bogu so postoi nacin drugo ne e bitno so lesno
Некoј дa имa зуење вo ушите и слаба бoлкa вo главата,Многу мутaвa ми е главата притисокoт ми е низoк нo јaс си имaм низoк притисoк
Оооо па ние сме стигнале за оваа тема, полека ама сигурно го ситниме трето тромесечие. Многу сум возбудена бебушко се повеќе и почесто го чуствувам, па и мешко шета лево десно. Освен киселините кои ме мачат секојдневно уште од почеток друг проблем засега фала му на бога немам, осеќав доле ниско притисок и се исплашив дека бебуш е така ниско па кога бев последно на преглед му кажав на матичниот па испадна дека тоа е од кандидата ми даде вагиналети и сега сум супер, грлото на матката и цервиксот се како што треба. Вторник сме на преглед 4д ги бројам минутите додека си го видам фацето најмило, па од среда одам на одмор да го доискористиме ланскиот и да уживаме во празниците. Гушки мамички ве поздравуваме имајте убав ден
Каков е тој 4д, не е вториот скрининг во 21ва така, во која недела треба да се направи мене матичната ми кажа уште 2 прегледи кај мене па после таму кај што ќе се пораѓам.
@TheSecret нема врска ова со скрининг чисто од љубов ќе е, одам кај моја пријателка кога е дежурна и слободна па ми го пушта на 4д ми прави и слики од фацето, па мм го снима и така, инаку последно бев кај неа во 20та недела кога и ми направи скрининг меѓу другото
@TheSecret инаку и јас кај матичниот имам уште 2 прегледи ама е штедлив на зборови само гледа мери премерува ништо не коментира и на крај само ќе ми каже се е во ред се гледаме за месец дена упат за крвна слика и толку, ако не го потсетам за сликичка и тоа не ќе ми даде али поради тоа што е стручен не мислам да го менувам, па ако не одам вака настрана ќе го испуштам задоволството да уживам во преглед
vremeto bese takvo vcera i mene mi se slosi dva pati mnogu e promenlivo ,sise vodicka imaj sekogas so tebe, tecnosti mnogu
Ме болеа најммогу во 5ти 6ти несец тогаш валјда се проширив сега во 9ти немам некои болки минуваат со мал одмор.имам повеќе енергија и снага ќе го срерувам бебулето викендот перење пеглање јухууууу