Трето тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by chache87, Sep 19, 2014.

1. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Изгледа сум пред настинување....
    Како да почнува да ме надразнува грлото сега при крај не ми треба оти оздравувам ептен бавно :worried::worried:
    Кажувајте што да земам чај супи овошје другоо??

2. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Vit c pojacaj i nesto za lizenje za grloto

KittyCat:) likes this.
  3. KittyCat:)

Фала ти миличка

4. abc1234

abc1234 Популарен член

Цедени сокови,супи(јас само онаа од петле супата незнам кај тебе дали ја има) и чаеви јас така за два дена како нова бев

Ula and KittyCat:) like this.
  5. KittyCat:)

Сега започнувам со лекување хаха
    Фала ти мила

abc1234 likes this.
  6. Ula

Ula Популарен член

Ние воопшто не сме имале секс, првин кога дознав дека сум бремена толку бевме искарани што и самиот чин на кажување беше мн пластичен. После нели до 12 недела не препорачуваат. Во 12н ми кажаа демек има синдром па трчи по доктори секој втор ден бев на преглед желба ништо не па за секс уопште немавме ни двајцата. После тоа мене ми зовреа хормоните воопшто не сакаше ми вика не сакам да ми биде како акнато, ајде еднаш коа го убедив и отидов да се туширам на искачање од када паднав и ептен секс имавме у болница :( и веќе ми порасна мешето и не сакаше. Кога ќе почнев да му зборам или да го чепкам, па и плус цело време го сонував со некои женишта, а онака стварно не сум љубоморен тип ама ме пукна на психа дека не сум му привлечна дека сум му грда и он ќе отидеше и ќе провери колку топла вода има. И се ми викаше ај оди помасирај се сама има време ќе се масираме заедно. Не сакам нешто да го повредиме бебето јас ќе вратам па има различни видови на секс и он па и се ќе мислам ќе ме гледa. И веќе кога пораснав ни мене не ми се сакаше и како па мрда бебево нема ни да можам да се опуштам. Сега се зезаме демек сме претплатени на Порнхаб не сме тачни и го прашувам цело време како се воздржува да не ме чепка или слично и он демек бил силен се контролирал :D и не сакал да ми направи непријатно да ми е зошто немало тоа да биде тсков секс како што ни бил предходно...oн силен ја не сум си признавам хахс

Sofi.ja, Turna, Prolett and 2 others like this.
  7. Ula

Ula Популарен член

1.Чај од ловоров лист со оревчиња (опционал) нелупени со се лушпата,
    2.Прегорен шеќер со путер и млеко 3.Прополис капки
    4.Витаминчиња
    5.Од петел супа обавезно

Prolett and KittyCat:) like this.
  8. minne992

minne992 Форумски идол

хахахахахха:rofl::rofl::rofl:
    Леле се изнасмеав :rofl:
    Јас исто едно време само го гледав на сон маж ми со други женски и само се карав :rofl:
    Ама односи имаме редовно со заштита и чување нормално .,, а инаку за бебе не се секирај ние кога имаме односи тогаш спие или молчи нема глас и гледам повеке да се опуштам , а тој цело време на шрек пази пополека :D ама пусто хормони некогаш :rofl:

Prolett and Nefertiti. like this.
  9. KittyCat:)

Фала ти миличка :hug:

Prolett and Ula like this.
  10. Ula

Ula Популарен член

Ват абе каков е тој живот без оргазам не зезај :D.
    Jас читав дека не е страшно да се мастурбира било демек и добро за крвниот притисок и таму не знам што не дека памтам на почеток читав и толку ми беше доволно. Одамна престанав да читам зашто секој ден се непто ново не смее и не може. Искрено репер ми се мајка ми и мајката на мм ајде по три не имаат и кафе пиеле и јаделе работи ова се не смее. Факт е дека некои работи докторите што ми ги кажаа на почеток ги исфрлив. Ама еве пример јас сум кафехолик и ај ќе предтанам да пијам глава ме боли повраќав притисокот 50/80 ми беше и ајде си пијам по кафе две на ден. Пазам на чаеви и лекови, главни витамини што со корона треба да се пијат се Вит Ц и Д3 некни другарка ми вика ааа бремена не смее Д3 кај бе тоа
    После како течеше бременоста имав мн проблеми со констипација и мн пазев пто ќе јадам од што ми се плачеше и сите аааа тоа не смее да се претерува мора ова мора она и ми пукна филмот ја повеќе ја расипав крвната слика демек хранејки се здраво отколку како што треба и што е потребно да се внесува ради убав развој на бебето.

Nefertiti. and Iva Mitrevski like this.
  11. Ula

Ula Популарен член

Сабајле ифрид лута викам одма хахах :D не бе не успеав ништо да направам и се му викав абе ќе си најдам некој сега у бременост и он ми вика де бре стрпи се да не си кршиме главата после. Мм мн е таков он кога има некој проблем скроз на тоа е фокусиран за да го реши тогаш кога паднав и тој ми рече докторот секс немојте пред мм и овој си го врза у крпче и сега му викам епа една година ќе се направи. Ќе оставиме бебето дома а ја и ти на меден месец ќе идеме и лом ќе се направиме хахаха зашто де регистриравме пред некој месец. Леле море кога ќе ми текне колку имав секс драјв еден период непријатно ми станува хахахс
    Абе ниедно емоџи не ми постира тук таму некое

minne992 and Iva Mitrevski like this.
  12. Pacient srna

I feel you:D
    Nie znaevme ne smee posle ivf prvite 12 nedeli i edvaj cekavne da projdat koa u 9gn prokrvarev i rekoa op stop ne moze ic. Posle 7 mesec rekoa aj moze ama pretpazlivo i toa nie sami si prasavme i taka koa rece doktorot bese kolku da ne ni kaze ne smeete i sega pak ni e shube. Ama se napuni li 38gn mu ripam odma ic ne go prasuvam ko tinejdzerka se osekam u najjakoto ama veke.
    A za sonistata samo ja so drugi ili so maz mi sum se sanjala,a nego so drugi ne

Nefertiti. and Ula like this.
  13. Ula

Ula Популарен член

Гледам погоре сме се фатиле за докториве. Почнав малку лошо да се чуствувам како да сум нападната искрено да кажам. Значи ги пијам сите пренатални витамини и премн пазев и за корона и за се.
    Не би сакала да го ругам Личовски, сите ние сме различни карактери, различно доживуваме се и нормално различно е кога си присутен одколку кога ти прекажува некој некоја ситуација.
    Што мене ми се допаѓа кај Личовски е следново што кога ќе отидеш на преглед седнува и ти посветува целосно внимание. Пред да те прегледа седнува и збори со тебе се те прашува од како си спиел до како си јадел, па и те опушта да не ти биде непријатно зашто тие прегледи и не се сјајни. Те проценува и психички како се држиш пример мене тоа ми беше мн битно зашто еден период бев катастрофа и од работа имав и имам проблеми, тоа со синдромот па се повредив и се на куп, и тогаш кога ми рече тргни ја маската разговаравме и ја почнав да плачам и он ми рече тргни ја маската и исплачи се ќе угушиш. И само јас ја тргнав. За тоа колку се најскапи витамините а се најдобри не само он повеќе доктори и фармацевти ми го имат кажано дека секогаш го плаќаме брендот и пакувањето. Почнав вина да чуствувам зашто не давав по 100€ месечно само за витамини бре...
    Сестрите факт е дека едната не му е сјајна и мн од информациите не стигаат до него па затоа ја на него му ѕвонам. Вака е мн позитивен и и те бодри за се, јатрвата го изгуби нејзиното бебе немате појма кое внимание и го посвети и мене тоа ми е за респект...
    Така да која како мисли така нека тера секако дека јас си идам и на второ мислење за скринзите и поспецифичните прегледи за секој случај зошто не никој безгрешен нели сепак се работи за живот :)

Ddin, Prolett and Iva Mitrevski like this.
  14. Trpkovska

Trpkovska Популарен член

Потреба си е потреба ние си имаме односи, редовно од самиот почеток нормално нема такви опуштања како порано. Мора да исполнуваш брачни должности башка и на бебето не му правиш проблем, напротив ќе го размрдаш. Еве конкретно со првото дете мн ретко имавме, Др. Неџипи одЧаир ми вика имајте повеќе односи, полесно ќњ ви биде за породување. Вечерта му викам на мм имаш обврски:rofl::rofl:

minne992 and Ula like this.
  15. Ula

Ula Популарен член

Ете му реков мм не ги исполнува неговите брачни должности :D
    Јас сега му се заканувам дека ќе имаме секс кога ќе влезам у 36-та за да се породам ама ми враќа ахаа да. Инаку ние имаме куќен пријател гинеколог и он се вика таму последен месец секс и лута зачинета храна

Iva Mitrevski and Trpkovska like this.
  16. Trpkovska

Trpkovska Популарен член

Имам уште 2 недели до 36 хаха.. Етогаш ќе прашува дали треба уште:rofl::rofl:

Ula likes this.
  17. abc1234

abc1234 Популарен член

Апдејт :) дома сум рано е.Куре пораснало 3100. Контрола за 7 дена
    Ми рекоа само да пратам движења,дали и Вас ви кажуваат исто.Ми рече Др.се е во ред а читам на извештај постелка III степен.Ако сака некоја мајка да ми објасни што значи тоа.Фала

IRBBB, jarec6, Mom_3 and 4 others like this.
  18. Ednostaven

Ednostaven Истакнат член

Мешиња ајде споделете искуство дали сте чувствувале затегнатост во матка? Јас сум 28 недела и само што влегов во 7 - ми, а денес имам чудно чувство дека имам втврдната матка. Вчера бев малку поактивна и не знам дали е од тоа или треба да бидам загрижена да не е некој знак??

19. ivance..

ivance.. Популарен член

Тоа значи дека постелката е веќе созреана и спремна е за пораѓај

https://www.google.com/url?sa=t&sou...FjAAegQIAxAC&usg=AOvVaw0kzRWv7wovbfmmTuww7aX0

Mom_3 and abc1234 like this.
  20. Pacient srna

Ne se smaraj so postelkata, bitno e protocite da ti se ok sega. Taa si ja zavrsila rabotata i onaka posle poragaj se frla. Mene uste vo 32 mi e prezreana so kalcifikati ama na pregledot vo 36 bebe si bese podporasnato, protoci super i mi rekoa se gledame za nedela dena

abc1234 likes this.