Трето тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by chache87, Sep 19, 2014.

1. abc1234

abc1234 Популарен член

Фала девојки,то што сум за 7дена на контрола а постелка што е созреана не прави проблем?

ivance.. likes this.
  2. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Da bilo problem nemalo doma da te pustat. Taa go hrani bebeto,tvoeto e veke porasnato nahraneto sozreano cim odis na ctg veke si 9ti mesec. Se dodeka protocite se dobri, prezreanosta ne e problem. Ti rekoa nesto za protocite, ddimeri kontroliras?

3. abc1234

abc1234 Популарен член

Рекоа се е во ред бебе одговара точно до денот од неделата ,д димери секој месец испитував до 8ми исто супер

Pacient srna likes this.
  4. mmacichka

mmacichka Истакнат член

Здраво женски, јас стигнав веќе 32ра недела.. ама малце имам проблем со киселините особено навечер пред спиење, и вчера и денес болки доле под десната града. Инаку бебко е многу лош, цело време клоца и си игра внатре, во понеделникот на контрола ми кажаа се е во реф, свртен бил со главата надолу. А за спиењето не коментирам више, едно што не можам да се наместам прво, после едвај ќе задремам се препотувам многу голем склетџија сум, а бебко си се игра цело време.. така да спиење нема не можам да дочекам да дојде Мај веќе...

IRBBB and Prolett like this.
  5. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Мене ме фаќа страв да не имам контракции.
    Одам во вц денес 4 пат сега ќе ми е, болки имам во кичмата доле позади баш на 15тина минути а болки во стомакот немам, само кичмата ме здоболува грдо и јако и пушта.
    Незнам дали лажните се вакви, прв пат имам вакви болки во кичмата.
    Се мислам дека ќе ми прсне водењакот кај и да е.

Elenica*Petrova likes this.
  6. Trpkovska

Trpkovska Популарен член

И јас така мислев пред некоја нњдела, доле ме избуши мислев готово ќе искача ама се смирија. Ако ти се на краток интервал на 3 мин тогаш можно е а вака на 15 мин не. Се припрема телото. Рано ни е април :)

Elenica*Petrova likes this.
  7. Ula

Ula Популарен член

Ајде полека со лесно ќе биде се океу

8. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

И јас имам болки посебно десната страна пијам магнезиум и само лежам....
    Не ми се верува да е за предвремени контракции ама ако ти е мисла појди нека те пуштат на цтг

9. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

@jarec6 како си мами? Бебуш добар е? :inlove: Не сум прочитала по темиве, шо направи ти со боледувањето? До кога ти одобруваа патолошка? Отвори породилно?

Јас мамички наредна недела ќе ви се приклучам кон темава официјално. Од утре сум 27ма недела а колку што знам 7ми месец се почнува со полни 27 недели :)

10. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Ако си од утре 27ма недела значи од утре да се приклучиш :) зашто веќе си 27ма полна 27 +1 почиња да ја ситни 28мата  :inlove::inlove::inlove:

Attached Files:

Prolett and kostovaivana like this.
  11. jarec6

jarec6 Популарен член

Јас денес цел ден по продавноцо, сега така сум преморена, нешто се затнав како да настинувам, ама само облечи соблечи правам со јакната, сама ќе се зезнам на крај.
    Па утре сум пак на ЦТГ се надевам ќе биде активен бебуш, да не ме задржат за џабе :( не би сакала да седам во болница ич ако не мора за пораѓај одма....

Инаку породилно ми отворија 45 дена пред термин,уште од 14 февруари сум на породилно...
    Тебе?
    Кај мене на апликацијава од 28ма пишуваше,ама како и да е тука си веќе,недела плус минус.
    @abc1234 мене ми пишува за постелката II-III степен, а јас па не сум обрнала внимание, ми го земаа паметот со тоа внимавање дали мрда, дека таму си спие, а ми го растресоа стомакот ко луди, уф се надевам утре ќе мрда.

Prolett, Ula, Mom_3 and 4 others like this.
  12. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Супер мами. Пиши како ќе поминеш утре. Јас уште терам на патолошка. Продолжено ми е до 12ти април ама комисиското ми е до мж12ти мај така до 12ти мај ќе ми продолжат сигурно за понатака ќе видиме. Јас планирам да земам 21 ден одмор коа ќе престанат да ми продолжуваат па после да отворам породилно ама ќе видиме како ќе биде.

jarec6 likes this.
  13. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Мешковци шо правите со отоците?
    Утре влегувам во 34 недела. Денес прв пат забележав (ич не сум обрнала внимание за претходно (facepalm)) дека на едната нога немам глужд од оток. Тврдо и напнато ми е местото.
    Додуша денес цел ден на нозе бев, ако има тоа некакво влијание, ама па само едната нога... Ме мавнаа мисли за прееклампсија/еклампсија, ама притисокот 100/60 ми е, највисок во цела бременост ми беше 115/70. :?:

Ќе ме утешите или џабе се надевам?

14. Lima87

Lima87 Истакнат член

И јас бев патолошка и на породилно сум од 15 февруари, а абер немам да се породам, ќе треба на неполни 8 месеци да го оставам бебето, ама тоа е. Инаку ако немаш болки и ако не си отворена нема за што да те задржат, јас првата бременост така терав до 42 недела, последната недела секој ден на цтг идев ми се смачи, па ги молев да ме примат на патолошка да не идам натаму наваму секој ден.

Prolett, Ula, jarec6 and 1 other person like this.
  15. Pacient srna

Poslednive nekolku dena mnogu cesto mi se desavaat onie laznite kontrakcii t.e. mi se stvrdnuva cel stomat i toa pretezno navecer. A i gasovive ko da se zgolemeni. Ne znam sto da mislam....nema bolki samo e malce neprijatno taka kamen stomakot

16. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Иста сум и јас и секое стврднување завршува со мокрење,вечерва на 20 мин контракции...несака и несака да излезе 38+1веќе сме :?:

jarec6 and Prolett like this.
  17. Pacient srna

Sakas da kazes deka ovie moze i da ne se lazni? Abe rano mi e uste neam polni 37

Mom_3 and Prolett like this.
  18. Ula

Ula Популарен член

Значи ние сме сите тука некаде и јас сум на породилно од 15-ти фев и јас ќе го оставам мн малечко бебулаки ако воопшто имам работа кога ќе заврши породилното. Само во Мк имаме такви газди како мојот очигледно на ниедно друго место нема...:(

19. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

А да прашам, за да се отвори породилно што требаше? Прашував во некоја тема ама сум забораила screenshot да си напраам :D
    Пример ја сеа ги користам меркиве од влада и би сакала да ги користам до крај. Крај на мај ми е термин, кога би требало да отворам?

20. Ula

Ula Популарен член

Па вадев цело време извештаји на месечно ниво или на 15дена и на крај после конзилијарното мислење предлог од комисијата ми беше дека треба да го отвориме породилното или да земам одмор повеќе не ми даваа боледување. Опцијата за одмор не беше во игра поради горенаведените причини излегоа компликации на работа. И ми го почнаа породилното и сега така ќе си дремам додека да се породам зошто дури тогаш можеш да однесеш документи во фонд за да почне исплатата и така ти е кај нас се наопаку.
    Ама ти ако ги користиш мерките на владата и не ти прават проблем од работа така ќе си тераш додека да се породиш, немаш потреба породилното да го отвараш. Евентуално имаш законска опција да ти го отворат месец дена порано до породување ама тоа значи дека после ти се крати еден месец.Иста е процедурата кажуваш дека сакаш да ти се отвори породилното и ти го отвараат тоа се прави кај матичниот.
    Кај мене беше или земи боледување или ќе те ставиме на 4-ри саати ама и тие нема да ти ги плаќаме ама ќе си работиш фул тајм од дома...

Prolett and Dee*Tee like this.