Трето тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by chache87, Sep 19, 2014.

1. Lima87

Lima87 Истакнат член

Исто и кај мене и кога ќе ми се стврдне тоа трае подолго време, па ме фаќа дури страв, ама не ме боли, нити нешто ми тече. Денеска па го осеќам стомаков и подоле, ама ништо друго. Јас мислам дека од тоа што сакам побрзо да се олеснам се си замислувам симптоми, а се ми е психа.

Pacient srna likes this.
  2. minne992

minne992 Форумски идол

Надежта е џабе ,, истиот ден кога ке родиш ке снема секаков оток од твоето тело ... јас исто првата бременоста не само во нога абе цела бев како бумбар (facepalm):D
    Ај и ние сме при крај после други маки ке имаме мама , не плачело , не не спиело , не стомаче го болело 8-|
    Ке се заборајме самите еден период :|

Ava.84, ivance.., IRBBB and 2 others like this.
  3. jarec6

jarec6 Популарен член

Чим не си на патолошка па да ти наредат да отвориш порано, ќе си отвориш ко ќе се породиш,нема што порано да отвараш и да си го кратиш времето со бебко :)
    @Mom_3 и мене ми се стврднува и само одам во вц, па како ме удира во бешика како со ноже да брцка,боли.
    @IRBBB јас претходно пред добивање отекував како погача цела, мислев и сега ќе биде така,среќа не, ама еве како вчера кога бев цел ден со обврска гледам чорапите ми се исцртале на нозете и прстенот ме стегаше, сум отекла, ама спаѓа откако се раскомотив и се одморив.Така да уморот има влијание.
    Следи види дали ќе ти паѓа отокот.

Ula, Dee*Tee, Mom_3 and 3 others like this.
  4. abc1234

abc1234 Популарен член

Јарче ајде пред да одиш јади од дома,плус и благо и кока кола напиј се и ќе биде како што треба,јас така најадена одам пред секое цтг.Со ова постелкава што знам и кај мене прв пат на извештај се појави,ама па поголем стрес ми прави кога ми нагласуваат прати движења на бебе,истото ти го викаат и тебе ли?
    Пиши што ќе направиш на цтг,кога ќе одиш?

ivance.. likes this.
  5. jarec6

jarec6 Популарен член

Истото затоа по 3 пати правам цтг, не се движел...
    Па тој кога запна да ја задржам не мрда мн. бебето да не направиме проблем, се испаничив.
    Јадам, кока кола и благо бутам намерно,не сака тогаш баш да мрда, а претходно се тегне, се мрда ребрата ми ги скрши веќе.Инат магарешки.
    Па и ова ЦТГ ама е досадно...
    Ај ќе видиме вечер 38+5 сум, веќе ме фаќа паника дека ќе речат остани, од друга страна па сакам да се олеснам :?:
    Немаме избор мора да излезат, нема назад, што биде нека биде :lol:

Naatashka123, Ula, Lima87 and 5 others like this.
  6. abc1234

abc1234 Популарен член

Со лесно да ти е срце.А докториве речиси секогаш гласно коментираат па ќе те извадат од памет.
    Ќе чекам инфо да пишеш :inlove:

IRBBB, ivance.. and jarec6 like this.
  7. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Нормални се отоците во бременост мами, ако не се придружени со висок притисок... И тоа баш при крај е нормално да отечеш, некој и порано отекуваат.. Јас памтам со првото на пораѓај отидов со папучи од мм, ништо друго не ме собираше :D

jarec6, Ula and IRBBB like this.
  8. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Леле да матичната ми рече со рачето мрда најверојатно...цела ноќ не спиев убаво , немав контракции ама имав болки ,неможев никако да се наместам да спијам убаво,а баш си мислев дојде денот |(

Last edited: Mar 19, 2021
    jarec6, Ula and IRBBB like this.
  9. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Следи само,за рано па и не ти е...во 9ти си ...мери ги да не се на 10 мин,ја знаете мојата приказна,болки ли се не ли се во 34 недела завршив на интензивна ,а тебе @Pacient srna не ти е рано мила од 36 недела веќе е нормално да се раѓа

10. Peperutka-bt

Peperutka-bt Популарен член

Кога можеше најрано да се отвори породилно? Мислам беше 45 дена пред термин?
    Јас денес сум на преглед, 32+3 денес, малку ме фака паника со пораѓајот, треба за 1 месец да ни стигне и мебел, дома со чистење ке биде забавно
    Денес од сабајле сум страшно нервозна, малата е будна од 6,не можев на рает да поработам, само вика по мене. Спремна сум со се за бебето, ми фали само за пресоблекување подлога, држач за цуцла и може уште нешто мала работа за кеиф алишта. Најбитно ми е да купам поклони за големата сестричка од бебето :)
    И уште еднс многу важна работа НЕМАМЕ ИЗБРАНО ИМЕ
    Во игра се Галена, Дариа(Дарија), Ирина

Last edited: Mar 19, 2021
    kostovaivana, Ula and Natashka1988 like this.
  11. IRBBB

IRBBB Форумски идол

И јас така знам, 45 дена пред термин.

Ula and Peperutka-bt like this.
  12. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Abe znam deka ne e rano u sustina ama mene mi e rano:D
    Krevetce nenamesteno alista neisprani glavata mini haos i taka

Mom_3, Ula and Prolett like this.
  13. abc1234

abc1234 Популарен член

И кај мене е иста ситуација 37ма сум ама некако поопуштена сум за тие работи дали дека второ бебе па не се брзам.
    И да оставам креветче ненаместено или алиштенца неиспрани не ми е многу на мисла ,тоа се обврски што се завршуваат за 2-3 часа ќе има дома од домашните и секој ќе се понуди да помогне.За почеток освен боденца,шпикозни и чорапчиња друго и не ти треба.За 2-3 по пораѓај ќе бидеш на нога па ќе си фатиш ред секако.Јас моментално одмарам секогаш кога ќе ми побара телото и максимално му се посветувам на детето за се друго ќе се најде време.

14. Pacient srna

A sto sea da broime so dvizenjevo treba?

15. jarec6

jarec6 Популарен член

Не да броиме, ама да сме ги прателе феталните движења.
    Сега кај мене на пример првите 5 мин од цгт си мрткаше бебето, после другите 10 беше смирено, и демек прати дали мрда вака преку ден,ако не мрда да се јавиш на лекар.
    Си мрда кај мене, не е како порано, ама си осеќам убаво движења, па не може цело време да жонглира, башка нема место толку, и не верувам дека секое бебе на цтг баш 15 мин цело време лупа мрда.
    Другарки мои што имаат родено сите истото ми го зборат, не се замарај сите не враќале со пиење кока кола и јадење благо,они очекуваат баш тогаш акробации,па не е на батерии детето.

ivance.., abc1234, Mom_3 and 2 others like this.
  16. Lima87

Lima87 Истакнат член

Кај одиш на цтг и кое време одиш? Јас се мислам следно попладне после 5 да одам во државна, минатиот петок така отидов и никој немаше, ама пак си окапав саат време, дур ми направат цтг, дури дојде докторка на ехо да ме види и да ме провери вагинално, а не да ми се мочаше, едвај ме провери.

17. Pacient srna

Abe vcera popladne se utepa od mrdanje,vecerta doma kako da se smiri ama i mnogu mi se stvrdnuvase stomakot. Nokta isto poslabo se javuvase, sea piev smuti da vidam dali ke se javi ako ne ke si odam na edno ctg da ne ja mislam cel vikend.

18. jarec6

jarec6 Популарен член

И јас одам после 5.
    Вагинално уште не ме провериле.
    Јас заглавувам и по 2 ипол саати ,ако нема гужва, пошто ме враќаат по 3 пати,па јади,па пиј...
    @Pacient srna и мене така, ама јас не се плашам ич, па не може 24/7 да мрда, доволно ми е неколку пати во денот убаво да го осетам.

19. Pacient srna

Abe na krajov izgleda malce poluduvame drugo ne znam sto da kazam

20. monik55

monik55 Форумски идол

Возбуда и страв се заедно измешано.
    Па уште и кога ќе ти кажат мрда ли не мрда толку е.

jarec6 and Pacient srna like this.