Lele kuti a prv muabet na site sto ke se javat im aaa bebeto mrda li i gotovo tuka noze mi se presekuvaat
Незнам ни што се јавуваат без осет, малце паники имаме уште они фалат. Нормално е на крај да се намалат движењата нема место бебето веќе кај да мрда?
A да ти го дадат тоа каишот за дома ја се напнувам што те читам колку се малтретираш. Ајде се ќе биде во ред. Мене мислиш стомак ќе ми пробие кога сакам на некој да покажам како мрда ова седи ќути и излегува дека лажам инаку скока у стомак гарант тренира за нинџа... И мене кога ќе ме прашаат мрда ли бебето ми застанува срцето мислам бидејки мн мрда ја веќе не ни обрнувам внимание како мрда колку мрда само кога ќе ме гукне во динагфрагма, рербра или слично тогаш ептен ми дава до знак дека сум го подзаборавила
Јас веќе незнам како да лежам,сврти се на десно ич не мрда,на лева страна да легнам ми е страв таму доле ниско и е главчето,на грб демек нели да се избегнува и жива ненаспана,без енергија сум и болкиве и некако мачно ми е ама многу ми е мачно ми се плаче...дали ептен психички се оптоварив дека ќе се породам штом влезам у 9ти а она абер си нема...којзнае
Мене ме убива 34+2 сум, вчера под гради кога се наби леле воздух снемав. Лоша е, кога ќе почне да клоца мислиш фудбал игра. Ај нека дојде април веќе, не можам ни да станам од кревет како багер сум
Законски е 28 дена пред термин,нз што се занесуваат овие од комисија,јас имам боледување до 6 дена пред термин,со врски нормално инаку сигурно порано ќе ме натераа да отворам породилно.
Па јас бидејќи сум на патолошка ако не истерам до крај на термин би се породила дури ми трае боледувањето реално,како шо пишав погоре до 6 дена пред термин ми е. Муабетот е дека можат да имаат осет во Комисија да одат и со 28 дена бидејќи сепак е во законски рамки.
Како задолжително 28 дена пред раѓање? Па не се нормални. Шо ако пред време се роди бебе? На гравчиња да си гледам за да темпирам 28 дена. Ццццц
Nezavisno na sto si, porodilno mora da se otvori na denot na raganje ako ne bilo pred toa otvoreno. Ne moze po denot na ragjanje da e otvoreno
Јас бев денес прв пат на цтг сите пијат coca cola јадат крем бананки ја морав да го држам каишот бебето ми го буткаше од што толку мрдаше. Беше свртено надолу сега е косо наместено попречно ај можеби ќе се сврти надолу ако не царски рез. Ми рече Др големко е мош и ќе се сврти мош и не ќе видиме. За една недела треба да идам на контрола и за ддмерите ми рече клексан 40 да се боцкам 10дена. Ми вика јуначки си издржала со корона и бременост он се вакцинирал па пројавил симптоми и тешко му било хахах Предходно сите ми рекоа да си продолжам со аспирин сега откако го видоа свртено ова ѕверево на клексан...
Се избањав,испеглав коса,се нашминкав...може ќе ја потегнам работава за раѓање , па неможам више како балон се чувствувам подуена пред пукање, ребро ме боли,ребро ли е срце ли е од градник ли е ама не се трпи више Ви како те?