Она тебе да ти прави нервози,ти неа неа не? Абе се би и изнакажала искрено.Да си гледа за неа каква е во бременост ,зошто ако се сити на други како изгледаат да не и се врати по нос. Какви луѓе трпи земјава. Мајка ти уживај,гали мешето и свиркај си. Како на тебе така да вратиш,ако ќутиш во ова време глуп ќе те направат
Bozeee nearna...taa ne bila vegan tuku luda zena sto ne jade. Inaku i so veganska ishrana kako sto treba se tera normalna zdrava bremenost i opsto zivot...ama od idea do realizacija treba da se posvrtis i nema da zaostanuva beba ic,a ne pa 2 meseci.
Да ама знаеш она што правеше, да биле нејзини патлиџани шери од градина, ако прочита на некоја амбалажа дека се правело или пакувало у некој дел она испитува дали има фабрики у близина, после ако иста фирма прави и невеганска храна она не сака да јаде... и така малку повеќе ги измеша работиве
Секако ама беше у инкубатор еден период страшна работа.Такво изгледаше како згужванко како ексимче бабиче душа убава Оно не знам што да кажам која мајка не би сакала се најдобро за своето дете и душата ќе ја дадеш ама кога ќе забегаш е страшно. Инаку еве сега ми се јавија луѓе што не ми се јавиле мош цела година кога ти е терминот да знаеме да не мислиме дека се пораѓаш еве сега ќе ставам на стори кога ми е термин или на пост на инста и фб Бог да чува
Може ли јас да се пожалам малку,чисто онака да ми олесни...,или некој ако има искуство да сподели.... Од сабајле како станав цело време имам гадење,шеќерот добар,притисокот добар,бебе активно...додека лежам пак така и така се трпи,станам ли нешто да потфатам толку,одма ми се гади,ми се стврднува стомакот а болки немам и цело време ми е онака како снагава да ми се тресе за јадење а не сум гладна,си јадев...можно ли е од времево да ми е од промената или се ближи пораѓајот па почнува се безвеза да ми е се,некој слично нешто?
I mene vo posledno istoto mi se slucuva no poveke koga ke legnam, koga sum na noze podobro mi e. Nie sme 36+3, kako sto si minuvaat denovite potesko e, no ke izdrzime uste malku
34+2 гадење и главоболки.... Притисок нормален инфекции никакви доктор ми даде нешто како сируп за киселини-демек од тоа ми се гадело со вкус на мента е 2 пати на ден го земам .... 2 ден ми е па ќе видиме како ќе делува
Здраво девојки Од денес ве дружам тука За 2 недели имам закажан преглед кај матичната моја, ехо Меѓутоа додека разговарав со една пријателка ми рече ќе оди на ехо на срце на бебето Е сега мене матичната не ми спомна за таков преглед, мора ли да се отиде, или само доколку има некој знак па се прави Ако сте биле кај кој доктор сте биле и колку чини тој преглед
Мене ми е вака, ама ај викам да не се жалам, се препишувам јас на анксиозноста моја, ај само мене нешто ми е па се жалам... Времево не утепа тука нема збор, ама изгледа и дека ни се ближи пораѓајот сме такви. Јас и во спиење веќе сум за никаде, ај да се олесниме ќе се оправиме се надевам.
Јас цела ноќ не сум затворила око, кичмата ме искина па после почна и стомак да ме боли, без престан значи не знам што болка ќе беше, не беше многу јака ама онака постојана да те нервира само. Сабајле ѕвездички ми се појавуваа пред очи па легнав да се доспијам. Само гледам временска прогноза, многу сакам да се породам на сончев ден дај боже бебе да се стрпи до четврток, петок, ќе затоплува уште 10 дена до термин, возбудата се повеќе расте што како ќе биде. Во понеделник сум пак на цтг, минатиот преглед бев еден прст отворена ќе видиме сега до кај сме, па ќе треба и за пораѓај да се договараме со др, ковид тест крвни групи што ти ја знам.. чувајте се мамички убави денови се пред нас
Пожали си се ќе ти олесни затоа е и екипава тука. Јас има денови едноставно лошо се чуствувам и си викам абе како вака нели среќна требаше да бидам ама едноставно така ти иде. Касни си благичко изгледај си некое филмче и уживкај си
I mene mi bese tapa denov i si otidov vo mothercare da si kupam nesto za mene i beba...mi olesni taka malce
Јас го превев во Плодност,2500 денари иде докторка од Струга секоја последна сабота во месецот.Кај мене немаше никакви индикации,сите прегледи и скрининзи супер ама др Таше ми предложи ако сакам да го направам ама дека не е задолжителен.Јас со инвитро па за да ми биде мирна главата го направив
Исто и јас денес ми се гади,си повраќав два пати од сабајле и знам дека ми е од времево што е никакво.Главата не знам дали ме боли или не ме боли ама онака грдо чувство како зашеметена сум. @Pacient srna арно си направила,ептен врне инаку и јас ке излезев нешто да си купам
Јас направив преглед кај д-р Драшко од систина, во систина прегледот е 3000 ден, а во пп во негова ординација 1500 ден. Прегледот не е задолжителен, јас го направив, бидејќи имав наводна индикација (на два прегледи бебе беше тахикардично). Ако планираш да правиш, со 30 полни недели да одиш, ако појдеш порано, ќе те вратат уште еднаш. Инаку, ми текна да споделам една анегдота. Бев во плодност кај докторот што сакам да ме породи и ме прашуваше за бременоста како е, што е, што испитувања имам правено, како испаднаа... И му кажав дека бебе беше тахикардично и затоа бев на ехо кај педијатар-кардиолог, ама испадна дека сѐ е океј. И ми вика 'а шо ако навистина е тахикардично, да не му дадеа терапија за тахикардија на бебето да пие? '
Isto i ja bi iskomentirala, mislam ova so kardio pregledov e malce bezveze za mene ama koj kako saka....jas samo kaj petrova odev taa gledase i komentirase i za srceto. Sekako ako primetat nesto nevoobicaeno po poragaj ke se resava
Хаха циркуси... ај да ве расположам мене што ми се има десено не да се имам усрамено... нели ги сменив докторите и сега треба да идам на прв преглед кај новиот доктор и влегувам кај него и првин разговаравме и ајде ми вика оди да те прегледам и сега он се мести на негово место а јас позади него се соблачам и со гол газ си идам накај него а он ме гледа и ми вика ама не не треба вагинално туку на меше и ја со гаќите у рака тука се збунив цела почнав да се облекувам на сред кај што стоев се испоплеткав со гаќи и хулахопки успеав да ги облечам гаќите ама изгубив рамнотежа се фатив за завесата од тоа за пресоблекување што тогаш и го открив и му го соборив ја откорнав и завеса и соблекувалната и така се испотепав по гаќи у сред ординација. Овој ем му смешно ем ме крева јас црвена жар ми идеше да испарам и после ми вика од срам и соблекувалната ми ја демонтира
Хаха, интересно мами, ме изнасмеа. Јас секогаш прашувам како да се соблечам.. Велам само да смакнам или да се соблечам скроз.. Хаха.. Убаво сте се запознале.. Ќе памтите и двајцата..