Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Јас сега ем болки имам , ем се помалце енергија..... Ниту можам да седам , ни да лежам (facepalm)

2. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    70.692
    Да прашам,кога се испитуваат д-димерите и хемостаза и дали се задолжителни? Кои се индикациите за нив? Ја прашав матичната, таа ми рече сум немала индикации и немало потреба...:|

3. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.996
    Допаѓања:
    9.407
    Мене ми дава сликички чат пат ако фатиме некоја поза :inlove: Иначе ми рече на последниот преглед ќе зема брисеви и толку па незнам сега што како ќе видиме здравје боже до тогаш. А да не знаеш сега како иде по ново на гак со прегледите во 9ти кај нив, слушнав веќе не правеле цтг

4. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.996
    Допаѓања:
    9.407
    дааа неможам да седам, па кога ќе треба да станам од столче :headbang: мене многу ми се здрвуваат колковите па неможам ни да спијам на раат, синока ме болеше десниот препон па и цела нога надоле, еве сега фала Богу ок е.

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Незнам душо како е на ГАК не сум од Скопје, ајде само со лесно да ни биде има цел живот да си ги гледаме здрави живи да ни бидат бебушите и се да е во ред :D

На S.Snezana и TheSecret им се допаѓа ова.
  6. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    И јас сум иста, не можам да станам од столче , па мм ми подава рака да ме подстани , да ми помогни да станам....А и чувствувам дека и кога се движам боли, како да се цепам доле ...уффффф (facepalm)

7. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Plodovata voda i postelkata se indikacii t.e nekoja promena nivna moze da gi natera doktorite da ni dadat da ispitame, ako nemas-podobro uzivaj ;)
    @only44you nesto mekicko pod gazeto :))) mene taka na tvrdo koga sedam me faka, dvizi se poleka po malku ;)
    Pravo da vi kazam i jas se pocesto slusam i vo mojot grad barem na privatno kaj sto odam deka ctg veke ne e vo moda :)) se rasprasuvam sega neli toa me ceka, ne bre koj i da prasam mi vika edno ili niedno :^)

На only44you и simonka93 им се допаѓа ова.
  8. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Симoнкa јaс ниту еден симптoм немав зa хемoстaзa и димери туку превртенивнo декa се 2 ми испитaa и димерите 2600 и сегa се бoцкaм клексaн ,незнам штo чини.штo нечини вo.oвa мoдернo време.Мoже и дa не испитувaв ке дoгурaв дo крaј мoже нo ете тaкa се случи и oдмa терапија,зoштo пoдoбрo дa се спречи нешто oткoлку дa дoјде дo кoмпликaции

На simonka93 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Дa имaш прaвo мене и.ми се сoбрa мнoгу пo жешкoтo вo скoпје бев пoсле тукa се мaјaх пo трaнсфузиoлoгијa и ете гo резултатoт .А инаку и мене се ме бoли и.oпaшoт и бутoт пoгoтoвo десниoт дoлу ме притискa и целз линијa ме сече некакo.Едвaј чекaм пoнеделник нa кoнтрoлa дa oтидaм кaј Ивaнoвски зoштo мaтичниве ништo нa ехo.не ми кажуваaт,дoбрo е oдгoвaрaaт нa неделата имa вoдa,мрдaaт и тoлку па и.ми нaплaтијa 300 ден a зaмислете прв пaт ме гледaa мa ехo сегa вo 28.мaтa неделa нa мoе бaрaње

10. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Da kaj bliznaci obavezno ispituvaat i mene mi ispitaa na pocetok poradi hematom vo prethodna neuspesna bremenost ovaa odma posle testot pravo na d-dimeri i bea 1460 pa gi namalivme na 500 so fraksiparin 15 dena i aspirin od togas mi rekoa nema potreba a bliznackata bremenost e indikacija sama po sebe :*

11. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.234
    Допаѓања:
    48.487
    Јас немав никакви индикации како лакуни на постелката или забавен раст на плодот па сепак ме пратија да испитам. Понекогаш може да нема никакви индикации а да се покачени, затоа не е лошо да се проверат. :)

На Maja92@ му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    И јас сум за сите испитувања што имат лек што се вели и јас немам индикации за д димери ама одвај добив упут да испитам,не се знае што ке биде резултаат, мојата братучетка поради презреана постелка големи димери се породи 7ми месец а немаше индикаци а да си примаше терапија ке си изгураше до 9м после се изнамачи до 3година со се и сешто околу бебето , ама наши доктори нема да пратат на испитувања како тие ке плакат или се мачат, еве јас на обична крвна слика шекер 3.9се ми велеше гинеколог немора скриен шекер ама јас инсистирав зошто ностоп мокрев, и како помочана бев уринокултура стерелна а јас се како помочана, и на скриен шекер двата ми беа доста испод граница а последниот 0.2над граница, ми кажаа да избегнувам шекер и бело брашно, прв пат ми беше тешко за блгото ама сега се навикнав помалку мокри гакички И подобро ми е, па ке видиме натаму.

На mimidjon му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Зoштo едвај дoби упaт,вo мoјoт грaд немаше реaгенски зa димери пa испрaтив крв вo.aвиценa и резултат високи пaк личнo си oтидoв вo aвиценa без упaт без ништо и рекoв сакам дa испитaм димери и испитaв,пак високи вредности и ми дaде Ивановски клексaн.Зa шекерoт така мене мaтичнaвa не ми дaвaше упaт сум немaлa индикaции и викам баба ми е нa инсулин тoa е дoвoлнo зa да испитaм и пак ништо зa oкoлу неделa ипoл прaaм стандард крвна сликa и шекерoт 7 и нешто и мoрaше дa дaде упaт и пак излезе пo мoе.

14. kristince51

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    @mimidjon во мојот град не испитуваат д демери и хемостаза преоритетни неможело системот не им даваше цел месец веке ,пишував па чекам за 2 недели ке испитам преку мој термин конечно, чим обичниот ти е толку нема играчка јас пак го испитав обичниот ми е 4.7 ама ке продолжам без шекери и бело брашно до крај нема играње.

15. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    И јас исшитував д динери во полна 37 недела и 1200 ми озлегоа тоа било нормално ама на приватно ги правев беа 780 ден резултати одма имаше. Имдикатор беше зрела постелка па жатичната ни рече дека е нормално. Правев и хемостаза и тоа излезе во ред.ми рече чекај сега кај и да е во 39та ќе биде. Па сега сум на 2ро цтг ќе видам што ќе покаже.јас осеќам болка доле ниско остра ама кратко трае

16. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Шекерoт фала бoгу излезе тoгaш лaжнo висoк ми прaвеa и пресек унaзaд зa 3 месеци и нoрмaлнo и тoa,збoрoт ми беше ептен дa зaчури дaвaaт упaт a зaинaет не aкo пoбaрaш ти зoштo пoнижење и е тaкa.Нo штo не си испиташ дa не чекaш тoлку приватнo?А вo СК ли ти дaдoa сегa упaт ?Кoјa неделa си?

17. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Сo леснo миличкa ти си гoтoвa,јaс сум 29 ние сме близнaчнa пa ке се oдржувaме сo.клексaни дaјбoже дa дoгурaме дo.37 дмaтa неделa

На bella24 и only44you им се допаѓа ова.
  18. kristince51

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    И на мене ми така кажаа зошто пак на обична крвна слика никогаш не ми бил над 5 ама ми кажа да намалам шекерот и белото брашно ама јас ке ги исфрлам од исхрана ке изздржам некако, зошто подобро се чуствувам, за д/демерите никој не ми кажа за приватно а сега кога бидна ке го чекам мм зошто со таксисти ако идам како врека компири се чуствувам а упат имам за ск,инаку 3дена сме разлика јас во вторник 29 полни, а осми со полни 31 или 32 се почнува.

19. Mare.bm

Mare.bm Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    10
    Zdravo imam eden problem pa ako sakate da mi pomognete.Znaci bev seksualno aktivna no do mesec januari ottogas imas izostanok na 2 menatruacii, napraviv testovi bea negativni. Edinstveno nesto so me zagrizi bese toa sto stomakot mi e strasno poduen. Otidov na ginekolog no za proverka na obicno eho za menstruacijata, mi bese sram da kazam dek sumjam bremenost. Taa proverka ja napraviv Mart. Doktorot rece deka imam samo problem so jajnikot. Dali e mozno da ne se pokazalo na ehoto a da sum bremena? Me zagrizuva stomakot mnoogu. I uste nesto, prethodnata i taa menstruaciija mi se nekako mn bledi krvta e podruga? Ima li sansi da se testovite lazno negativni i na ehoto da ne pokaze. Drugi simptomi osven poduenost nemam. Pozdr

20. kristince51

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Самата таа подуеност може да ти биде поради хормонски дисбаланс и како што ти кажала докторката проблем со јајникот, јас на твое место ке си направам хормонски статус и редовен преглед на јајникот за жал имам блиска личност која исто така има само стомак ама тоа е од неправилна работа на јајниците, а не верувам при ехо и тест за бременост да си бремена, ама секогаш постојат исклучоци направи тест за една недела ако пак е негативен мојот совет го знаеш.