Леле минатиот пат ме искина стомакот и кичмата страв ми е од с*кс Баш тоа пимислив и за породилното, само се крати времево Не му се излага на детево нешто... Како сте со времево инаку? Мене како цигла да ме удрила цела сум зашеметена на промена на време...
Жени, нормално ли е да се има намален апетит при крај на бременост? Значи буквално ништо не ми се става во уста, се трудам да јадам со сила, ама не можам да кажам дека јадам многу, дури не знам ни дали ги исполнувам дневните калориски потреби овие денови. Еве два дена по ред јатки ми се вечера и тоа се потсетувам 8 пати дека треба да јадам.
Pa bogami edvaj mozheme da disheme na prazen stomak, a ne pa najadeni. Jas celi bremenosti nemam apetit, podobro i da ne gledam dali ispolnuvam potrebni kalorii..
Иста сум и јас дури и чудно ми е. Два пати јадам во денот, сабајле некоја мачканица на една или две кришки и ручек што ќе направам околу 4,5ч и толку....
Можеби е и нормално при крај, не знам и мене ми е чудно, а не е да имам гадења или нешто, него баш уста не ми се отвара за јадење. Ама утре имам преглед, ќе го прашам докторот.
Мене дури и ми се гади и повраќам како во 1во тромесечие да сум .. Гледам само да внесам доволно количински а зошто е ова вака незнам искрено хаха
Блазе си ти, така треба и да си јадеш до крај Јас сум цела бременост на строго контролирана исхрана и мали редовни оброци под саат поради ГД и се навикнав на тоа, ама секогаш имав апетит, со оглед на редуцираната исхрана, ама ова сега ми е многу чудно
Утре ќе прашам, ако не заборавам, секако имам термин и со гинеколог и со дијабетолог, па ќе ги прашам и двајцата и ќе споделам тука дали е нормално или не и дали има простор за паника
Добро утро мамички, ме пуштија денес дома,ми направија ЦТГ,нема контракции,и ми рекоа дека може да си одам дома на строго мирување.27+2 само да издржиме со синко што повеќе.
Куклата е наместена со главче доле, спремна да искача супер си напредува, земав упат за цтг.. Со лесно да ни е на сите
Ќе биде се добро, само одмарај и ќе биде се добро. Зборувај му на бебчето, гали го и борете се заедно. Верувај и ќе биде се добро!
@Mom_3 Мами каде си? Беше ли на преглед? Да не те задржаа? @macalavica јуначе мало е твоево, издржа до тука,ќе издржи уште малку, не се секирај
Бев мила сабајле,болки има,отворена 3 прста и рано било за задржување и сега сум дома,се раздвижувам повеќе...се надевам брзо ќе им се вратам
Дечки мене цел ден ми тенат дланките сега почнаа и нозете па и муцката имал некој ваков момент. Ѕвонам ама никој не ми се јавува