Нервите. Олабави се малку многу си напната. Таков впечаток имам кога те читам. Да беа само дланките ќе речев од бременоста, ама чим и муцката нервите се дефинитивно
И да знаеш се и свашта ни се испослучи па и сум нервозна по природа...ама вчера имав ептен опуштен ден и денес и најверојатно тоа нервозата си стига хаха
Мамички, дали ви се десило да бидите тахикардични? На ЦТГ ми откријаа, докторот вели и бебушка е.. Во грижи сум.. Инаку 37 недела..
Da ne bese vozbudena na pregledot? Jas koga bev prv pat istoto se sluci, no imav trema deka prv pat, ama doktorkata rece smiri se i dojdi za sat vreme povtprno. Potoa se bese vo red
Имам преживеано голем стрес во теков на бременоста.. 3 дена по ред ме вади на CTG тахикардична..Почнав и верапамил да пијам.. А за движење, бебушка беше нормално активна, на моменти можеби повеќе, но генерално во нормала..
Opustise i probaj da se smiris na naredno ctg. Znam deka mislata ti e tuka i ne ti e seedno no gledaj da bides sto poopustena. Se nadevam sve ke bide vo red
Еве сега јас почнав да полудувам од тел звонење и прашањааа.....каде си?дома си?уште нема ништо?а имаш болки? Ние чекаме да знаеш...аааа стварно вие чекате?повеќе од мене не чекате сигурно реков....Од вашите прашања и звонење на тел неможам да се олеснам,ме пресековте,ме спобудалевте,кога ке се породам сите ќе слушнете и сите ќе дознаете и спуштив слушалка......аууууууу се мрднав бре,невоспитани....онаа па свекрва ми вчера у 5 сабајле идеме накај клиника и вика за назад да застанам до маркет да изнакупам за мекици...кога сум ја подбрала па неа,детето неродено она за мекици мисли ...ќе ви е...све по список...леле жени простете ми ама мозокот ми чури ,мислам дека е оправдано овде да се исцркам нели? Више не кревам тел на никој...ТОЧКА!!!!
Инаку навечер имам јаки болки на 10-15 мин,после се смируваат ,преспивам и пак знае да ме разбуди околу 3,4.00 сабајле и пак спијам. Има некоја вакво искуство со болките,јас искрено немам,вчера кога ме прегледаа бев 3 прста отворена и со болки на цтг ама не за задржување во болница. Страв ми е на бебето да не ми е нешто,да не се малтретира оно,инаку активно си е,си мрда. Да не се мачи ми е страв со ова имам болки па немам
Незнам ни дали е можно или јас си замислувам... 35+6 со болки од вчера.. Утрово на цтг до 75ка, слаби контракции, ама некако не престанува. Се мислам дали да одам пак, бебе вознемирено ми се крева стомакот цел. Рано е некако...
Здраво мами, вие што сте на строг режим на лежење,дали лежите цело време скроз легнати на грб, на страна,или ставате перници под грб?јас лежам со еден куп перници под мене и околу ама никако не ми е згодно.не смеам ич да седам да не правам притисок на карлицата,ми рекоа дека е пожелно да лежам со поткрената карлица ама никако неможам да се наместам да фатам ред,све ме боли,едвај станувам за во вц, а за јадење и пиење се местам под агол од 45 со перници ама пак ми е ко полу седната и ми е шубе.утре ке одам за скриен шеќер, ке ми земат крв во кола, ке лежам на седиште.не е лесно и да лежи човек,и главата ми пука постојано. Предходно ставав по 2 урми во смути порано ама сега незнам дали смее,читав го омекнувале грлото.
Гадење и главоболка еве околу 2 недели.... Дали бебе притиска на желудник па од тоа ми се повраќа незнам... Тоа што ми го дадоа за киселини помага околу 2-3 саати после пак ништо а треба да пијам само сабајле и вечер... Некое решение или некој со слилна ситуација? 34+5
Јас лежам на страна, се вртам, лево-десно, зошто ќе се здрвиш инаку, на грб не... Со една перница под карлицата, зошто ти се куп? Сепак, не можеме како лилјаци со главите надолу да сме Да немаш притисок на цервиксот, тоа е најважно... Под главата перница, да можеш да си читаш, да гледаш тв... Јадам на страна исто, тањирчето на кревет и си боцкам...ако е течно, ќе станам, за 5 мин ќе исркам и назад во кревет... Вака терам веке 7 недели, треба минимум уште 10-12...ќе издржиш, ќе видиш!
Јас исто има неколку дена имам сабајлечко гадење а понекогаш и повраќање, се си мислам од апчињата за крвта што ги пијам од тоа да не е ,,, или дека сме при крај и незнам
Во неделата повраќав и тоа убаво... Освен витамини и аспирин + магнезиум ништо друго не земам .... Можно е дека сме при крај а можно е и од бебче ако притиска на желудник.... Се проверив нема никаква инфекција да се надеваме дека ќе намали малце од малце гадењето...
@Mom_3 зашто не пробате со провокација чим си веќе отворена, зашто уште да се мачиш... Јас денеска бев на цтг, тоа мирно, а јас не заспав цела вечер што од болки во стомак што во кичма, а цтг бомбона, се испорнервирав. Еден прст отворена, грло омекнато, па белким ќе биде овие денови, не знам што да кажам. Уште недела дена до термин, се надевам нема да го поминам
Те проверуваа рачно? Јас дојдов да се пожалам, нагони за повраќање, киселини, главоболка ужас денов. Не знам како ќе одам на цтг после, дека сама си се носам Како да ме удрил камион, а за чудо па притисокот 120со80, обично кога сум ваква ми е низок ептен, а сега таман е, не знам што ми е.