Мене за овој зборот пуста/пустиот во темана имиња за бебиња ме утепаа како сум смеела да го користам луда работа Инаку јас стигнав сабајле во Скопје, бидејки не спиев цела ноќ, останав без ребра и јас и со коцка стомак не се спие се истегнуваше бебето и така си остануваше, како стигнав дома само се поздравив со мм и си легнав до пред малку Кога станав и видов снегови снегови ми се стужи ајде нека е пролет како пролет не студови и снегови
Мамички здраво . Ме интересира за брисевите во 3 триместар кога се зимат и какви се брисеви се зимат . Ја прашав мојава матичната кажа дека кај мене пошто ми беа во 12 недела брисевите чисти само за стрептокока ќе ми земела ... Мене некако шубе ми сакам да си проверам пак за сигурно .
Se zimaat 33-34 nedela negde kazi si deka sakas site neka ti gi zeme site, stapcinjata da ne gi stedi bog da cuva
Само што ми се јавија од работа и ми кажаа да не работам повеќе .... требаше да ми аплицираат и за документи заради тоа што уште 1 месец и нема да можам да седам во државава.... Малце се растревожив си се расплакав убаво и се изнервирав... Ич не сакам да му правам притисок ни мене ни на бебушот ама дали се кажува вакво нешто од 5 до 12 на бремена жена со месец дена до пораѓај .... Значи никој не те гледа кога имаат корист во ред после тоа ајде чао.....Сега што ќе правам како ќе останам како ќе си одам со мало бебе тогаш родено стварно не знам Морав да си ја олеснам душата
Ova e mnogu neodgovorno od ginikologot. Mora da se napravat 32-35 nedela site brisevi od novo i za streptokoka i kandadida od nadvoresen del na vaginata vo 35 -36 nedela. Kako ke znaat tie sto ke te poragaat dali mozes prirodno. Gluposti! Smeni ja!
Ne razbiram, kako ti kaza da ne rabotis. Nemas li dogovor za rabota??? Lele, nemoj da se nerviras ti i bebeto ste najvazni.
Договор немам Почнав како на обука и тоа баш подолг период еднаш ми аплицираа испадна проблем па ајде на ново документи пари и се и требаше вчера-денес да ми аплицираат за работна дозвола Е денес ми се јавија и ми кажаа дека нема да можи да работам за нив.... Не се работеше ни за парите ни за ништо единствено нешто што ми требаше беа документите-пари и не земав ич работев како секретарка од дома да вратам на емаил и сл и околу 300 евра само земав ама не ме интересираа ми беше најважно да седам дури да ми дозволат да летам со бебе....
Докторот што ќе ме пораѓа ми рече доволен е вирусот за стрептокока. Матичната баш вчера ми земаше брисеви и окркав 6 (стрептокока, листерија, микоплазма, хламидија, вагинален и цервикален). Според нејзе, сега се земало само два, за стрептокока и листерија, а овие 4 ми ги зеде бидејќи само во 12та недела испитав брисеви. А зошто на некој од прегледите претходно не ми биле земени брисеви, одговор не добив. @KittyCat:) смири се мила. Одспиј еднаш, нека слегне информацијата, после со трезна глава поубаво се мисли. Сигурна сум дека ќе успеете да најдете соодветно решение, нема да останеш така со мало бебе, немој да си се стресираш сега те молам. ❤️
@KittyCat:) смири се мила. Одспиј еднаш, нека слегне информацијата, после со трезна глава поубаво се мисли. Сигурна сум дека ќе успеете да најдете соодветно решение, нема да останеш така со мало бебе, немој да си се стресираш сега те молам. ❤️[/QUOTE] Така и ќе биде-само ќе си пуштам некое филмче добро комедија .... Се надевам дека ќе се најди решение заради тоа што не си го ставам бебето во ризик и да летам само што ќе се роди.... Фала ти миличка
Ти во Малта мислам беше така? Стварно се безобразни. Знам неколку случаи на мои познанички што добиле отказ веднаш откако останале бремени во Малта. Не се нервирај, ќе најдеш некое решение. Во краен случај и да треба да леташ, 2 саати се нема да му се случи ништо на бебка.Само со ладна глава, се ќе биде добро. И јас деновиве сум под голем стрес, немам спиено 2 ноќи како што треба. Имаме некои проблеми што баш не ми требаа сега при крај, ама живот... Знае да те удри многу ниско. Се имаме со ММ, ќерка ми и бебка и тоа ми е најважно. Ќе надминеме се заедно.
Да Малта сум... Значи стварно се големи идиоти ама ептен не сум ни ваму ни таму последен ден ми е 20 април а нема да бидам ни породена мора да барам начин барем дури да се роди да останам оти неможам да летам сега никако.... Најважно е да сме сите на број па другото како така ќе го поминиме.... Фала ти за поддршката миличка
Цело време осеќам стврднување на стомакот,дали тоа се лажни контракции или вистински,како да знам?немам болки,само цел стомак ми биднува како камен,мн сум загрижена,27+4
Dobro a neli ti sleduva prestoj preku maz ti? Ako toj ima dozvola za prestoj bi trebalo i na tebe i na deteto da vi sleduva