Сигурно не се вистински контракции. Можно е да се бракстон хикс а можно е бебето да се мести со грбчето и да турка. И јас ги имам истите и баш прашав во Ремедика ми кажаа нормално било се додека нема болки
Mene od ova strav me faka da ne mi se zadesi nekoja korona i na gak da zavrsam. Mislev da odam po depilacii,frizezi nedelava ama od doma ne iskacam
Подобро е да си останеш дома, има време за се, па и бикче ќе ти заврши работа. Многу се има раширено вирусов И јас само дома дремам
Исто. За шишање сум, не можам да ја поднесам косава, ама шубе ми е. Кога идам на прегледи по 3 маски носам, едвај дишам Само да сме со позитивна мисла ќе биде се добро...
Месец ипол пред термин се затворив дома од тој страв од гак. Откако беше извесно дека ќе биде со царски и мм почна да го фаќа страв па 2 пати се тестираше и бегаше од мене низ дома, страв да не донел нешто од работа...
Drugo e da odis tamu i da znaes koj e kade e kako e, vaka vo posleden moment da treba da te prefrlaat kao prvo neam torbica spremna ne pa drugo nesto. Baska pred nekoj den mi kazuvase koleska so karlicno postaveno bebe 20 saati ja cekale so puknat vodenjak i provokacii i pustile da ne se svrtelo slucajno. Toa e macenje i za majkata i za deteto. Mene mi e karlicno 37+2 sum i da trebalo na gak da odam do sea site vrski ke sum gi fatela za da ne go jadam stapot na kontrakcii i provokacii za dzabe.
За карлично поставено бебе прават царски на гак, евентуално ако си второродка прашуваат дали сакаш да пробаш ти лично природно па ако не бива царски
На кажувања од типот "од другар сестра" не верувам. Лично, мое убедување. За се досега. Ми засмета начинот на кој се кажа се, сепак, не е ниту срамно ниту испод чест да немаш или едноставно не можеш, не сакаш да искешираш 2000€ во приватна установа. Немам впечаток дека го јадам стапот. Баш таму, на гак.
Ne bese voopsto kazano so potcenuvanje tuku si se odnesuvase konkretno za mene, za mojot slucaj. Jas tamu nikoj ne znam, ne me videl nieden doktor. Da si teram se tamu ok ke mi bide. Verojatno da ne bev ivf i ke si terav tamu bez problem. Ama ne vo 5 za 12 da treba da odam na nepoznato so karlicno postaveno bebe. I ne e od drugar sestr tuku koleska sto delime kancelarija. @Andrejaaaaaa prva bremenost i bila, nesreka sto nedela puknal vodenjakot pa cekala ponedelnik da dojde nejzinata doktorka i da ja zeme za carski dezurnite ne sakale
И за првото и сега одам на Гак и сега таму ќе се пораѓам. Ама најискрена да бидам го изедов стапот на пораѓај. Водење на бременоста нега после пораѓај, за мене и бебето се беше супер. Ама пораѓајот не,така да ако немаш врски на пораѓај особено ако се пораѓаш ноќно време нее баш одлично. Овој пат одам директ царски и сум поопуштена.
Истото и мене ми го направија, ми викаа издржи до 8 да дојде твојата докторка и одиш на царки, а јас напони и болки од 7 вечерта, издржав до 5 саат утрото и среќа дојде млад доктор и за 5 мин ме однесоа на царски.
Јас лично психички не бев спремна за на гак (читај лошо минато искуство). Ниту еднаш во бременост не стапнав таму, ижав услов за приватно и само се тресев од страв сепак да не ме пратат на Гак. Моето лошо искуство ме спречува мене да отидам таму, други не треба да спречува.
Кога сме веќе кај муабетов, од утре сум 40 +0, последен ден од термин, вчера добив позитивен тест на корона, до сега немам стапнато на гак за ниедна контрола. Немам ни слушнато некои искуство од родилка позитивна на корона... Баш ме утешивте
Долу си е посебен спрат за ковид пациентки, сосема изолиран од другите делови. Но, не си сама таму. Знаеш колку жени има? И спонтано, и царски и патолошка... Немој да се плашиш, долги години одам таму, предобри лекари има. 24/7 има персонал и нега. Ќе бидете добро. Поентата е да, страшно е бидејки е непознато, но е преполно луѓе, со истата "мака" во моментот. Светот е во пандемија. Гак не е исклучок, не е нешто во кое се оди под казна. Таму е за да нема рассевка по другите болници....