И јас сум како тебе, 27+1. Ништо ми нема мене спомнато за брисевите, мислам дека е рано. После 32ра недела некаде се земаат, но не сум сигурна баш. Ама 29та е рано мислам.
Фала хаха Многу се нервирам некогаш кога нема да ми текне во моментот да ја прашам/ да реагирам туку одпосле ќе ја тумачам вака... ми рече овој пат 5 брисеви дека ќе ми земе. @Natashka1988 Се редактирав, нели, и мене така ми изгледа според искуствата што ги прочитав тука... Ништо ќе и кажам да ми биде контрола само таа на 8ми па после да правиме брисеви. Не знам..
Вчера бев на прво цтг и преглед, цтг то одлично, бебка е супер се, ама намалена плодова вода, дури и јас осетив, мрдањето не и го осеќам така јако како претходно, нема клоцање, само бранови нежни. Друго, на беба на јајникот и видоа циста, ама ми рекоа воопшто да не се грижам, дека тоа е од моите хормони, може и оти примав дупла хормонска терапија, и како ќе се породам дека ќе и исчезне, и да не се секирам ако забележам дека и тече крв од доле. Ова било често кај женските бебиња ми рекоа и дека од кога ќе се породам после 1 месец на ехо матичната рече да и ја однесам да си ја видела она сакала, сите бебиња така си ги пратела бидејќи педијатрите ехо не правеле. Докторката ми иде на 4ти Април тука, заради плодовата вода шо е намалена се големи шансите да се породам тогаш, 37+4 на 4ти април баш сум, освен ако не испадне нешто и порано ако се влоше не дај боже. Јас цели 9 месеци шо имав уплав од раѓање, уште имам значи да се разбериме , ама после сите болки, и ова последното шо ми е вкочанета дланката жени едвај чекам да се породам ако верувате, значи уште утре да ми речат ајде, јас мислам дека конечно (бар малку) психички сум спремна да се олеснам, да се преродам и да си ја запознаам беба моја. Скрос ми е невистинито и нереално се ова, не можам да замислам како ќе се чувствувам кога ќе ја држам во раце, да ја мириснам и да осетам дека е вистинска и конечно дека сме заедно... Денеска си го спремам куферот за во болница, во ранец не збира се. И останува да чекаме.
Ajde so lesno se ke bide. Me zamisli za cistata kade i ja vidoa bre na tolkicko. Sto hormoni primase? Jas isto primav se i svasta deka ivf ama ne mi spomnaa do sega nisto vakvo....
Јас знаев дека можат да крварат доле, баш една другарка ми кажуваше за нејзиното бебе, ама незнаев дека можат и циста да имат. Пиев Дабростон 4 на ден, на 6 часа. Се гледа, секој орган посебно си го гледаат и пратат гин. јас не ни видов искрено, ама воопшто не беше загрижена матичната, баш и вчера ми рече на друга трудница и видов исто, после пораѓај ќе се исчистат сами од себе кога ќе почнат да им функционират нивните хормони, сега се под нашите. Или Кав или ГАК, а на ГАК немам стапнато јас, првите месеци во Чаир одев, ама решив дека не одам таму, ако се е во ред во Кав, и зависи докторката кај ќе ми се погоди, ако се е по план на 4ти одам да ме прегледа и ќе се дог.за пораѓај одма.
Да пријавам слаби контракции и денес на цтг, во понеделник одам да се договорам за царски, ако не се породам до тогаш Го премотувам филмот по сто пати од предходниот пораѓај, ми се крева косата, па си се убедувам дека треба да бидам смирена, дека ќе помине, па пак ќе ми текне на некој момент, ќе се штрекнам, па пак се смирувам и така.. Најтежок момент ми е како ќе ја оставам ќерче па уште ако ме задржат фул 5 дена ќе збеснам ми се чини... Инаку и јас се дозирам со по 8 чаши брусница заради заматена урина, ко да не ми беше доволно дремење на шоља
Мамички јас како на почеток од трето тромесечие осеќам многу замор, поспаност а на моменти и вртоглавица. Дали е нормално вакво чувство од хормоните или па можно е да ми се пореметила крвната слика
Исто ми е и мене Немам сила за ништо, замор чувствувам оххх... Мене железото почна да ми се намалува, почнав од пред некој ден и со апчиња па ако е и до тоа незнам...
леле адела е препредобрајас мн сакав она да ми се погоде ама еднаш а начекав само на еден преглед и она ми кажа да а побарам ако сакам , ама не а побарав , мене доктор Влатко Ѓиревски и Сашо Стојчевски (ако им ги погодив презимињава) Др Сашо идеше на моменти ама Влатко ме породи и презадоволна од него ништо не исфорсира се полека си течеше нормал и комуникација , и приквечер идеше пак по соби ги проверуваше сите родилки како се , дали е се добро ...
Ако ти е за утеха, јас нон стоп ги имам тие симптоми... Помалку или повеќе, воглавном тука се, а уште не сум трето.. Крвната слика ми била ок, најверојатно се хормони.. А може и од притисокот, мене константно ми е 90/60, ретко знае горниот до 100 да отиде
@Naatashka123 може и железото да ми е паднато но пред еден месец ми беше 21,5. Се сакам генералки да правам а немам сила од кревет да станам, а за јадење имам апетит ехее изгледа бебче сега повеќе влече и енергијата паѓа @Andrejaaaaaa и мене притисокот ми е 90-60. Офф ај ваљда ќе ни се врсти енергијата баш сега треба да чистиме, да средуваме, да купуваме
Затоа тоа има енергија сега да мава повеќе И јас денес, утре се мислам кога да почнам со чистење.. Ама најверојатно ќе биде следна недела, таман и времево да затопли малку По една соба во ден планирам хахаха а за купување имам енергија
Mamicki jas sum 35 nedela, prva bremenost(zensko). Dosega se uredno, normalno, bebus na poslednata kontrola pred nedela ipol bese 2 kg. Poslednite 3 dena osekav slabi menstrualni bolki, no sabajlevo stanaa bas jaki i otidov kaj ginekologot. Na ctg se pokazaa slabi kontrakcii i mi rece deka sum malku otvorena i deka mora strogo da miruvam i magnezium da primam. Dali nekoja imala slicno iskustvo, ima li mesto za panika?
Леле извини сум те оправилс уринокултура после 3 дена ти имаше пишано и некој друг сум се збунила ноќеска скроз
Значи крајнициве ми се пак партал, во бременост едно 5 пати ме фатија, аман веќе! Ако не загнојат ќе поминам само со гаргари, не сакам пак антибиотик ако не морам. Башка денес се инаплакав цел ден и цела сум затната, сакам само да го преспијам денов...е баш таков е. Едвај го чекам ова ѕверче да излезе, после лоша вест, да му се изнарадувам него и да не мислам на друго