Супер, не сум единствена. А јас нишо посебно не правам. Од секогаш сум таква за во вц, никогаш не сум имала проблем. Вода пијам само многу, по 2 литри дневно, евентуално тоа ако им врска. И во начинот на исхрана немам нешто посебно сменето откако сум бремена. Ваљда е до метаболизмот не знам шо да кажам
Женски последниве неколку дена заприметив дека горниов дел од нозеве ме чеша, докај колената. Од што може да е, има некаква поврзаност со бременоста или не? Кратко трае, по некои 10,15мин. Ама баш непријатно Баш гледав немам ни алергија, ни црвенило нешто такво да е
Aj sto pocnav da otekuvam ok ocekuvano, ama raceve posuvi nikogas ne mi bile ne znam sto im e. Samo mackam nekoi kremi ama rapavi se skroz....i ova li na bremenost da go prepisam, na hormonite ili na toa sto 100 pati vo denot vo toalet sum. Kazete nekoj tecen sapun sto ne gi susi raceve ne znam vise sto da pravam
Мене ми беа такви, како на перач, има од nature's крема, на органска основа, со мед, кива, ама мириса на благо нешто, поскапа е малку, околу 450 ден, памук ми се рацете..и многу брзо делува, по 1 ставање веќе има разлика...
Jas sum 8ma nedela i nenormalno me chesaat dlankite i stopalata, prasav vo klinikata mi rekoa prasaj si go maticniot vidi so nego demek nema vrska so bremenosta, no jas sum sigurna deka ne e alergija tuku deka e hormonski i deka e povrzano so toa, maz mi mi rece da ne se sekiram bidejki e prv trimestar, da bilo pokasno togas trebalo da ispitam bilirubini tie mozele da pravat takvo chesanje, ne otvoriv da procitam bidejki sum vo rana bremenost, mozebi kaj vas e nesto sosema treto i nema vrska so toa no ete ako se somnevate procitajte za tie bilirubini i ako pisuva nesto shto go imate kako simptom ispitajte si gi.
Бев денес на контрола за една недела пак и ми рече ќе ме гледа друг доктор,а во вторник да отидам да се договориме за царски рез. Првин го разбрав во петок царски рез и ми дојде мн рано и му викам ама нели е брзо Он вика не бре за две недели викам аа добро. Ова моево ѕвере се измести попреко и така изгледа ќе остане, главчето ми притиска право на желудник и умирам од киселини. На цтг си беше се океј, но окапав се изначекав два и пол саати секој си влегува кога ќе стигне особено тоа врските ниедна не чека недај Боже... За ова што ми трнат рацете, муцката и нозете ми рече дека е и посткорона последица и дека е и нормално за трудници само да пијам повеќе магнезиум.
Исто и јас редовно си одам ама мислам се должи што почнав овие 2-3 месеци поздраво да јадам,тонус,овесни каши,киноа и џанк фоод ретко.инаку до сега два пати имав проблеми еднаш неколку дена имав дијареа од магнезиум во прашок и еднаш и се надевам нема да се повтори ди јадев феферонки секој ден лути и ми излезе хемороид сма престанав,правев промивки со ладна вода и го снема
Уф не претерувај со луто моја колешка се отвори од лути џинки и се породи од пастрамајчиња отиде у Чаир хаха не испокара докторот како сме дозволиле толку да изеде ама она вкусно ми е вкусно ми е и се среди
Да да богами си ја научив лекцијата на потежок начин хахаха И мене ми се заарни секој ден не по многу сма може по пола феферона со ручек си јадев,е кога ме фати еден ден хемороидот ми дојде памет во главата и луто никако
Ноќеска диши-недиши Ме боли колкот од спиење на една страна. Моментално чекам ред за контрола, збеснав..По еден саат дремеме по чекални секоја недела па чуди се после од кај корона. Пак и овие жеништава без мозок, влези во чекална извади маска.. Катастрофа! Напиздена цел ден, се надевам утре во подобро расположение..
И јас за колкот дојдов да се жалам, само се жалам деновиве. Уште од 5ти месец ми е тоа со колкот и нервот, ама сега многу ме плаши пораѓајот да не ми се отежни од тоа, буквално ако под лош агол легнам таква болка е што мислам ќе се скрши колкот и ќе ми се искине некоја жила,нерв што и да е...а знам дека боксот не е баш удобен. Само да не се испоукочам ко ќе легнам таму. @Ula кај одиш на цтг? Извинете ако ми се повторуваат прашањата,ама многу почнав да заборавам
Не се секирај, на бокс те местат како е најправилно според како е поставено бебето. На пример јас се пораѓав седејќи, буквално. Седната на газ и нозете свиткани нагоре. И цело време додека бев на бокс, станував, шетав, правев некој вежби, докторот што ми кажуваше за да му го олеснам патот на бебето. Така да без грижи, само лабаво
Мами дали е нормално често икање на бебињата во стомакот. Завчера вечерта осетив и траеше може 10 мин. Еве денес пак осеќам. Некако зачестено ми дојде и се секирам. На преглед сум дури за една недела па незнам дали порано да отидам
Јас предходна бременост немав ваква мака, сега исто како кај тебе околу 5ти месец почнаа често да ме фаќаат силни грчеви, се укочувам цела, ама како минува време се интензивира, навечер посебно неможам да мрднам. Се надевам дека за брзо ќе се олесниш @jarec6, штом јас во 37ма се жалам можам да предпоставам како ти е тебе.