Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Во Чаир идам на цтг таму и ќе се породувам...Да не се видовме денес јас бев таа што највеќе се буни дека сите се убутуваат преку ред хахах

На Larahappy и jarec6 им се допаѓа ова.
  2. Magde20

Magde20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    126
    Леле, исто и јас вчера во Чаир се изначекав за ЦТГ со две маски, а други жени ги гледам гајле си немаат симнуваат маски, една ја гледам се спремила за пораѓај, симнала маската ама битно се шлапа со средство за дезинфекција. Не сфаќам како не се плашат за сопственото здравје и здравјето на нивното бебе кога веќе не мислат на другите :(

На Nefertiti., Ula, jarec6 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    17.973
    А една госпожа си ја извади маската и така убаво се искашла... :worried:

4. Magde20

Magde20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    126
    Речиси секој ден ика, некогаш дури и по два три пати на ден :) нормално е, се сеќавам и со првото беше така, многу икаше. :)

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Добро е :whew: Штом повеќето имате значи не е за секирање. Јас ко само да си наоѓам нешто за поничење(facepalm) Хормони ахх едвај чекам да идам на преглед:wasntme:

6. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.595
    Хаха леле не, не сум била денес,утре ќе одам.
    И јас со врски прв пат нешто у животот, ама затоа си одам после 5-6 приквечер,ич не сакам да се бутам таму да ме пикаат, а жени чекаат

На thelittle17 и Ula им се допаѓа ова.
  7. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Toa e pravo vreme za ctg,prviot pat se zeznav vo remedika vo 11 otidov isto bese guzvi na site strani. Sestrata 3 pati im vikase na partnerite da izlezat nadvor, sega 5-6 top zivo pile nema. Dzabe privatno do mentalitetot si e

На Prolett, mace89, Nefertiti. и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Andrijana2801

Andrijana2801 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    73
    Леле ќутиии, мене нон стоп некои прашања ми доаѓаат во глава и само гуглам што значи ова, зошто го осеќам ова ‍♀️

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Епа и јас со врски ама си чекам не се буткам, докторот денес ми рече дојди од 12-13h а јас влегов у 14h кај него. И ми вика па кај си ти, си помислив нема да дојдеш. И му викам како нема да дојдам така сме договорени ама имаше повеќе женички и така си почекав. На сестрата и се сврте и и рече нареден пат нека не чека ама јас реков океј си е сите сме дошле до тука ќе влеземе де сите до една нема ваљда да не оставите непрегледани се насмеа и ми рече така е. Стварно ми е глупо тоа убутување па и да си со врски може да се направи ред бре ќе им се скрши чин ли ако почекаат. Мене ми е битно да завршам работа и така. Инаку и на мене ми рече нареден петок или порано или покасно најдобро покасно да сум отишла

На IRBBB, Nefertiti. и jarec6 им се допаѓа ова.
  10. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.292
    Допаѓања:
    2.531
    Мамички како сте?
    Сакам да прашам ваше мислење кое креветче е попрактично, од монтажните или дрвените... (јас мислам монтажните).. И дали што се монтира од едната страна
    ( се спушта ограда) или не...Ваше мислење..

11. LucyLu

LucyLu Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    Јас имам монтажно, се спушта оградата и ептен ми е практично. За дрвените незнам како е сум немала :*

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Јас другарки ова го направив на почеток е со ниска предна страна и е во висина на нашиот душек. Има две високи страници со отвори кругови за да го направам од иверка не од Mdf не ми се ставаше бебето до фарбано. И после ми текна дека ќе ја брца главата у дупките особено ако е на мајка му. Исто го направив со спојници и котници да можам да го кревам нивото нагоре надолу со тоа што моето има повеќе парчиња како дрвениве за да се како посебни делови. Еве го расклопено уште деновиве ќе го стокмиме ќе ви пуштам слика. E сега ако не функционира ќе го монтираме од внукот креветчето ама не верувам дека нема да функ. Инаку тие огради тие перници мене од такт ме вадат мора ли да ги ставам од околу се ми е страв немој да го поклопат бебето па да биде недај Боже...
    B838AD11-18BD-4835-91AB-C90390936180.jpeg 285DD795-669F-4A3A-B542-90ACE02C1FE4.png 90AB27A3-F340-440B-AD13-0BEBFD995358.jpeg

На kostovaivana, Autumn Love, Lili90 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.292
    Допаѓања:
    2.531
    Затоа мами јас мислам монтажните. Ама кој како сака и размислува. Ајде ќе биде се добро.

14. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Да да те разбрав ама пропратно сакав да ми каже некој мислење и за ова моево хахах инаку ја мислам дека тие монтажните со подесување и тргање на одредени делови се пофункционални

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.292
    Допаѓања:
    2.531
    Мами и јас не сакам дрвени, ама дали лесно семестри страната, мене ми е да не се расипе, а и малово ако науче, кога ќе порасне хаха, ќе си игра со страната

16. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835

Јас лично ич не го сакам дрвеното креветче сепак се си и индивидуално... Знам дека има да ставиш за да не се повреди и сл ама сепак јас се одлучив на вакво креветче 13052020163839.jpg
    На почеток беше-леел ова не за играње е не за спијање и сл... На две нивоа е со играчка и плус за пресоблекување ми стаса пред две недели толку е убаво па не можам да му се изнагледам до килажа 25 е така да мене ми е топ... А муабетите од ЗА Играње е не ме допираат ама ич...Ова да си решам да си заминам МК или да се преселам во друга земја ми тежи 10кг и без проблем во една троба ќе си го однесам.

За играње и зедов нешто слично на ова travel_cot_playpen_628467.jpg
    И искрено голема е разликата меѓу првото и второто...

И што ми беше најбитно лесно се монтира-Сама си го наместив додека сите беа на работа ....

На Solen☀, Nefertiti., IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.292
    Допаѓања:
    2.531
    Да мами има разлика, второто е баш игратока, да игра.. А првото е топ. Таква ли боја зеде?

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.663
    @Ula и јас се мислев да го поставам прашањево за оградиците. :D
    Негде имам сретнато дека не треба да се местат заради ризик од задушување на бебето. Макар што искрено јас лично не гледам ризик, тие имаат врвки за врзување, се врзуваат од трите страни и четвртата страна и одозгора е слободно. Баш со оградиците ми изгледа како монтажно креветче.

Од друга страна, првите месеци не ни мрдаат, колкава е веројатноста да се удри во дрвото или пак да го протони главчето во решетките? Кога ќе е поголемо, да. :?:

На Pacient srna, Ula, KittyCat:) и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Јас сум за класично дрвено креветче со решетчиња за да може бебето да си дише нормално во него. Сакам да се спушта од едната страна на ниво на мојот кревет за да може цело време бебче да ми биде при рака. И исто сакам да има има фиока доле за складирање на работи за бебчето. Секако во комплет би си земала и една детска фиокарка со пресоблекувална. Ни јас не сакам перничиња од страна туку би земала плетенка. Ако некоја од вас знае кај има вакво креветче нека ми каже, ќе ми ја олесни работата :inlove:

Прикачени фајлови:

На kostovaivana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835
    Да ваква е бојата сиво е креветчето и додатоците се сини за машко и розеви да девојче

На Ula и Prolett им се допаѓа ова.