Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    @j
    Кога ќе потпорасне бебето, тие работите што се над креветчето се ќе се извадат, ќе се спушти нивото и ќе дојде исто како второто креветче.

На Prolett и mace89 им се допаѓа ова.
  2. kikitta

kikitta Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    275
    Вакво видов во една продавница во Куманово од таму земав јас за моето само монтажно
    Бутик за деца Дајана се вика продавницата ги има на фб

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.092
    Допаѓања:
    14.716
    На второ ниво ми е до 25кг работите да ќе ги извадам ама нема да ја оставам во ова креветче да спие цел живот... Поголемо е од тоа другото креветче за играње-должина... Така да затоа реков тоа си е индивидуално и мк е вакво креветчето купено пред 22 години супер работа си завшри јас брат ми и две бретучеди се растени во него....

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    На второ ниво ќе ти спие максимум до 6 месеци, после се исправаат и ќе им биде полесно да се превртат.

5. LucyLu

LucyLu Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    Моево го најдов од хоризонтално вертикално а месец немаше. Многу прета со нозете кога ја боли стомачето па така сигурно се свртела што се трткала. Кога ја видов така мислам дека ми се стемни. Во транспортното ако го напика главчето има мрежичка па може да диши убаво.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LucyLu

LucyLu Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    Screenshot_20210327-111900_Chrome.jpg
    Јас имам вакво ова е со спуштена страна. Неможе да спушта само а и немора да знае дека се спушта :D Кога ќе потпорасне не ти ни треба да ја спушташ страната веќе.

7. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    Да ама кога ќе потпорасне, обично се љубопитни и чепкаат се, што ако успее да го спушти? Или не дај боже некое друго детенце поголемко го спушти... Бог да чува. Човек да не мисли на тие раб. Ама мора да сме претпазливи, што велам јас очите 16 отворени.

8. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.302
    Допаѓања:
    33.612
    Значи подобро е да не се ставаат тие оградиците?

9. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Искрено тие дрвените ми се толку досадни и никад не ги вадиме до ниедно време мислам дека стојат у спалната.Ај да има негова соба ми е океу ама у спална на наместено се ми се стужуваат. Кај братучеткиве што ми се мислам 10 год стојат, прво дете,второ дете. Јас сум инженер и дизајнер на мебел и сакам да биде поразлично, но признавам мн искуство немам со детска ергономиј. Имам правено една градинка до сега и параметрите и критериумите што беа таму побарани ги знам бидејки истражував и цели книги имаше со барања, но пак тоа е јавен објект не функционира како дома. Сепак се ова што правиме огради, плетенки немој да се сврти,преврти тоа се е наше размислување и потреба...За дома сите си имаме свои мислења и потреби и најдобро е кој како сака да си прави, секој сака најдоброто за бебето. Мене малку ме нервира кога некоја е нападен вака мора, кај пишува дека така мора. Имаше 2-3 коментари за елементиве што ги правам за бебето де за креветчето де за комодата за пресоблекување. Зашто не сум си купила голема комода со фиоки и кај да ја ставам нема кој нема таква и на сите им е пример у дневна и ја се вадам од такт за такви работи. Во сред дневна за пресоблекување, во соална креветот, во ходник кадичка со постоље ајде робови на бебешкиве работи

На Prolett и IRBBB им се допаѓа ова.
  10. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Jas da vi kazam si kupiv krevetce na izgled. Prakticno ili ne ke vidime bitno mnogu mi e ubavo, vakvo sto se nadograduva

Прикачени фајлови:

На Cherry blossom89, Animini, mace89 и 11 други им се допаѓа ова.
  11. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Мајки околу темата со креветчињата јас имам искуство со двете.Имам дома и дрвено имам и преносно со мрежа.И од двете сум со позитивно искуство.
    За дрвеното додека бебе е мало си спие на високо ниво со оградици кои се врзани са креветчето и ниеднаш не ми поклопиле бебе ,читам од тоа се плашите.Оградиците се добри на бебе да не му дува од страните и плус кога ќе почне да се врти да не се удира со главче во дрвото,да не заглавува нога или раче низ дрвените огради.Страната од кај родителите е секогаш отворена без оградица да можете да гледате бебе додека спие.
    Преносното креветче со мрежа е одлично кога бебе ќе почне да се исправува и ќе сака да се движи.Меко е од сите страни и бебе ниеднаш ми се нема повредено.Собира стандарт душек како и од дрвено креветче и во него е удобно спиењето.Подоцна ставив потенок душек кој исто е добар за спиење (моето дете уште си преспива во него 2ипол год. си спие по цела вечер),но е и одлично за играње,од мрежата од страните има прегледност да се види бебе/дете што прави и до сега фала Богу нема опасност од повреди.
    На едната страна има и патент се отвара како вратичка па на дете му е уште поинтересно.Преносново е добро и за патување кога сакате детето да ви спие во сопствен кревет.Кога ќе се расклопи го собира во мала вреќа која оди заедно со креветот.И исто е на две нивоа како и дрвеното.
    Што и да купите нема да згрешите и двете се за бебе и двете ќе ги искористите.
    Мене ми се во посебни соби,па сега кога ќе роди второво ќе ги користам и двете истовремено.

На Chrysanthemum, IRBBB, Bella_Stella и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.191
    Допаѓања:
    17.813
    И јас имам искуство со двете креветчиња и монтажното ми е незаменливо,посебно кога почнуваат да се исправаат.
    Ја оставав и не му ја мислев дали ќе се учука. Во него се научи да се исправа.
    Дрвеното колку и да ставаш огради , ќе најде начин да убута ноџе или да се удри кога се исправа.
    Плус предност на монтажното е што е лесно за маневрирање, па си го носиш и преместуваш кај сакаш.

Последна измена: 27 март 2021
    На abc1234, Dee*Tee, KittyCat:) и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.236
    Допаѓања:
    4.903
    И јас имам и дрвено и монтажно креветче, дрвеното ич не ми е практично, мора да ставаш оградици по страните за да не се удира, и синко мој колку лошо спие пак наоѓаше начинн да се чукне, или да извади ногче, и го исфрлив од спална од тие причини, спие само во монтажно, како и да се врти мрежа е, не може да се повреди.сега ке купам уште едно за во дневна за бебето, а дрвеното воопшто не планирам да го местам.

На KittyCat:), Prolett и Lea.Messi им се допаѓа ова.
  14. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Нашето бидна го склопивме, не замерувајте на хаосот од страна се местиме на велико :wasntme:;):)
    Влезе у спална и сега сме кнап скроз ете и свеќи одма со тоа ограда треба ќе се лупало викам добро ајде ќе ја ставиме додека е мало. Инаку ние сме три и сите три имавме различни кревети, нормално за мене не се сеќавам гледам слики за средната сестра така така ама за најмалата се сеќавам на се зошто сум постара 10год од нејзе. Она спиеше на монтажно креветче со мрежа и широки гумирани бордери долу и горе и се качуваше и спиеше одгоре на краевите како мачка :D... И моите видоа не видоа во нормален кревет ја ставија зашто ќе требаше да стават сензори за движење :D Не од причина дека ќе се повреди повеќе од причина и висеа рачињата и ножињата

Прикачени фајлови:

На IRBBB, jarec6, Lizi и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    1.412
    И јас за првото користев и дрвено и преносно и од моето искуство за второво се решив за преносното креветче со додадено дормео душече. Дрвеното е одамна спакувано. Моето не е со две нивоа а душекот е од тие повисоките па таман ми доаѓа во висина на повисокото ниво да не се кичмам кога ќе го ставам и вадам

На Ula, KittyCat:) и Prolett им се допаѓа ова.
  16. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    4.105
    Баш ќе побарам, фала :hug:

17. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Mnogu e ubavko, koa mozes sam da si naprais najarno. Kojznae kolku vi e interesno doma.
    Inace nie isto veseli bevme so merkite merevme 3 pati doma spalnata dali ke sobere, smislivme mora da se svrti krevetot,go sklopuvame ne vlaga ne sme ja preracunale lajsnata od parketot. Sreka koa se stavija trkalcata go podignaa i vleze taman vo prostorot:rofl:

На Ula, kostovaivana, Slonce91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    Со здравје да си го користите, да спие, расте бебето.. Срцки мали кога се ставаат во креветчиња та.. Па кога ќе потпораснат, ќе ѕиркаат, интересно ќе се, душички мали.

На Ula, mace89 и Lili90 им се допаѓа ова.
  19. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.343
    Допаѓања:
    20.694
    Овде го имаш мама. И јас сум за тој модел или за овој од втората и третата слика. Него го има во Андреј Компани, иста цена како првово.

Прикачени фајлови:

На mace89, Prolett и mamaJana им се допаѓа ова.
  20. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    7.258
    Јас го купив истото од бебе супермаркет, го имам видено на страната на фб Hello Baby.
    Многу сум задоволна, три нивоа на спуштање на оградата и три нивоа на висина на душекот има.
    Цврсто е, стабилно.

На mace89, Prolett и Bella_Stella им се допаѓа ова.