Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    38+ отоци во нозете,дури и ме болат.Прв пат во бременост од што може да бидат ?

2. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Od sto si 38+ gn:)
    Normalno e, ako nemas pokacen pritisok niso strasno. Razdvizi se, namali sol, poveke tecnosti za malce da se povlecat

I mene od 37 pocnaa dlankite da mi otekuvaat valjda i gluzdot ama koj go videl:rofl:

На marija99992, kostovaivana, mace89 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Lima87

Lima87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    280
    Мајки ај едно прашање, иако ми е второ дете, ама се сум заборавила од пред 5 години. Дали кога стомакот нагло ќе спадне подоле значи дека бебето се спушта во родилен канал и ќе се породам набрзо? Прееска нагло осетив стомакот како ми се спушти до препони скоро и ми се стврдна стомак и почна да ме сече кај бешиката, ама ми престана болката. Сега немам болки ама стомакот стварно е подоле и движењата на бебето се намалени, треба да паничам или да си чекам водењак и болки? Ако има некоја вакво искуство да сподели, да не паничам одма. Знам какви се породилните болки, ама не ги осеќам уште.

4. Elenica*Petrova

Elenica*Petrova Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    276
    Ајде трета смена да ве видам кој сте.

Бев на вагинален преглед денес и после тоа имам кафеав исцедок, дали е нормално? Или да брзам назад во болница ?

5. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Мене ми почнува сега трета смена...Еве сум како змеј, киселина ме пука. Бебе си лупа, скока и овој па период е најактивно и се мести у некои чудни форми.Така останува подолго таман да неможам да мрднам без страв да не го скршам. :D Јас отекувам ако стојам подолго или ако седам и нозете ми висат. И тоа првин рацете, некни прстот со вереничкиот прстен ми помодре едвај го извадив. Отекувам и ако неможам да мокрам, тоа почна да ми се случува некои денови ќе пукнам од што ми се иде у вц и ќе отидам 2-3 капки. А чим ќе отидам некаде тогаш да подвикнам или ако се накашлам, кивање е веќе луксуз, си пуштам стандард :D:worried:|(

На mace89, Elenica*Petrova и IRBBB им се допаѓа ова.
  6. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Sigurno od sto te rascepkale. Neli vo bolnica se odi koa ke bidat na 10-15 min bolkite

На Elenica*Petrova му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Site sme isti nego zaso uste prsteni imas na raka? Vadi toa vo kutivce za posle poragaj

8. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Се ми текнува да го извадам кога сум излезена, а минатата недела го извадив и бев на контрола се враќам и го гледам до кола не сум го пуштила убаво во новчаникот до него сум го пуштила. Зашто ми текна кога го видов дека осетив нешто дека ми падна на ногата се подразвртев и толку. Среќа го најдов и го оставив дури после една недела кога ми помодре прстот заборавена сум скроз

9. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Немора да значи дека ќе биде за брзо мене три недели пред да се породам ми се сеспушти.
    Од што те расчепкале а можеби почнал и чепот да ти паѓа.

На Lima87, jarec6 и Elenica*Petrova им се допаѓа ова.
  10. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.788
    Допаѓања:
    18.465
    А мене уште во врат ми е стомаков.
    Нит ова ѕверче сака да излезе :^)
    Вчера од цтг си дојдов дома,ниту болка,ниту контракција, до кога вака ќе тераме нз...
    Денес ми е последен термин.
    Сакам веќе да излезе да видам што фацка и јас ќе родам :D

На Stressed Out, mace89, Oneo и 17 други им се допаѓа ова.
  11. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Замисли колку му е убаво, меко, топло...ужива :inlove:

На mace89, abc1234, Lima87 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Lima87

Lima87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    280
    Мене 31 ми е термин, си закажав уште една депилација, од страв да не ме средуваат таму "стручно" :) Ама мислев до сега дека ќе бидам породена, и првото го надносив скоро 2 недели, па не ме чуди и сега исто да биде. Исто ми беше и во двете бремености, скроз се, а и двете се девојчиња цели на мајка инати :)

На jarec6, mace89, Ula и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Lele jas ne znam sto ke pravam so depilacijava, strav mi e da odam radi korona a sama niso ne gledam. Se tesam deka carski pa ne e tolku bitno:rofl:

На mace89, Ula, Prolett и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Lima87

Lima87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    280
    Сега стварно е страшно со коронава, ама јас не можам да се видам нити да се дофатам сама, едвај се бањам, а планирам природно да раѓам, се надевам на тоа зошто со првото многу лесно се породив за 5 мин. со 2 напони, а не беше мала 3 и 800. Пострашно беше што имав болки 14 саати дур да се отворам. Се тешам сега дека второ ќе биде побрзо и полесно ама нема гаранција и за тоа. И сега е големо бебето, ама ако ми е кога се омажив за маж од 2 метра :)

На annaitose26, kostovaivana, Nefertiti. и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Trpkovska

Trpkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    И јас од стомак надоле не гледам ни кај ми е ни што ми е.. Одам редовно на депилација али обично приквечер накај 5.

На Ula му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Jas do sega se zakazuvav prva da sum na otvoranje demek taze cisto stoznam taka mislev podobro e. Ama ne mi se rizikuva sega sto fatam fatam toa e

На mace89 и Ula им се допаѓа ова.
  17. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Убаво му е внатре може сака да си поседи уште малце :D

На abc1234 и jarec6 им се допаѓа ова.
  18. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Јас идам кај братучетка на депилација знам прележа корона она пред мене, си темпирам термини кога ми одговара. Плус си купив нов восок и супер ми е, ем муабетче ем средено се по ред.
    Додуша и пред да прележеме идев највеќе зашто еднаш се фатив со бикче и покрајте тристате ретровизори :(:D се имав испосечено ептен и ми се направи и раничка од што не гледам и мн непријатно.

На Trpkovska му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    4.105
    Фала ти мила :hug:
    Ммм баш супер значи нема да згрешам:hug:

На mamaJana и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  20. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.788
    Допаѓања:
    18.465
    Јас се одрав, на 2-3 дена само поминувам со тоа бикчето, демек сум се средила, ќе пипнам пак некое боцка, пак некое штрчи...нема влакна,влакна, ама сум утнала по нешто.
    Ај бе на крај краева па ко ќе фатат болки нема ни да ни текне сигурно на тоа а :wasntme:

На IRBBB, Pacient srna и Nefertiti. им се допаѓа ова.