Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.343
    Допаѓања:
    20.694
    Јас се депилирам уште од старт на бременост. Првата депилација од кога забременив ме болеше повеќе од вообичаено и поради тоа на нозе еднаш два пати удрив бикче ама се изнамачив. :sweat: Викам или ќе соберам храброст за целосна депилација или ќе викнам маж да ме средува. :D

Некни бев прв пат со поголем стомак и да гледаше некој од страна можам да замислам колку било смешно. :D Кревав нозе, лево, десно се местев како слонче, абе хаос. :D На козметичарката уште на глава не и ја качив ногата. :rofl:

Инаку одам сама во термин, внимателна е, чисто е и не ми е страв. За чудо и не ми беше болно како претходно, така да планирам до крај да се депилирам. Се надевам само дека ќе успеам добро да истемпирам.

На Sandrus17, Cherry blossom89, mace89 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.876
    Допаѓања:
    10.391
    Вo врска сo депилациjава, не знам дали каj сите е така ,ама каj мене и првата ,а и oваа бременoст вooпштo не ми растат влакна.
    Буквалнo еднаш вo два месеци oдам и пак не ми се пoраснати.

29 недела jа пoчнав :clap: едваj чекам за еднo две недели да испитам пак трoмбoцити, ви кажав за ниските трoмбoцити и сега некакo на мисла ми се. :sweat:

На IRBBB, Ula, mamaJana и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.343
    Допаѓања:
    20.694
    И кај мене растат побавно. Се депилирав секој месец пред бременост. Сега на два месеци пошто сум подрасната исто како за еден претходно.

На mamaJana, Larahappy и jarec6 им се допаѓа ова.
  4. Trpkovska

Trpkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Значи исто сме сите.. Се мислам само за некои 10 дена да се депилирам мада неам скоро ич.. Највеќе ми е за интима, на нозе и онака немам..

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.343
    Допаѓања:
    20.694
    Мене следна депилација ми се паѓа да правам точно кога ќе влезам во 9ти. Се мислам и јас како да правам тогаш, ама веројатно ќе ми треба уште една после таа..секако ќе подрастам барем малку дур да се породам... :?:

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Trpkovska

Trpkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Јас во среда влегувам 9ти. Па зс некои 10 дена да се средам, да не и текне порано да искочи. Да си бидам убава бар :D:D:D

На macalavica, Bella_Stella и Ula им се допаѓа ова.
  7. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    :D
    Јас од негледање, а на брзинка демек за брисевите да бидам спремна без клиторис ќе останев :( и се заразив со корона бре не отидов џабе се испокасапив

На Pacient srna и jarec6 им се допаѓа ова.
  8. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    @jarec6 како е мајка?
    Дај апдејт

Јас денес 38+4 бебе високо ни сантим се нема спуштено.Болки никакви само мака мачам со отоци последниве 3 дена.
    Денес некои минимални главоболки од сабајле ама продолжив да спијам па сега сум супер.Утрр пак на цтг и знам ќе ме вратат дома.Ќе си го носам ова до краен термин :)

На TweetyBird, IRBBB, kostovaivana и 6 други им се допаѓа ова.
  9. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    7.258
    Предходната бременост имав онаков nesting период, се одмарав, го квачев бебе шо би рекле :rofl:
    Сега 500 на саат, ми се чини утре ќе нема ден..
    Редам, прередувам, месам, организирам, ми се чини нема да се растури, ќе остане така скоцкано се..
    Демек да си олеснам кога ќе се породам барем некои работи да ми се средени, па премори се и офкај навечер...
    Торбица спремив конечно :lol:
    Си се восхитувам како издржав да не претрупам илјадници глупости (fingers)
    Од денес официјално отворено породилно.

Бебенце ритка колена, рачиња, ќерка легнува на меше и најслатко на цел свет ќе ме погледне па ќе ми каже:ејј бебе мрда :l:
    Како ќе издржам 5 дена без неа ;(

На Bella_Stella, Prolett, mace89 и 11 други им се допаѓа ова.
  10. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.788
    Допаѓања:
    18.465
    Јас дрнес пак на цтг ќе одам па ќе видиме што ќе речат, јас мн не разбирам ама од тоа што гледам висок ми е стомаков...
    Малку вечерта ме наболнуваше така ко пред добивање стомаков и кичмава, ама не некои болки онака.Може и од пешачење вчера ептен одев.
    Ај баш ќе видиме после.
    Мене ми помина терминот вчера, ќе видиме кога ќе се реши дечкото за излегување...
    Инаку и мене прстите на рацете, а и стапалата деновиве ми отекуваат.
    Ај крајот е блиску

На TweetyBird, mace89, IRBBB и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.191
    Допаѓања:
    17.813
    Која недела си? Јас терам 36та и истото чуство го имам како тебе.
    Цело време чистам, прередувам, средувам. Дури и собата на ќерче гледам да ја до комплетирам со ситници што и фалат.
    Некако ме мачат негативни мисли. Ги гледам алиштенцата од бебе и се прашувам дали ќе доживеам да го видам во нив(facepalm) (знам претерувам). Вака кога сум активна помалку мислам на глупости.
    Одев на работа до пред една недела и тогаш немав време да мислам негативно. Сега работам од дома и да не е ќерче би скренала(facepalm)

На Prolett, IRBBB, Ula и 4 други им се допаѓа ова.
  12. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Чекаме вести да ни кажеш како ќе поминеш се гледа крајот :hug:

На Prolett, Elenica*Petrova, Ula и 3 други им се допаѓа ова.
  13. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    7.258
    36+5 денес..
    Ја отеков ќерка ми со објаснување какво ќе било бебе, па си викам ќе направам контра ефект, наместо да го сака бебе да и се здосади пред да го родам (facepalm)

Јас од ноември до почеток на март работев од дома, користев одмор до денес, од денес породилно.
    Се мислам следна недела ќе ми закажат царски, па се реметам дека ќе боли, дали ќе станам, дали бебе ќе е ок... После тоа ме фаќаат хепи мисли, како ќе си дојдам дома, па ќе си се гушкаме сите четворица, дека ќерче веднаш ќе го прифати бато :wasntme:

На Prolett, mace89, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Se jacav ne peglam nisto, od susara nemalo potreba ko popce si ispeglav se so takov kejf prosto ne mi veruva....se racunam za nested veke:rofl:

На Prolett, mace89, IRBBB и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Јас на свеќи и ги пратив нека пегла и пере, неколку пати се понуди и така не постигнувам се преселуваме и двата стана се хаос. Отекувам мн вчера отидов нова сушара да гледам мислам паднав во несвест во Нептун, па ај до стан кога дојдов дома заспав со чинијата на меше нормално се разбудив во 21 и до сабајле дремев цртав кујна на другарка до 3 саат ноќеска. Јас некако друштво немам енергија, а и не правам нешто посебно се околу мене некој нешто прави ја само ги гледам и се живцирам дека бебето ќе излезе, а ние распарталени. Кај ич не сакам селење па и пред термин се селиме бре ќе го слушам мм со бебето у нов стан да сме биле, будали. А пазете овој стан кај што седиме празен е мислам само ние сме и на моите е они се во странство и така си го комплицираме животот

На thelittle17, Prolett и Dee*Tee им се допаѓа ова.
  16. Elenica*Petrova

Elenica*Petrova Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    276
    Девојки помош!!!
    37 н. Денес имам болки појаки доле во препоните, траат некаде околку 5 до 10 сек. И кога ќе се олеснам во вц. ( извинете на зборовите ) се намалува ептен болката.
    Не знам дали да одам во болница. Леле лудост ме фаќа! Не сакам да досадувам на лекарите ама ќе ме полудам. Се си мислам нема да стигнам до болница и ќе се породам дома или на улица.

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  17. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.092
    Допаѓања:
    14.715
    Денес бевме на контрола
    Во ред си е се бебе супер напредува мама пресреќна.2751 порасна бебето мое
    Главчето горе остануваме на царски.
    Понеделник на болница контрола и да ми закажат датум доктор рече околу 20ти ќе биди...
    Возбудата секој ден се поголема и поголема уште малце останува во најубавиот момент во животот
    Денес 35+4 алишта за пеглање и торбица за спремање останува се на се добро е не ми е многу на трчање уште некои ситници за мене и за бебе да докупам и тоа е тоа ....
    Киселини-имам гадење имам одење во вц повеќе пати и тоа имам хахха
    Гушки :l:

На Bella_Stella, Peperutka-bt, kostovaivana и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.191
    Допаѓања:
    17.813
    Ќе биде интересно...
    И ќерка ми сега за сега се радува. Ми гали меше, му зборува на бато, му ја средува облеката...
    Но, ќе видиме како ќе реагира кога ќе дојде. :D
    Јас пак природно ќе бидам, па се обидувам да ги исфрлам од глава некои сцени од првото породување.(facepalm)
    Мотивот е голем, па ќе издржиме се. :inlove:

На Prolett, Dee*Tee и mamaJana им се допаѓа ова.
  19. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    А зошто да одиш кога после одење во вц ти прекинале болките?
    Сигурно имаш читано дека повеќето така сме имале болки, и а се олесниме ги снемува.
    Исклучи малце паниката жено аман, и до крајот стигнаме а ти никако да се олабавиш, не си прави филмови.:)
    Немаш комплицирана бременост, батали толку ситничарење на симптоми, ако фанат јаки болки и не престануват е тогаш ќе одиш, а овие се нормални, и јас у текот на ноќта ги имам и што, секоја ноќ ли на дежурен да трчам треба?
    Како не бе! :D
    И не, верувај нема дома да се породиш, да беше така лесно тоа арно ќе беше, ама не е. Ни на улица нема да се породиш.:D
    Оди олабави се малце ајде, земи чисти таму средувај, јас така се релаксирам и не мислам ногу, а богами и нервоза вадам.

На Bella_Stella, Elenica*Petrova, Ula и 5 други им се допаѓа ова.
  20. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.788
    Допаѓања:
    18.465
    Јас се вратив пак домче од цтг :D
    Кошмар ми е ова цтг више ме мрзи аман, само ме враќаат, се нешто не мрда,ќе јаде ќотек :rofl:
    Се спремна одам со торбата како блесава.

На Bella_Stella, Ava.84, KittyCat:) и 15 други им се допаѓа ова.