Трето тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by chache87, Sep 19, 2014.

1. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Ќе излезе на 1ви април ко на шала :lol:

2. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

I jas bev ama mojava ne prekinuva da mrda pa po 40 min lezam cekaat da se podsmiri da iscrtalo ubavo sto gi znam....za mene ponedelnik pak...mi najavi i eho i pregled i vika ako ne e svrtena a verojatno nema da bide birajte si datum:rofl:

Ula, Prolett, jarec6 and 2 others like this.
  3. jarec6

jarec6 Популарен член

Дечко ми и другарка ми истото го викаат, ај баш ќе видиме, се е можно :)
    @Pacient srna абе циркуз сме со ова цтг.
    А еве го сега ми го дупна стомакот, таму ме боли од што ме тресат веќе, душа ми извадија

abc1234, Ula and Dee*Tee like this.
  4. minne992

minne992 Форумски идол

Во споредба со самиот пороѓај и родилни болки тоа е ништо :)
    Ај како и да е со лесно мајка и побрзо да родиш :)

Prolett and jarec6 like this.
  5. Ula

Ula Популарен член

Meне денес ми се јави колешка се породила и ми вика леле ова заебано било Господ го видов...ми вика ако сакаш ќе ти кажувам али подобро не прашувај изненади се и ти како мене.

Bella_Stella and Prolett like this.
  6. minne992

minne992 Форумски идол

Секој пороѓај е приказна за себе така да , не значи дека ако таа имала тежок пороѓај ке имаш и ти ... а и да имаме се ке помине

7. Lili90

Lili90 Истакнат член

Хелоу на сите :)
    28+1 сум и сега приметив дека како да ми се перутаат брадавиците... дали на некоја се има ова случено? :(

Ula likes this.
  8. azelea

azelea Популарен член

Хаха,јас сум родена на 1 ви април,а на мајка ми термин и бил 28 ми март, баш на татко ми роденден,ама ништо :)ме раѓала три дена се измачила

9. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Ja 3 pati odam i ne mi jasno za sto e ova. Doktorov go glea 2 sek i vika ok e. Vo Norveska na pr ne praat voopsto ctg, tamu se epten retro

10. Lizi

Lizi Популарен член

Ме потсети на мојата колешка, ја прв пат бремена, ау колку боли ау мајко ау, се напнав, ја прашувам добро која ти е поентата на муабетов? Стварно не ми беше јасно, знаеме дека боли, не ми требаше во тие моменти некој цело време тоа да ми збори, ама тоа е, некои луѓе немаат осет.

И не е страшно, да беше - немаше никоја по втор пат/трет + да забремени. Боли, да, ама проаѓа во истиот момент кога ти го даваат бебе (мене ми ја ставија на образ) па тоа па, најмекано нешто, најтопло, најмило...

11. Ula

Ula Популарен член

Мене ми се правише така на брадавиците, па после некое време и на мешето и цел тој дел што расте. :D Првин си правам ексфолијација нормално на брадавиците нежно, и тоа најчесто правам со кафеав шеќер, кафе и цимет, демек нели хелти хахах и после се мачкам кокосово масло, невен,масло од роза и хидратантни балсами. А тебе те чеша или? Мене и мн ме чешаа ја на спиење се имав партали направено...

12. NewMommy

NewMommy Популарен член

Можеби од првото млеко што ти се лачи. Како засушени зрнца така? Јас секој ден ги чистам од тоа. Ако е само на брадавици веројатно е колострум.

IRBBB and Lili90 like this.
  13. Elenica*Petrova

Elenica*Petrova Истакнат член

Епа излезе дека е нешто! И пишав на докторката ми рече да одам на дежурен. Имав контракци на ЦТГ и отворена сум еден прст, сега за сега ме вратија дома и чекаме. Има уште вода, па ќе чекаме за природно.

14. Lili90

Lili90 Истакнат член

Не ме чешаат, ама само ми се перутат. Во принцип имам мрсна кожа и ми рекоа да не се мачкам многу со креми зошто ми се прави алергија.. и сега не знам дали да мачкам или вака да оставам...хмм

Ula likes this.
  15. jarec6

jarec6 Популарен член

Јас само кокосово масло ставам и ми се ок,омекнуваат,кожата си е супер.
    Не мачкај креми,ова ти е природно.

IRBBB, Ula and Lili90 like this.
  16. macalavica

macalavica Популарен член

Јас од сушара ништо не пеглав ни за првото дете.

Ula likes this.
  17. macalavica

macalavica Популарен член

Вчера требаше да одам на контрола кај матичниот и влегов да се туширам и да се избричам кога гледам крв ми капе, мислев дека се пресеков,ставив огледало гледам парче некое како ткиво ми излегува, виси, се извадив од памет.сама бев дома, на мм му се исклучил телефонот,, излезен беше со синчето да го шета,агонија преживеав, клучеви од кола во него, мои све документи за лекар и книшка во кола, па ја викнав сестра ми, мајка ми, зет ми го бараше со кола низ град дур го најде.отидов во ку во болница ме боцнаа прогестерон, ми измерија цервикс 12 мм, и ми викаат неможе да те примиме немаш уште затворено историја у ск на патолошка, оди таму подобро, а на извештајот ми пишале дека јас сама одбивам хоспитализација. дојдов на ГАК тука па не сакаат да ме примат, едвај ме примија со сто телефони.бебе е добро, пак ке примам терапија за зреење, прст ипол сум отворена,12 мм е цервикс, а тоа парче е некој полип што испаѓа ми рекоа не е страшно.вчера агониии преживеав денес сум ок, 28+3 дај боже да издржиме што подолго.

18. Ula

Ula Популарен член

Невен, кокос и едно ставам масло од жито и овесни снегулки, чиа така нешто на крема мислев од алое вера ја најдов едно 60% алое вера е во ДМ и буквално е како да си блендирал алое вера за да не ме чеша мн ептен ме смируваше, а не ми де прават бубулици мене па од се ми се исфрла секаде кожата било да е фаца или стомак или газ ја не знам ова што ќе беше како пубертет. А сува ми е барут и се лупав така како не избањата никогаш и затоа земав ексфолијација да си правам :)
    Инаку мене ми се појави колострум уште 27 недела од памет се извадив ама супер е зашто па имам вадено тумори и за жал имам уште два и му беше страв на докторот од мастит и запушување на каналаите.

IRBBB and jarec6 like this.
  19. Ula

Ula Популарен член

Не бе ја ви викам со македонскиве болници човек сто години ќе си скрати. Зашто те малтретирале според мене и без документ и без ништо треба да те примат бремена жена не се остава така па и ништо да не и е треба да ја прегледаат и примат кај нас секој си прави преџи бригу другоме глупости. Можам да замислам како ти било човече ајде среќа сте завршиле работа и сте добро.

Last edited: Mar 30, 2021
  20. mace89

mace89 Популарен член

Не се плаши мила, се ќе биде во ред. Штом не си отворена повеќе, ќе си истераш уште долго. Гали меше и мисли позитивно:hug::hug::hug:

jarec6, macalavica and Prolett like this.