Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    774
    Ќе излезе на 1ви април ко на шала :lol:

На Bella_Stella, Ula, Andrejaaaaaa и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    I jas bev ama mojava ne prekinuva da mrda pa po 40 min lezam cekaat da se podsmiri da iscrtalo ubavo sto gi znam....za mene ponedelnik pak...mi najavi i eho i pregled i vika ako ne e svrtena a verojatno nema da bide birajte si datum:rofl:

На Ula, Prolett, jarec6 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.788
    Допаѓања:
    18.465
    Дечко ми и другарка ми истото го викаат, ај баш ќе видиме, се е можно :)
    @Pacient srna абе циркуз сме со ова цтг.
    А еве го сега ми го дупна стомакот, таму ме боли од што ме тресат веќе, душа ми извадија

На abc1234, Ula и Dee*Tee им се допаѓа ова.
  4. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.382
    Допаѓања:
    26.407
    Во споредба со самиот пороѓај и родилни болки тоа е ништо :)
    Ај како и да е со лесно мајка и побрзо да родиш :)

На Prolett и jarec6 им се допаѓа ова.
  5. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Meне денес ми се јави колешка се породила и ми вика леле ова заебано било Господ го видов...ми вика ако сакаш ќе ти кажувам али подобро не прашувај изненади се и ти како мене.

На Bella_Stella и Prolett им се допаѓа ова.
  6. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.382
    Допаѓања:
    26.407
    Секој пороѓај е приказна за себе така да , не значи дека ако таа имала тежок пороѓај ке имаш и ти ... а и да имаме се ке помине

На marija99992, Ava.84, mssuniquee и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Хелоу на сите :)
    28+1 сум и сега приметив дека како да ми се перутаат брадавиците... дали на некоја се има ова случено? :(

На Ula му/ѝ се допаѓа ова.
  8. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.611
    Допаѓања:
    15.701
    Хаха,јас сум родена на 1 ви април,а на мајка ми термин и бил 28 ми март, баш на татко ми роденден,ама ништо :)ме раѓала три дена се измачила

На Bella_Stella, Ava.84, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Ja 3 pati odam i ne mi jasno za sto e ova. Doktorov go glea 2 sek i vika ok e. Vo Norveska na pr ne praat voopsto ctg, tamu se epten retro

10. Lizi

Lizi Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    1.394
    Ме потсети на мојата колешка, ја прв пат бремена, ау колку боли ау мајко ау, се напнав, ја прашувам добро која ти е поентата на муабетов? Стварно не ми беше јасно, знаеме дека боли, не ми требаше во тие моменти некој цело време тоа да ми збори, ама тоа е, некои луѓе немаат осет.

И не е страшно, да беше - немаше никоја по втор пат/трет + да забремени. Боли, да, ама проаѓа во истиот момент кога ти го даваат бебе (мене ми ја ставија на образ) па тоа па, најмекано нешто, најтопло, најмило...

На Larahappy, Slonce91, Bella_Stella и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Мене ми се правише така на брадавиците, па после некое време и на мешето и цел тој дел што расте. :D Првин си правам ексфолијација нормално на брадавиците нежно, и тоа најчесто правам со кафеав шеќер, кафе и цимет, демек нели хелти хахах и после се мачкам кокосово масло, невен,масло од роза и хидратантни балсами. А тебе те чеша или? Мене и мн ме чешаа ја на спиење се имав партали направено...

12. NewMommy

NewMommy Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2015
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.060
    Можеби од првото млеко што ти се лачи. Како засушени зрнца така? Јас секој ден ги чистам од тоа. Ако е само на брадавици веројатно е колострум.

На IRBBB и Lili90 им се допаѓа ова.
  13. Elenica*Petrova

Elenica*Petrova Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    276
    Епа излезе дека е нешто! И пишав на докторката ми рече да одам на дежурен. Имав контракци на ЦТГ и отворена сум еден прст, сега за сега ме вратија дома и чекаме. Има уште вода, па ќе чекаме за природно.

На Peperutka-bt, IRBBB, Nefertiti. и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Не ме чешаат, ама само ми се перутат. Во принцип имам мрсна кожа и ми рекоа да не се мачкам многу со креми зошто ми се прави алергија.. и сега не знам дали да мачкам или вака да оставам...хмм

15. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.788
    Допаѓања:
    18.465
    Јас само кокосово масло ставам и ми се ок,омекнуваат,кожата си е супер.
    Не мачкај креми,ова ти е природно.

На IRBBB, Ula и Lili90 им се допаѓа ова.
  16. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.236
    Допаѓања:
    4.903
    Јас од сушара ништо не пеглав ни за првото дете.

17. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.236
    Допаѓања:
    4.903
    Вчера требаше да одам на контрола кај матичниот и влегов да се туширам и да се избричам кога гледам крв ми капе, мислев дека се пресеков,ставив огледало гледам парче некое како ткиво ми излегува, виси, се извадив од памет.сама бев дома, на мм му се исклучил телефонот,, излезен беше со синчето да го шета,агонија преживеав, клучеви од кола во него, мои све документи за лекар и книшка во кола, па ја викнав сестра ми, мајка ми, зет ми го бараше со кола низ град дур го најде.отидов во ку во болница ме боцнаа прогестерон, ми измерија цервикс 12 мм, и ми викаат неможе да те примиме немаш уште затворено историја у ск на патолошка, оди таму подобро, а на извештајот ми пишале дека јас сама одбивам хоспитализација. дојдов на ГАК тука па не сакаат да ме примат, едвај ме примија со сто телефони.бебе е добро, пак ке примам терапија за зреење, прст ипол сум отворена,12 мм е цервикс, а тоа парче е некој полип што испаѓа ми рекоа не е страшно.вчера агониии преживеав денес сум ок, 28+3 дај боже да издржиме што подолго.

На s.maja, Cherry blossom89, Larahappy и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Невен, кокос и едно ставам масло од жито и овесни снегулки, чиа така нешто на крема мислев од алое вера ја најдов едно 60% алое вера е во ДМ и буквално е како да си блендирал алое вера за да не ме чеша мн ептен ме смируваше, а не ми де прават бубулици мене па од се ми се исфрла секаде кожата било да е фаца или стомак или газ ја не знам ова што ќе беше како пубертет. А сува ми е барут и се лупав така како не избањата никогаш и затоа земав ексфолијација да си правам :)
    Инаку мене ми се појави колострум уште 27 недела од памет се извадив ама супер е зашто па имам вадено тумори и за жал имам уште два и му беше страв на докторот од мастит и запушување на каналаите.

На IRBBB и jarec6 им се допаѓа ова.
  19. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Не бе ја ви викам со македонскиве болници човек сто години ќе си скрати. Зашто те малтретирале според мене и без документ и без ништо треба да те примат бремена жена не се остава така па и ништо да не и е треба да ја прегледаат и примат кај нас секој си прави преџи бригу другоме глупости. Можам да замислам како ти било човече ајде среќа сте завршиле работа и сте добро.

Последна измена: 30 март 2021
    На Pacient srna, Luna91, macalavica и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    4.105
    Не се плаши мила, се ќе биде во ред. Штом не си отворена повеќе, ќе си истераш уште долго. Гали меше и мисли позитивно:hug::hug::hug:

На jarec6, macalavica и Prolett им се допаѓа ова.