Ич не се секирај секогаш не знаат точно да ја кажат тежината на бебето ... јас само што влегов 9 ти и веке 3 и 100 грама ми вика дека е Стандард 4 килска бебиња раѓам јас
Чим ти е шеќерот добар нема што да се секираш, некогаш големината на бебето а и на мајката е индикација за скриен шеќер, а тебе ти е ок... Малку диета и таман си... Скроз е нормално дури и така да истера до крај, ќе се роди малку поголемо од просечно што е денеска нормална појава
Не се сеќирај и јас кога бев на преглед во 28 недела бебушот одговараше за 30 + и мене ми рекоа дека е супер,плус скриен шеќер ми е супер,здраво се хранам а понапред е две недели.
@minne992 @Andrejaaaaaa @Maya12 фала ви мамички. Се исплашив малце да не сум претерала со благо и леб штом ми забрани докторката. Вика затоа е потешко Само да е здраво и живо па за друго не се секирам, се ќе издржиме за нив
Тоа секако не е убаво и општо, јас и без забрана гледам што помалку да јадам благо, а бел леб и газирани исфрлив од старт на бременост
Во право си, јас и пред бременост си јадев ама тогаш вежбав а сега не трошам и се се складира А за бел леб не јадам ни јас, тонус си купувам ама знам некогаш да каснам крофна или баничка. Како и да е ќе ги исфрлам овој пат стварно морам
Е тоа сакав сега да се редактирам, леб како леб воопшто не јадам, и јас сум на тонус, ама душава ко што ми сака месено во оваа бременост, никогаш порано... А не сум од никогаш фан на месено работи ама сега ете... Среќа незнам мн мн да месам
Dali pri laznite kontrakcii ve faka ko tahikardija. Zadnjive den dva primetuvam pocnuva da mi lupa srcevo cudno i se fakam za stomak tvrd kamen. Bolka nikakva ama pa da ne ne se lazni ovie sto gi znam. Baska i 2 dena analiziram dolen ves dali e iscedok dali se potam dali tecela plodova
Ne se smaraj jadi si na raat, ubavo ti vikaat cim e sekerot proveren i vo red sto e problem kilazata na beba. I po 4.5-5kg gi ragaat pa nikomu nisto
И мене ме фаќат лажни, ама мене малце и ме боле, синоќа имав ептен болки ама се смирија, сабајле пак имав поблаги само, а стомак баш камен цврст. А тахикардија ме фаќа од возбуда одма, и се препотувам, пошто во секој момент знам може да ми прсне водењакот. А цтг то вчера беше мирно, се е супер... Веќе 2 дена пешачам, постапалки треба да ми направите , после пола година, кутрето пресреќно конечно јас што ја шетам, бавна како желка, расчапатена, ама битно на слобода конечно испаднав, радости. Секој ден дома само бришам прашина, преуредувам, не спијам ич заради карпал тунелот, сабајле во 5 го чистев и преуредував фрижидерот и замрзнувачот од што нема веќе што да средувам низ дома...
A od brisenje i cistenje li mislis da ja oprais rakata Abe sega jas bas si bev namestena da si dremam koga.odednas se razlupa srcevo ni vozbuda ni nisto....mi go zezna dremenjeto ne znam sto e rabotava
Мила пишав пред некој ден за карпал тунел... Мене ми рекоа калциум шумливи, мулти витамини шумливи, сок од лимон, електролити да пијам и облоги со ацидибирису... Само јас не ставам облоги... Хаха ... Мене ми е отечено на левата рака, над палецот.. И ме боли... Ама некако се трудам да ја размрдувам... Ајде белки ќе ни помине после породување. Гушки мами..
Кога работам нешто ми опушта, не можам да лежам никако, дека ги притискам рацете на лево, на десно, тоа е лошото многу, а иначе секако ми е левата нонстоп вкочанета 3 недели веќе... Ова ни на најголем душман не го посакувам, се молам после пораѓај да ми попуште бар 10 посто... А бе од возбуда ни е лупањето. Малце анксиозни сме, од мислачки дека сме на самиот крај. Мене и бебето ме притиска ако лежам на грб, снемувам воздух а така само можам да заспијам...и ќе фане да ми лупа и морам лево десно само се преметкам и станувам на саат два. Притисокот добар ли ти е? Џабе женче, јас пиев дупла доза магнезиум, држев ладни облоги, зелка, на секои 2 3 часа, ц вит 1000ка и калциум шумачи, џабе, ништо не ми помага, 4 фаза ми е ортопед ми кажа, и сам рече ништо не ти помага освен инекции или оперативен зафат, ако не помине после пораѓај одма одам оти не функционирам, психички сум полудена, на саат два станувам цело време со јаки болки и морам да се движам како луда, ладно држам и пак џабе, за саат два пак истото...
И јас кога лежам, особено на грб или на десна страна, а ми се грчи стомакот, ме фаќа тахикардија, ми се чини дека в грло ми е срцето. Туку друшки, сношти патував со кола околу 2 и пол часа. Ме фатија болки ненормални, прво во половината, па после и во стомакот, па после придружени со нагони за мала и голема потреба. Ми траеше околу 20тина мин без престан. Паника што да ви кажувам. Ми се смирија откако легнав скрос на задно седиште, иако и додека седев напред, седиштето беше спуштено, ич не ми беше нелагодно. Сега пак се качив в кола, нели да се вратам назад, пак ме чека долг пат, ама овој пат после 20 мин возење почна половината да ме боли (како менструални болки) и веднаш си легнав назад, еве ми се смири болката, ама пак паника ме јади. Нормално е да имам вакви болки? Утре полни 35 недели, имам и преглед закажано, ама многу ќе ми значи нечие искуство дотогаш.
Aj vidi si utre sto ke ti kazam. Sto ti tekna da se rastresuvas vo kola sega na kraj,sedi si mirno doma
@jarec6 Како си мами? Цееел ден те мислам. Само отварам на форум и чекам порукица од тебе. Се породи ли?