И мене зa срценцaтa тaкoв ми беше прегледoт кaј Дрaшкo ехoкaрдиoгрaвски шo викaш сo.плaвo и црвенo нo зa папочнатa врвцa мoже дa не ми кажал дoктoрoт
Jas sega bev vo 28-ma nedela,za tri nedeli planiram pak,a koga ke vlezam vo 36-ta planiran na dve nedeli zdravje
Mene mi se iznaredija pregledi, utre idam na posledno konzilijarno i posle toa cel godisen ke go iskoristam. Pa vo sleden vtornik mi se poklapa dva pregleda na eho vo ist den, eden sabajle redoven na Gak i vtor vecer okolu 20, kaj dr sto ke me poragja vo Cair prv pat idam da me vidi kako sum i koja e situacija. Da ve podsetam da se javite na Gak ako sakate da idete na pripremi. Nadvor ima orkani stravican zvuk slusam heheh
Сега земав резултатите од крвта железото многу ми паднало 16 ми беше минатиот месец сега 7,6 исто и хемоглобинот од 120 на 88 крвната слика хаос мислам полоша не ми била хематокрит 0,23 и еритроцитите и тие паднале 2,5
Јас мислам дека се гледа ,јас кога бев 7 недели мислам и срцева реакција имаше и мислам обицно ехо е ,пак некој нека пише мислење
Верче.јас хемоглобинот го одржавам уште од 4 ти месец 96 до 106 максимум со тотхема ампули на железо со неа цеден сок и 1000 мг витамин ц и б комплекс ,докторот ми кажа црвено месо па јас удрив на телешко скоро секој ден јадам по 200 ,300 грама ,месојадец хехе сок од цвекло .моркови,лимон се шо имам правам ,а тоа со коприва не сум правела а купена ми е баш ме интересира соодносот колку со колку оде во рецептата.Јаде и спанак и се зелено шо излезе по пазарите ама до 106 ми стига повеке не но битно е што не оди надоле.Такво е моето искуство.Што ти препиша докторот?
Досега не сум земала ништо јас еве 30+3 сум денес точно и многу се загрижив. Утре во 10 сум на преглед па ќе видам што ќе ми каже докторката. И јас јадев свежо цвекло и многу спанаќ, е местото некако не ми одеше па немам јадено, ти свежо цеден сок од морков и цвекло си правиш? Исто и витамин ц земам со продолжено дејство. Ако знае некој за медот и копривата нека ни каже. Фала ти, се надевам ќе се среди.
Jas napraviv vaka, mala teglicka med od 260, so 100g seme od kopriva i dva limona, ako vi e gusto dodatete uste med. Heferol mene odlicno mi pomaga, plus i nego zemam so 1000mg vitamin C. 30 nedela sum zelezo mi e 117
Дa свежo цеден a aкo не ми се уклучувa сoкoвник зa еднa чaшa зoштo ме мрзи некoгaш дa гo мијaм сaмo пoртoкaл и лимoн a цвеклo мoркoв пa рендaм сaлaткa,гледaм дa вклучувaм се пoвеке здрaви рaбoти нo ете фoрсирaм и месo нa силa ете
Bebence super napreduva, site merki odgovaraat na 30 nedela, osven butni koski, koi se podolgi za dve nedeli plus, a ima i na kogo da bide dolg hehehe imame 1500 g protok na papocna vrpca e odlicen, nema potreba da se bockam so kleksani. Postelka e prv stepen, a cerviks 45 mm tako da mozam da nastavam da se rasetuvam aktivno kako i do sega epten se izraduvav plus deneska sinko e epten aktiven, ja custvuva moja sreka hehehe Inaku maticen ginekolog mi kaza deka treba da se prima nekoja inekcija vo 31. nedela za pluka, i mu kazav na moj dr vo Remedika koj skokna ni slucajno! Toa se dava ne daj Boze na zeni sto ke pocnat da ragjaat porano, a ni slucajno preventivno posto ima nus pojavi. Taka da ako nekoj vi preporaca vakvo nesto, barajte vtoro mislenje!
Bravo za bebuska,ti rekov li deka nema da se bockas , a za inekciite i jas znam deka se primat samo ako ne daj boze dojde do predvremeno poroduvanje,pred 35-nedela. Verce i jas maka macam so zelezoto,5.4 mi e,totemata ne mi pomogna nisto,sega se prefrliv na apcinja za dzvakanje,soodnosot na medot i koprivata e da se stavi poveke kopriva i da se pie vitamin C.Ke izgurame nekako do kraj Zeni i jas deneska setav,pa i na manikir bev
Daaaa bese vo pravo proba so Heferol za zelezo? A ova so semki od kopriva kako treva da pasam hahah ama sto se mora mora se . Opa i na manikir si bila zenska