Која недела си? Мене две недели така често ми се стврднуваше стомакот и имав лажни, ама овие 3 дена појакички се и само навечер ме фаќаат и тоа почнуваат од доле кај бешиката ко со нож да ме сече и после како менструални само од напред, ама штом ќе поминат толку, знам дека нема ништо и ќе заспијам.
38+3 ama mojava e karlicno i stvarno ne znam sto da ocekuvam....inaku vreme si e nema sto, a za ponedelnik mi e dogovoreno ctg i pregled i da vidime sto ponatala
Ако си паничарка боље оди да те видат, ќе бидеш помирна и нема да мислиш. Мојава од 30та недела е со главата надоле, ама не и се излегува. Инаку јас уште кога влегов у 9ти секој ден си викав денеска ќе се породам, утре, секој ден се средував по дома да ми биде средено кога ќе си дојдам и еве сега пред некој ден пак бев на депилација, пак чистев генералка, ама ме мрзеше сите алишта за бебе пак да ги перам и пеглам, ги спакував само убаво во чисто. Првата ја надносив скоро 2 недели и пак не ми доаѓа памет да се опуштам малце, да не се брзам, кога ќе дојде време, ќе биде.
Мамички до која недела примавте аспирин? Заборавив денес да прашам, ама колку што читам некои до 30 а некои до 32 недела
Haha i jas isto,vo 32 gn mi rekoa prezreana postelka i ja si sfativ 36-37 ke se porodam. Odmor zemav generalka napraiv isprav ispeglav pa pak generalka i eve me use aber neam
Мене Котларова за аспиринот ми рече да го пијам до 32ра. Ама ти пошо си со мутации и клексани баш прашај ја следен пат на преглед, најубаво ќе ти каже
Ќе ја прашам обавезно но тогаш ќе бидам 31 недела, уште на првиот извештај трансфузиологот Јани ми пиша до 30 недела ама незнам дали важи тоа и сега со зголемена терапија. Кој ми е крив кога заборавам што треба да прашам, а имав и запишано и пак ќе ми кажат нешто и ќе се унесам и толку
Еве да те досмирам, и јас се префрлив кај неа и мене не ми даде сликички. Јас мислев сум ги заборавила, ама не било тоа
Јас се убив од плачење тука нервите ги искинав, вода топла нежма човек да се измие! Друго вчера ми протече вода таа сестрата ми вика водењакот е, денес не пренесе на докторите што се сменија јас им кажувам,викаат сигурна ли си викам не знам така ми рече сестрата,имам и сукрвица и чепот изгледа отиде,добро ќе те видиме и еве си седам никој нит ме гледа нит ништо. Мислам дека кај и да е ќе ја дигнам у вис со карање болницава,вчера викаат ќе ме индуцираат денес сите се прават наудрени, не знам дали треба сто години да останам тука... Многу сум нервозна!!!!
Да ти кажам не се нервирај бизарно е нервозатаа не е дугме, да ти кажам не се секирај пак истото. Среќа немам пиштол инаку ќе имаше по вести веќе ми е преку глава од се по ред...Ја денес ќе идам сигурно пак редар ќе изигравам и ќе ме гледаат попреко таму. Во 21 век имаме услови бетер од плевна Бог да чува... За твое добро би ти кажала да се потсмириш ама ако не бива фати па запали ги таму
Ти си кажа дека имаш врски и доктор кој те следи за да те породи не се жали. Жално е ова кој нема врски и седи си чекај си и ќути си. @jarec6 Ти ја знам нервозата многу добро, во моментов само биди смирена и движи се клекни стани клекни стани, може ќе го испровоцираш. На цтг не те приклучија?
Јарче мила не се нервирај биди смирена тие на патолошка сестрите се страшни ич не се замараат која е на смена ајде чим ти пукнал водењакот и чепот ти паднал ќе биде за брзо ќе се гушкате
На цтг ме уклучуваат по 3 пати на ден, вчера цел ден имаше болки дрнес нема,сега брв да ме видат вагинално, ми вила цел водењак, вчера викаат пукнат...ми вика до 41 полна не те чепкаме, се изиритирав до максимум, за што да седам џабе,нерви немам