Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Како може водењакот пукнат а да не те чепкаат, јас неможам да разберам ова што го прават.
    Антибиотик ти уклучијa?

На Nefertiti. му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Абе не се нормални жими се како може така нека не си играат играчи изнавикај им се ич да не ти е гајле идиоти

Кој докотор те прегледуваше?

3. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Ја не се жалам, и мислам дека убаво објаснив дека ваквиот систем не ми се допаѓа и покрај тоа што имам врски. Плус не го искористувам тоа освен за елементарните работи кои треба сите да ги следуваат и за сите да бидат направени. Бизарно е во Мк да фаќаш врски да има топла вода, да ти донесат здрави пижами и да ти менуваат често чаршав... Мене ми иде да им фрлам по една бомба и на градска и на државна. Од што знам како иде се, спомнав дека мајка ми беше медицинска сестра во градска и мн добро знам како изгледа тој хаос и кога бев во можност си идев приватно за било што. Постарите чаршави и пижами од цела фамилија ги однесовме во болница немаа ни чаршави ни крпи. Персоналот еден период сами си купуваа ракавици и заштита каде што има пациенти со Хепатити и секакви срања. Сега и јас сум без работа и примања, а сум плаќала и си плаќам и здравство и даноци и се. И што излегува фаќам врски за да ме прегледа некој, се нема термин се нема боцкање се нешто нема епа еден скрининг или преглед колку е во Ремедика или Систина сите знаеме...Ова е луда држава и ми е мн логично што сите сакаат да избегаат од тука. Ако не ме разбравте убаво сакам да кажам дека не се чуствувам привилигирано што имам врски мизерија е зашто ако ја поминувам како што поминувам извинете на израз ама шупакот ми се наежува кога ќе помислам како поминуваат оние без!

На KonstantinaM, Bella_Stella и IRBBB им се допаѓа ова.
  4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Вчера пиша потврда дека немало потреба од врски.
    А ова нормално е?
    Во Гинеколошка болница еднаш пукнат водењак после не нее пукнат пу пу не важи.
    Сестрите биле страшни?
    Па од нив живот зависи.
    Еве Јарче си лежи таму нема појма што се случува бидејки нема врски.
    А Ула ќе си добие третман со епидурална и сите ќе трчкаат околу нејзе.
    Знам душо какво ние здраството многу добро знам може и подобро од тебе,а скоро осетив колку може да бидат монструми.
    Ама малце мие глупо овде да ги плукаш а на страна да добиваш третман поинаков од сите други.
    Немој да ме сватиш погрешно но јас така гледам на работите.

5. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Епа тоа го зборам и покрај тоа што се ѕвонат телефони и се по ред ја не добивам некој специјален третман, тоа сакам да го кажам ја не сум ни карактерно таква да отидам и да се понашам како шериф. Си чекам културно ред кај треба и како треба идам вадам упути за да не биде еве злоупотребен систем,пред се лично ради мене. 70% од работите пак приватно ги завршувам за да не замарам или да отстапам простор на некој што ептен нема или неможе. Не претерувам во барањето врски највеќе бидејки сакам породувањето да ми помине како што треба кое е пак под Х прашање како ќе биде...И да се знае и на сите им кажувам искрено дека овој систем е катастрофа не мјаукам таму кога ќе отидам и мм ми се ми збори дека мн зборам и галамам и дека ќе надрапам така

6. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Да не си ме помешала моник јас пишав дека се согласувам со мислењето на @thelittle17 тоа што и пишав на јарче е што во чаир кога имаат премногу работа сестрите на патолошка не се замараат и се страшни.
    А тоа да дека ако имаш врски повеќе ќе те гледаат таква ни е државата и здравството

Последна измена: 2 април 2021
  7. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    @ivance.. Мене ме руга не тебе
    Не требаше да кажувам дека сум си фатила врски за да не ми се фрла негативна енергија очигледно...А како што гледам не сум единствена овде што фатила врски само сите си ќутат нормално нели. Колку пати ја го имам изедено во болница и со тумори и со се кога сум се оперирала. Ама нема везе еве ја моите врски на Моник ќе и ги дадам да трчкаат околу нејзе и да ужива и да спречи на другите нешто лошо да им се случи...Бог да чува...Сите тука до една да можете да најдете врски и да си завршите работа без да мислите на другите одма и без размислување тоа ќе го направите и кога некој е искрен се фаќате и ајде ругај, собирајте сеир...Сите ќе поминеме како ќе поминеме ајде со на сите нека им е со лесно и со среќа

На marija99992, KonstantinaM, mssuniquee и 3 други им се допаѓа ова.
  8. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Мислам дека нема потреба да се ругаме едни со други на форумов тука сме да си пружиме подршка и дадеме совет едни на други тоа што некој може да си дозволи да си најде врски си е негово право и може да си го каже.Како и да е да нека ви е со лесно на сите , а на @jarec6 и посакувам брз и лесен пораѓај и да не се нервира

На marija99992, azelea, Lili90 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Никој не Ругам и тој збор мие многу гаден и никогаш не го употребувам.
    Туку кажувам како што е ама кој како си сака така си сваќа.

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Ти праќам позитивна енергија @jarec6, толку можам.... Нека те води мислата дека ова е крај на еден, а почеток на сосема нов пат, со мислите за бебенцето окупирај се... И ќе издржиш! Ќе биде се во ред, јарец си, се бориш! :l:

На cinderella5, TweetyBird, lovely91 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Elenica*Petrova

Elenica*Petrova Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    276
    Срамота за начинот на кој што напаѓате.
    Секој што може да фати врски ќе го направи тоа, ова е Македонија и да не се правиме сега тука многу поштени. Сите фаќаме врски, кога станува збор за здравје ( доколку можеме)
    Ula- не си единствена, еве и јас се обидувам да фатам врски, но исто не се согласувам со начинот на кој се водат работите. И не се осеќам виновно поради тоа. Не сум го изградила јас системот и го сакам најдоброто за моето и здравјето на моето неродено дете. Што друго да правам?

Ајде оставете ја жената нека не се нервира, да и бидеме подржка сега во најтешкото, а не тука да се препукуваме со зборови.
    Со тебе сме, пишувај ни и ќе се обидеме барем со утехам малку да ти се најдеме.

На marija99992, mace89, KonstantinaM и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Celosno se soglasuvam so vas!

На Prolett, Ula, thelittle17 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Очигледно зависи од докторите, или не знам. Јас си стојам зад тоа дека доктор на државно не плаќам, ако имам пари за приватно добро, ако не пак добро. И втор пат да се пораѓам ако бирам за државно пак ќе одам во Чаир, без врски!

Не може сите да се ставаат во исти кош, затоа што некои барале мито. И јас мислев така, ама искочи скроз обратно, секој со своето искуство, зборете лично за себе, не може ако на некој не му се погодило, сите останати да се олоши.

На KittyCat:), Lili90, ivance.. и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Жени ај полека, хормоните малце ни дивеат денеска изгледа.
    Не е Ула крива или некоја сосем трета што ќе фане врски за да помине најчовечки у Чаир или на ГАК.

Јас у Чаир одев првите 4 месеци и секој пат по 2, 3 а некогаш и 4 часа чекав за обично боледување, а зошто?
    Оти преку ред ги пикаа врска од директорот, врска од тој доктор, директ иде сестра со жена, врска ми а види ја, сите се караа и џабе пак.
    А можам да замислам па горе како е на паталошка. Секако со исклучоци, има многу задоволни и без врски, имале среќа ете.
    И на крај јас со крварење, 100 км патувам, будала сум да не фанам и јас врски за да не чекам 4 часа на тие камен столчиња, на сред Корона за преглед од 5 минути?
    Имав врски и јас ама мислев за пораѓај ќе ми требаат само, е последниот пат се јавив да дојдат да ме внесат пошто чекав точно 4 часа, 3 часа ред си чекав, а еден час со врски пред мене пикаа, ќе припаднев таму и на крај докторот ми вика што не се кажа?!
    Реков, крај Чаир со мене, а башка и за анестезијата ми беше плус, ако на Гак имам шанси за анестезија ќе одам и ќе си платам, оти незнам како ќе ми оде пораѓајот, незнам како ќе трпам болка, незнам дали ќе се укочам од паника пошто сум со години анксиозна со панични напади и на терапија...
    Не може да каже некоја оти поминала убаво дека сите ќе поминат и дека не треба врски, секој за себе си знае и нека си праве како може и мисле дека ќе помине полесно.

Јасно е какво е здравството тука, во Чаир викаат подобро од Гак било, незнам, на Гак немам стапнато, ама еве Јарец е пример што му се случува на поголем број од жените и плус шо има сестра врска.
    Не може да речете одете на приватно каде не знаиш дали природно или царски ќе завршиш, 85.000 у споредба со 12.000 или па 130.000 со 12.000 немат споредба.
    Не сме ние криви што сакаме да фаниме или имаме врски, што сакаме само хуман третман, тука леже заебаното финкционирање на здравствениот систем што со години е така, и не е крива таа шо ќе фане врски или ќе плате ситно, дали со благо виски, или пари кој колку има.

На mssuniquee, kostovaivana, Lili90 и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Dzabe se karate takov ni e sekoj sistem vo drzavata pocnuvajki od individualniot t.e. mentalitetot skapan sto go imame i 0 profesionalizam. Jas lezev vo remedika po krvarenje pa pak imase razlika megu odnosot na sestrite sto znaea koj mi e blizok vo bolnicata i sestrite sto ne znaea, a toa se dolzi samo na mentalitetot nivni. Sepak razlicno e vo privatno ima kade da se pozalis a vo drzavno nikoj niso ne im moze i si teraat taka

На kostovaivana, KittyCat:), IRBBB и 7 други им се допаѓа ова.
  16. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Сега те пуштија или?
    Јас кога бев на патолошка исто имаше жена со надминат термин, без болки, без ништо, и ја чекаа 41ва недела да влезе за да и дадат индукција, ама ја следеа цело време, на ехо и на цтг, и како е бебето. Затоа поубаво да си таму, да те следат доктори, отколку дома да не знаеш што да правиш, а и онака кога ќе ти надмине термин ќе треба на 2-3 дена да одиш на цтг и ехо, ако не и секој ден.

На Elenica*Petrova, ivance.. и Nefertiti. им се допаѓа ова.
  17. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.788
    Допаѓања:
    18.461
    Не, какво пуштање задутре сум 41 ва...
    Дојде еден доктор,најдовме, ми рече и он дека ме примила безвезе докторкава,ама сега касно е да ме пушти,омекнато грло,вика поубаво да си во болница,а дека рано те примила,рано било.
    Па сега ќе видиме ако не се породам викендов,со индукција рече он во недела вечер ќе биде,за понеделник да се породам.А ако биде викендов,пак кој ќе ми се падне тој...
    Абе 5 секунди ми посвети човекот ама одма се смирив, а не вака пукнат па непукнат,да не знае човек што да прави.

На marija99992, Cherry blossom89, mace89 и 22 други им се допаѓа ова.
  18. Trpkovska

Trpkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Мајки што значат лакуни и калцификати на постелка? Опасно ли е?

19. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Ете, не се секирај, ти викам поубаво ти е да си лежиш таму и да те следат доктори, ако не се отвориш сама, ќе ти стават провокации, ич да не се секираш, што си тргнало тоа и ќе си биде, не се нервирај само. :hug::hug::hug:

На Ava.84, ivance.. и Ula им се допаѓа ова.
  20. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    20.689
    Смири се, диши длабоко... Можам да замислам низ каков стрес и нервоза поминуваш, ама мораш да издржиш. Не вреди да се дискутира за нашиот здравствен систем, помизерен не може да биде.

Кажи си само дека уште неколку дена те делат од најмилите очиња и таа мисла нека те води. Дај Боже што поскоро да си се гушкате! Биди силна мама! :sun: :l:

На mace89, Prolett, Ava.84 и 7 други им се допаѓа ова.