Јас навивам да се олесниш викендов...да си отидеш со бебенце дома. Сега смири се и чекај. Мн е глупо знам кога ќе те изреметат еден вака еден така па и триста мислења во еден момент во друг сите креваат раце биднало така те примиле ајде ќе се среди очигледно мора да се измачиме но после дождот иде сонце така да ќе биде се океу
Јарче ти ја праќам целата позитивна енергија . Обиди се да се релаксираш и да одмориш за тоа што следува. Нормално дека дома е поубаво ама гледај од позитивната страна , под надзор си, крајот се гледа, дома повеќе ќе мислиш и ќе се туфкаш. Нека ти донесат книга, слушалки, пушти си радио и одмарај. Само со лесно нека биде и брзо
Мешиња, после отпаѓање на чепот, после колку време започнуваат оние вистински контракции?? Збунета сум, ја очекувам бебушка, веќе 38+5..Имам болки ама не се на близу...
Значи докториве на државно ужас, јас сега се враќам од државна, ме пратија во Чаир, немале место на патолошка, а зошто ми е поминат терминот требало да ме задржат и да ме индуцираат. Тоа е едно мислење, друг доктор да дојдам за 2 дена пак да ме видат, трета докторка нема потреба да те задржат оди си дома. А зошто нели бебето има дистендирани црева и јас сакам побрзо да се породам, ама не ми се оди да лежам на патолошка. По ова што ја читам Јарец ич нејќам во Чаир, а и таму треба да ме прегледуваат и прашање е дали ќе ме примат. Ете зошто требаат врски, да ти се мочам у здравството наше, само стресови и нервози.
40+3 сум, ама да не беше ова со цревцата на бебето ич немаше да мислам, ќе си чекав дома. Првото дете го родив 10 дена после термин, природно ме фатија болки, исто ме примија на патолошка прво петок и ни ме индуцираа ни ништо, во недела ме фатија болки и си се породив. Сега дојдов дома, се испокарав со маж ми, он ме притиска да одам во Чаир, јас нејќам и така. Од мука и цигара запалив, веќе се ми дојде преку глава.
Мене сабајле ми рекоа до полна 41ва не те чепкаме... Ако сакаш нека те ѕирнат, ама ако немаш болки или пукнат водењак до 41 нема ни индукција ни ништо,така ми рекоа. Затоа си дремам тука
@jarec6 Мила ти праќам позитивна енергија 100ка! Опушти се, т.е. пробај да се опуштиш. За жал не можеш ништо да смениш. Џабе се нервираш. Знам дека е тешко ама мисли како за кратко ќе го гушкаш бебуш и тоа нека те води напред! Те гушкам и ти пуштам сила и енергија
@jarec6 мајка знам дека е лесно да ти пишам од дома лежи и издржи но,навистина го мислам тоа.Моментално е психички стресот што си таму,пробај да го мислиш само добриот крај на сето ова.Те дели многу кратко време од најубавиот момент за една жена.Биди трпелива и чувај ја силата за пораѓај.Смирено гали меше,да е смирено и спокојно и бебе. Можеби ниедна од нас не те познава но сме ти на еден начин поддршка да пишеш во било кое време. Со лесно мајка,нема солзи нема нервози.Истеравме до крај,износевме здрави деца и нека крајот го краси делото а ние да имаме убав спомен од сето тоа.Те гушкам
Ne se sekiraj normalno e da namali dvizenje posle inekciite za zreenje, se dodeka se uste se dvizi vo tekot na denot, i jas vo 33 isto primiv inekcii za zreenje, nedela dena bebush bese usporen i mnogu miren, ama eve posle taa nedela si se vrati na staro po cel den e razigran i zurki si pravi
Јас сега дојдов од Чаир точно три саата си бев таму. И докторката што ме гледаше денес ми рече дека нема шанси да се сврти бебето надолу, со главата ми е право на желудник затоа умирам од киселини, газот му е долу, нозете во ребра и така. Прашав зашто не би можело да се сврти ми рече дека е странично. Ич не сакав царски рез и сега сум со царски. Се имам оперирано мал милион пати сега и ова. Џабе и вежби за дишење и масла мачкање за газ и свашта што правев ми се изнасмеа сестра ми. Треба да идам во вторник да се договорам за датум за излез хахах Прв пат во овие два месеци некој ми кажа колкаво ми е бебето оваа го измери 3100 гр, кога го прашав предходно доктор ми рече сега баш неможеме точно да кажеме колкаво е и ни отприлика не ми кажа. Ништо не разбирам и се испонапнав да се запишам на курс албански хаха Господ нека ни е на помош на сите по ред, кај сите се да биде океу и најлесно на свет да поминеме...
Исто и ја заглавив денес во чаир, гужва зА цтг беше си влагаат преку ред, абе живциве ми се искинаа. Башка постелката ми кажаазрела е 3 степен со лакуни и калцификати. Се извадив од памет.
Мамички, јас сум скроз испаничена... Сабајле кога станав на ѓаките имав како водест исцедок,без боја и мирис, такс обилно дум немала до сега.После тоа немав ништо, освен малку бело жолтеникав секрет како што имам цела бременост. Се плашам да не е плодова боја. Инаку сум 34+2, бебе е активно и имам благи болки во половината.
Mene mi e takva od 32gn, ti do kade si primas li nesto od tipot clexane/fraxiparine? Ako se protocite dobri i napreduva beba ok e. @jarec6 mnogu proslo malku ostanalo ke isteras use nekoj den eve nie ke te bodrime od tuka @Ula i ja se nervirav ko tebe i 32 i 36 so glavceto vo zeludnik toa e, neka bide se ok i jas ic nejke carski ama si legnav na brasnoto sto da pravam Inace ne izdrzav si otidov i denes na ctg vonredno vikam ne mrda bebeto i mi se iznasmeaa malku mi rekoa pa ne mora nonstop da mrda baska glej kakvo e vremeto. A i porano imam primeteno na vakvo tmurno metereopatov moj si dreme, a jas se potresuvam i butam blago ko mrdnata
Те видов дека праша што значи тоа ама ја врска немам ти кажаа што значат тие работи или? Бегај па сите си зборат меѓусебе на албански ако прашаш нешто сите ти викаат не разбирам македонски. Една доаѓа и ја контам дека збори дека само резултатите треба да и ги види докторката и ќе влегува и ми пукна филмот викам, а мене зашто не ме прашуваш. Не дека ми е проблем да влезеш туку и мене прашај ме и ја чекам без дискриминација...и она абе секако ќе те прашав па кој месец си па ова па она и после мислеа дека ги разбирам ме гледаа секад кога ќе прозборат и редот беше запазен хахахс
Породилни болки 2дена, во 32недела,меко грло на матка. Мислење од двајца доктори,најдобро да се зрее плодот. Некој со слично искуство?
Ништо не примам лд тоа, ддимерите ми беа добри последниот пат. Додуша во прсво беше, дека сум пушач или даги оставам или снамалам. Изгледа имало врска тоа.
Еве ми го резултатот девојки. Што е сега ова Кетони во урина и покачена седиментација, знае некој? Ќе ја тагнам @Natashka1988 на помош. Крвта ојачала малку, ама сега ова ме вади од памет, аман! Имат ли некоја искуство со ова?
Ништо страшно, нормална е повисока седиментација во бременост, особено при крајот... При менструални крварења, кај спортисти, може нормално да е повисока. Загрижувачки е ако над 80-90, заедно со температура, знаеш со знаци за болест...Укажува на воспаленија, но заедно со покачени леукоцити, црп, а кај тебе нема ништо такво, се друго ти е кристал