Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Јас навивам да се олесниш викендов...да си отидеш со бебенце дома. Сега смири се и чекај. Мн е глупо знам кога ќе те изреметат еден вака еден така па и триста мислења во еден момент во друг сите креваат раце биднало така те примиле ајде ќе се среди :) очигледно мора да се измачиме но после дождот иде сонце така да ќе биде се океу

На mace89, Prolett, Nefertiti. и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Keti84

Keti84 Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2020
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    266
    Јарче ти ја праќам целата позитивна енергија . Обиди се да се релаксираш и да одмориш за тоа што следува. Нормално дека дома е поубаво ама гледај од позитивната страна , под надзор си, крајот се гледа, дома повеќе ќе мислиш и ќе се туфкаш. Нека ти донесат книга, слушалки, пушти си радио и одмарај. Само со лесно нека биде и брзо :hug:

На mace89, Nefertiti., ivance.. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. TweetyBird

TweetyBird Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    113
    Мешиња, после отпаѓање на чепот, после колку време започнуваат оние вистински контракции?? Збунета сум, ја очекувам бебушка, веќе 38+5..Имам болки ама не се на близу... (fingers)(fingers)(fingers)

На Dee*Tee и ivance.. им се допаѓа ова.
  4. Lima87

Lima87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    280
    Значи докториве на државно ужас, јас сега се враќам од државна, ме пратија во Чаир, немале место на патолошка, а зошто ми е поминат терминот требало да ме задржат и да ме индуцираат. Тоа е едно мислење, друг доктор да дојдам за 2 дена пак да ме видат, трета докторка нема потреба да те задржат оди си дома. А зошто нели бебето има дистендирани црева и јас сакам побрзо да се породам, ама не ми се оди да лежам на патолошка. По ова што ја читам Јарец ич нејќам во Чаир, а и таму треба да ме прегледуваат и прашање е дали ќе ме примат. Ете зошто требаат врски, да ти се мочам у здравството наше, само стресови и нервози.

На Dee*Tee, IRBBB, Iva Mitrevski и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.788
    Допаѓања:
    18.461
    Тука сум јас,ако доаѓаш ќе се дружиме.
    Која недела си точно?

На IRBBB и Iva Mitrevski им се допаѓа ова.
  6. Lima87

Lima87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    280
    40+3 сум, ама да не беше ова со цревцата на бебето ич немаше да мислам, ќе си чекав дома. Првото дете го родив 10 дена после термин, природно ме фатија болки, исто ме примија на патолошка прво петок и ни ме индуцираа ни ништо, во недела ме фатија болки и си се породив. Сега дојдов дома, се испокарав со маж ми, он ме притиска да одам во Чаир, јас нејќам и така. Од мука и цигара запалив, веќе се ми дојде преку глава.

На IRBBB, Ula и thelittle17 им се допаѓа ова.
  7. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.874
    Допаѓања:
    10.390
    Каj секoj е различнo.
    Утрoтo ми падна дo вечерта се пoрoдив.

На TweetyBird му/ѝ се допаѓа ова.
  8. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.788
    Допаѓања:
    18.461
    Мене сабајле ми рекоа до полна 41ва не те чепкаме...
    Ако сакаш нека те ѕирнат, ама ако немаш болки или пукнат водењак до 41 нема ни индукција ни ништо,така ми рекоа.
    Затоа си дремам тука

На thelittle17 и Ula им се допаѓа ова.
  9. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    @jarec6 Мила ти праќам позитивна енергија 100ка! Опушти се, т.е. пробај да се опуштиш. За жал не можеш ништо да смениш. Џабе се нервираш. Знам дека е тешко ама мисли како за кратко ќе го гушкаш бебуш и тоа нека те води напред! Те гушкам и ти пуштам сила и енергија :hug::inlove:

На jarec6 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    @jarec6 мајка знам дека е лесно да ти пишам од дома лежи и издржи но,навистина го мислам тоа.Моментално е психички стресот што си таму,пробај да го мислиш само добриот крај на сето ова.Те дели многу кратко време од најубавиот момент за една жена.Биди трпелива и чувај ја силата за пораѓај.Смирено гали меше,да е смирено и спокојно и бебе.
    Можеби ниедна од нас не те познава но сме ти на еден начин поддршка да пишеш во било кое време.
    Со лесно мајка,нема солзи нема нервози.Истеравме до крај,износевме здрави деца и нека крајот го краси делото а ние да имаме убав спомен од сето тоа.Те гушкам

На 24.07, mace89, Naatashka123 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Magde20

Magde20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    125
    Ne se sekiraj normalno e da namali dvizenje posle inekciite za zreenje, se dodeka se uste se dvizi vo tekot na denot, i jas vo 33 isto primiv inekcii za zreenje, nedela dena bebush bese usporen i mnogu miren, ama eve posle taa nedela si se vrati na staro po cel den e razigran i zurki si pravi :)

На Animini му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Јас сега дојдов од Чаир точно три саата си бев таму. И докторката што ме гледаше денес ми рече дека нема шанси да се сврти бебето надолу, со главата ми е право на желудник затоа умирам од киселини, газот му е долу, нозете во ребра и така. Прашав зашто не би можело да се сврти ми рече дека е странично. Ич не сакав царски рез и сега сум со царски. Се имам оперирано мал милион пати сега и ова. Џабе и вежби за дишење и масла мачкање за газ и свашта што правев ми се изнасмеа сестра ми. Треба да идам во вторник да се договорам за датум за излез хахах :D Прв пат во овие два месеци некој ми кажа колкаво ми е бебето оваа го измери 3100 гр, кога го прашав предходно доктор ми рече сега баш неможеме точно да кажеме колкаво е и ни отприлика не ми кажа. Ништо не разбирам и се испонапнав да се запишам на курс албански хаха Господ нека ни е на помош на сите по ред, кај сите се да биде океу и најлесно на свет да поминеме...

На kostovaivana, Dee*Tee, mace89 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Trpkovska

Trpkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Исто и ја заглавив денес во чаир, гужва зА цтг беше си влагаат преку ред, абе живциве ми се искинаа. Башка постелката ми кажаазрела е 3 степен со лакуни и калцификати. Се извадив од памет.

На mace89, Ula, jarec6 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Andrijana2801

Andrijana2801 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    73
    Мамички, јас сум скроз испаничена... Сабајле кога станав на ѓаките имав како водест исцедок,без боја и мирис, такс обилно дум немала до сега.После тоа немав ништо, освен малку бело жолтеникав секрет како што имам цела бременост. Се плашам да не е плодова боја. Инаку сум 34+2, бебе е активно и имам благи болки во половината.:(

15. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Mene mi e takva od 32gn, ti do kade si primas li nesto od tipot clexane/fraxiparine? Ako se protocite dobri i napreduva beba ok e.

@jarec6 mnogu proslo malku ostanalo ke isteras use nekoj den eve nie ke te bodrime od tuka

@Ula i ja se nervirav ko tebe i 32 i 36 so glavceto vo zeludnik toa e, neka bide se ok i jas ic nejke carski ama si legnav na brasnoto sto da pravam

Inace ne izdrzav si otidov i denes na ctg vonredno vikam ne mrda bebeto i mi se iznasmeaa malku mi rekoa pa ne mora nonstop da mrda baska glej kakvo e vremeto. A i porano imam primeteno na vakvo tmurno metereopatov moj si dreme, a jas se potresuvam i butam blago ko mrdnata

На IRBBB, jarec6, Nefertiti. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Те видов дека праша што значи тоа ама ја врска немам ти кажаа што значат тие работи или? Бегај па сите си зборат меѓусебе на албански ако прашаш нешто сите ти викаат не разбирам македонски. Една доаѓа и ја контам дека збори дека само резултатите треба да и ги види докторката и ќе влегува и ми пукна филмот викам, а мене зашто не ме прашуваш. Не дека ми е проблем да влезеш туку и мене прашај ме и ја чекам без дискриминација...и она абе секако ќе те прашав па кој месец си па ова па она и после мислеа дека ги разбирам ме гледаа секад кога ќе прозборат и редот беше запазен хахахс

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Породилни болки 2дена, во 32недела,меко грло на матка. Мислење од двајца доктори,најдобро да се зрее плодот. Некој со слично искуство?

18. Trpkovska

Trpkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Ништо не примам лд тоа, ддимерите ми беа добри последниот пат. Додуша во прсво беше, дека сум пушач или даги оставам или снамалам. Изгледа имало врска тоа.

19. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    20.689
    Еве ми го резултатот девојки. Што е сега ова Кетони во урина и покачена седиментација, знае некој? Ќе ја тагнам @Natashka1988 на помош. Крвта ојачала малку, ама сега ова ме вади од памет, аман! Имат ли некоја искуство со ова?

Прикачени фајлови:

На kostovaivana, mace89 и Natashka1988 им се допаѓа ова.
  20. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Ништо страшно, нормална е повисока седиментација во бременост, особено при крајот...
    При менструални крварења, кај спортисти, може нормално да е повисока. Загрижувачки е ако над 80-90, заедно со температура, знаеш со знаци за болест...Укажува на воспаленија, но заедно со покачени леукоцити, црп, а кај тебе нема ништо такво, се друго ти е кристал :party:

На mace89, Prolett и Bella_Stella им се допаѓа ова.