36+1 Пред неколку денови ми се појави болка долу кога ја ставам перницата за трудници осеќам поголема болка движењето веќе ми е потешко ај тоа веќе и бебе е големко и килажа најавив убаво ама болкава малце ме загрижува бебе е свртено со глава горе понеделник сум на контрола некоја да има слично искуство?
Тие прво се знак за дехидратација и не дај боже дијабет, во напредната фаза, но кај тебе шекерот е сосема ок, преслушај се колку течност си имала испиено... зошто треба над 2л..
И јас со царски одам шанси нема да се сврти понеделник треба да ми кажат кога за царски па здравје боже деновите се бројат
Мене пак ми рече на 14 ти месецов е дежурна да одам да ме види и да ми закаже термин за царски ако не е свртено ... но јас потајно се надевам дека ке се сврти и природно ке родам
Немаш гликоза во урината, серумската ти е одлична, пиј повеќе течности, и за околуплодовата вода, и за тебе самата...
E ne znam jas ne sum pusac ama vo 32 koga mi gi vidoa mi rekoa treba da primas nesto ako do sega ne si primala, ako primas ondak ok. Napraj si kontrola i vidi so transfuziolog. Ne e samo ddimeritr i vreminjata se gledaat. Koja nedela si?
Фала ти многу мама докторке. Ќе морам да пијам, во бременоста почнав да пијам повеќе од претходно кога знаев и цел ден една чаша да не испијам.. ама ќе треба да зголемам дефинитивно. Гушки!
Изгледа јас сум удрена во главава. Од што имам уплав од природно породување, секој преглед ми доаѓаат мисли да се измести и да си родам царски. После си влепувам шамар сама на себе и се освестувам
Прво ти е или ? Мене ми е трето по ред и немав некој проблем во раѓањето затоа викам сега третово да не се врти
Е ич не се секирај со првото и јас имав мака нормално на прво не знајме кај е што е ама второто е многу полесно за раѓање
Друшки се враќам од преглед. Беба е супер, фацулето пикнато во плацентата, не дава да го видам за жива глава. Цервикс 31мм, докторот вели како зацементиран е Пред да ми го види кога му кажав за болките ми рече ако е скратен ќе треба терапија за зреење да примаш, ама кога го виде ми рече дека немам гајле, да не правам нагли движења и неприродни положби, најверојатно од тоа била болката Следен преглед за 3 недели, во 38ма. Си добив и јас хеферол превентивно по 1 на ден, за да имам резерви од крварењето на пораѓање и после тоа. Го прашав за плацентата, ве читам за зрелост тука и ми рече додека напредува бебето, постелката е супер, а кај тебе си има прогресивен раст. Од денес ќе се стационирам в кревет и здравје од следна недела ќе почнам по малку да ги средувам алиштенцата.
Не си единствена и мене неколку пати ми има дојдено тоа на мисла, па после сама себе се убедувам дека ај пак можеби нема да биде толку страшно, ако има можност за епидурална си правам планови, ајде само здравје како дојде така ќр тераме