Не се секирај , плус и второто ти е сигорно ќе биде полесно, само со позитивна мисла, се знае мора да помине вака или така, и на крај све се заборава за тиа очиња најмили,
@Bella_Stella значи горе доле, се ти е во нормала.. Супер и продолжи така... Браво мами. @Natashka1988 браво мами. Убаво е што имаме и др. Во групава. Мене ми излезе херпес на устата.. Ми дадоа херпасан гел, да си ставам неколку пати на ден. Ми го даде општи лекар мат. Не можев да ја добијам гин.мат.не беше на раб. Се надевам ќе ми помине со тоа. Било на природна база... Навистина се нешто излегува, кај ни е крајот...Туку нека ни со лесно и со помалку стресови и нервози... @jarec6 Мами без нервози, само позитивно и опуштено.. Не е лесно, ама уште малку ќе си се олесни.. Со среќа и со тебе сме.. Гушки мами на сите..
Мене прееска ми кажа докторката од 39-та недела, јас денес влегов во 38-ма и ми рече од 39-та некој ден ќе биде царскиот. Треба во вторник да идам да се договорам со мојот доктор. И сто пати ја прашав дали може да се сврти ми рече не вака како што е наместено не. После ја прашав дали може второ раѓање да биде природно ми рече да може бидејки поради положбата на бебето е операција, а не поради други компликации. И прашав дали има анастезии во Чаир ми рече има за се викам ли има и на природното ли ми рече има инаку прв пат ја видов оваа докторка денес...Моја колешка што се породи вчера рече за крпењето и пуштиле анастезија за предходно било веќе касно додека да стигнат у болница...
Мами, не знам дали за тука е ова прашање, ама ај малку помош. Од 1 Април сум на породилно, ама не сум породена. Кој ми дава сега боледување пред породилно матичната или матичен гиниколог? Што документи ми требаат за да однесам кај мене на работа? Гушки
Само да знаеш многу ти ги сакам постовите и секогаш те читамНавистина предобра смисла за хуморКако и да треба да биде ќе биде, ич да не се секираш.Најважно на крај ти и бебе да сте добри.Јас од почеток си планирав со царски, а сега според состојбата и треба да бидам со царски.Имам јас уште до породување, Дај Боже само сите да бидеме добри.
Fala ti mnogu.. pocna malku da se vrakja vo normala batkoto. Uste leukocitite i cro da se namalat i ke se opustam malce. Sega sum na strogo miruvanje ne mi se rizikuva iako imam inekcii.ti miruvas celo vreme periodov? Pozdrav i so lesno
Nemas gajle togas, stom protocite se vo red, bebe e dobro, vlezena vo 9ti uzivaj. Placentata sega i prezreana e ok si ja zavrsila taa svojata funkcija i onaka na poragaj se frla. Moze samo da ti dadat terapija ama i toa ne e strasno, a moze i ne so ogled na toa deka veke 37 nedela ja teras
Zavisi od sostojbata ama po polna 38gn ama pred da te fatat bolki zaso nema poenta da gi trpis. Jas so polni 39 vo pon sum na pregled i da dogovarame data, nemase zasto da go brzame do sea se si bese mirno
Мами одлична ти е крвната слика! Одлична! Можеш да се опуштиш малце и со храната, ксни си нешо ко ќе те фати стрв, не се устручавај
Хаха ќе се почастам викендов мила. Ќе имам cheat day или два. Ама од понеделник пак по старо, очигледно добро ми доаѓа промената што ја направив во исхраната. Искрено многу поенергично се осеќам од кога не јадам junk food.
Da, eve veke 35+5 sum, miruvam celo vreme, samo do toalet i za jadenje stanuvam, pijam utrogestan sabajle i navecer i magnezium direkt 3 pati na den po nalog na doktor. Prvata nedela mi bese najteska, psihicki mnogu se optovaruvav so se i sesto, vklucuvajki i zosto bebcho ne mrda kako prethodno, ama eve uspevame da terame gledaj lesni filmcinja, serii i pomalku nervozi i ke bide se vo red
Mi olesna skroz deka bukvalno isto se cuvstvuvamti posakuvam se so lesno i daj boze za site se da e vo red ❤❤❤
Isto i jas na tebe, da si isturkame uste malku pa pobezgrizno na poragaj da odime. Forumov i iskustvata na drugite i mene mi pomogna da ne se osekam deka samo ja minuvam niz ova i mi dava sila da izdrzam. I kako sto vikas daj Boze da si bide se vo red za site ❤❤❤
Мамички кај со раката и имам проблем, вчера херпес, синоќа заб отечен.... Се надевам ќе ми помине.. Некое чаре за отечен заб... Синоќа мачкав метиленско плаво... Друго не знам... Треба да прашам др. Некоја меѓувреме да знае или да користела нешто.. Фала мамички и ајде ова тромесечие да го поминеме до лесно... Се надевам ќе биде се добро.