Изгледа чепот е само треба да е поцрвена боја .. ама што и да е нека те видат можеби започнува процесот на пороѓај
Можно е да е чепот мојот беше ваква боја само беше погуст ама мојот дека наеднаш искочи како топка... Со лесно мајка
Чепот е, мојот беше поголем и скроз крвав, ми падна кога бев 4 прсти отворена, но немора да значи дека одма ќе се породиш, појди си на лекар нека те видат да не мислиш
Денес прв пат ме прегледуваа со прсти и видоа дека сум отворена 1 прст ама ми рекоа ништо страшно, може да остане така до крај. Прегледот беше прилично груб и кога дојдов дома приметив малку кафеав исцедок, неколку пати сменив долен веш и цело време има по малку. Може ли да е од прегледот? До сега сум немала ништо слично
Жени чепот е, отишол цел, грлото скрос меко и отворено више, за 1 прст плодовата вода не е испадната т.е водењакот. Прво на цтг бев, одлично било, ама после добив преглед со рака, значи вреснав, толку беше болен, мислам до папок ми брцна, и ми рече тргнато е се девојче, обично вака може и со денови да оде се, ама кај тебе ќе биде многу брзо, до утре секако вика ќе дојдиш ти. Школско цтг и како шо гледам вика школски пораѓај ќе имаш. Јас цела побркана, му викам шо значе школски, леле господе помогни ми, фанав да тропам глупости паника ме фана, жими се мислев за недела две ќе речат а не дури и да се мисле дали да ме задржат. Му викам јас не сум спремна куферот треба нешто да доставам и да си ја измијам косата, а не вика секако ќе си одиш дома ти, и нема да мислиш цело време вика на болки или на водењакот, ако осетиш вика или движењата ако се намалат одма дојди. Оди па не мисли, вака кога ќе ти кажат дека у секој момент може да биде и дека болките кај и да е ќе почнат....јас со мојата психа толку еве у паника дома сум, лежам сега малце, ама срцето од гради ќе ми испадне. Адела утре иде, незнам кое време само, ама к*рац анестезија, тука нема, само на ГАК беше муабетот. Де некој нека ме смире оти јас едвај дишам, ме фана паника скрос, незнам како да се опуштам, анксиозноста на најјако ме фана...
Не се секирај , мене ми падна чепот ( исто ми изгледаше) и сум 1 прст отворена веќе 9 ден. Одам на редовна контрола, ама нема уште ништо. Немој да се секираш, се ќе биде супер.
Нема што да се паничиш,сигурно долго време поскауваше да се олесниш и да си го запознаеш бебето? Сите тоа го посакуваме,а кога ќе дојде моментот од страв и паника не знаеме што збориме. Јас и мм кога добив болки дента се договаравме да шетнеме до Сити мол, ама ај за секој случај да ме ѕирнат на гак. Ми викаат ќе ме задржат јас се здткав на мм му викам и сега ништо од шетањето Мајка, избањај си се на раат,спакувај торбица,исфенирај коса и биди спремна за вашето бебесо лесно
Полека бре значи моја крвна група си ја кога ќе испаничам готово не знам кај да терам...Оди истуширај се, измиј косата стај си од сите маски и се што имаш хаха Од топлата вода може и полека ќе почнеш да се отвараш, така имам чуено немора да значи. И диши не ги премислувај пред време работиве како ќе бидат, како ќе бидат секако ќе видиш. Ајде полека, најди си некој момент што те смирува, пример мене кога нешто мн ме боли јас си замислувам како ме пече силно сонце ама толку мн ме пече што почнувам да го чуствувам како ме топли и така некако успевам да се смирам. Или мисли на некој момент скроз безвезален, нешто што врска немаш и поставувај си прашања за тоа за да си го окупираш мозокот пример како им е на оние што берат кафе во Бразил и што прават... И така диши диши ќе биде се... Ајде со лесно ќе имаме уште едно бебенцееее јееее
I sto smisli kako im e na tie vo brazil go obraa li kafeto @Nefertiti. Za ova se spremame 9 meseci banjaj se opusti se i cekaj kaj i da e ke se guskate...nema sto da panicis ima tamu koj da te sredi. Cim ti rekle skolski teras toa e super, za kratko bebus so tebe ke e
Да се самоцитирам, се породив јас женски! Сепак не ја дочекав утрешната дата, али нема везе.. да се сосредоточам па ќе ви објаснам подетално. Ве гушкам и ви посакувам на сите лесен пораѓај!
Хахаха ме изнасмеа бре! Ама добри техникиве, треба да се пробаат. @Nefertiti. со тебе сме! Биди храбра, уште малку и ќе си ја гушкаш цуци!
@Maeve браво мајка, верувам дека лесно си поминала, едвај чекам да ти ја прочитам приказната. Живо, здраво и благословено да е бебенцето, поскоро опоравување да имаш мами. ❤️
Кај мене стварно функционира ми текнува на нешто што апсолутно појма немам и си мислам ова она и си го окупирам мозокот со претпоставки, и после па и проверувам на нет. Последен пат ми текна да мислам колку видови на мечки има па проверував па гледав циркуси хахах Морам превенција зашто инаку ќе се угушам од паника хахс
Super ti e tehnikata ne se smeeme za nea tuku za primerot Vo tie momenti tocno treba neso skroz bezveze da razmisljas da si okupiras mozok
Мајка само опуштено сега бидејќи најубавото допрва доаѓа мисли на таа душа и на тие очиња што за брзо ќе ги видиш заборави на стравот среди се тука сме ние за подршка и чекаме убави вести за брзо Честитки мила нека е живо и здраво па ја чекаме приказната во породилни
Честитки мајка здраво и живо да е да расти големо цел живот да ве радува Чепот ќе да е ајде со лесно да ти е почнува процесот без паника уште малце те дели да се запознаете со бебуш