Трето тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by chache87, Sep 19, 2014.

1. minne992

minne992 Форумски идол

Изгледа чепот е само треба да е поцрвена боја .. ама што и да е нека те видат можеби започнува процесот на пороѓај

IRBBB and Nefertiti. like this.
  2. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Можно е да е чепот мојот беше ваква боја само беше погуст ама мојот дека наеднаш искочи како топка... Со лесно мајка

IRBBB, Nefertiti. and mace89 like this.
  3. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Чепот е, мојот беше поголем и скроз крвав, ми падна кога бев 4 прсти отворена, но немора да значи дека одма ќе се породиш, појди си на лекар нека те видат да не мислиш

IRBBB, Nefertiti. and Ula like this.
  4. ivance..

ivance.. Популарен член

Да чепот е ова оди на дежурен нека те прегледаат и со лесно па чекаме да ни пишеш што ќе ти кажат :hug:

5. Andrijana2801

Andrijana2801 Истакнат член

:worried::worried::worried:Денес прв пат ме прегледуваа со прсти и видоа дека сум отворена 1 прст ама ми рекоа ништо страшно, може да остане така до крај. Прегледот беше прилично груб и кога дојдов дома приметив малку кафеав исцедок, неколку пати сменив долен веш и цело време има по малку. Може ли да е од прегледот? До сега сум немала ништо слично:worried:

6. Elenica*Petrova

Elenica*Petrova Истакнат член

И јас испаничив, ама нормално е. Неколку денови го имав. Не се секирај.

Andrijana2801 likes this.
  7. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Жени чепот е, отишол цел, грлото скрос меко и отворено више, за 1 прст плодовата вода не е испадната т.е водењакот. :whew::whew::whew:
    Прво на цтг бев, одлично било, ама после добив преглед со рака, значи вреснав, толку беше болен, мислам до папок ми брцна, и ми рече тргнато е се девојче, обично вака може и со денови да оде се, ама кај тебе ќе биде многу брзо, до утре секако вика ќе дојдиш ти.
    Школско цтг и како шо гледам вика школски пораѓај ќе имаш.
    Јас цела побркана, му викам шо значе школски, леле господе помогни ми, фанав да тропам глупости паника ме фана, жими се мислев за недела две ќе речат а не дури и да се мисле дали да ме задржат.

Му викам јас не сум спремна куферот треба нешто да доставам и да си ја измијам косата, а не вика секако ќе си одиш дома ти, и нема да мислиш цело време вика на болки или на водењакот, ако осетиш вика или движењата ако се намалат одма дојди.
    Оди па не мисли, вака кога ќе ти кажат дека у секој момент може да биде и дека болките кај и да е ќе почнат....јас со мојата психа толку еве у паника дома сум, лежам сега малце, ама срцето од гради ќе ми испадне.

Адела утре иде, незнам кое време само, ама к*рац анестезија, тука нема, само на ГАК беше муабетот.

Де некој нека ме смире оти јас едвај дишам, ме фана паника скрос, незнам како да се опуштам, анксиозноста на најјако ме фана...

kostovaivana, 24.07, minne992 and 9 others like this.
  8. Elenica*Petrova

Не се секирај , мене ми падна чепот ( исто ми изгледаше) и сум 1 прст отворена веќе 9 ден. Одам на редовна контрола, ама нема уште ништо. Немој да се секираш, се ќе биде супер.

IRBBB and Ula like this.
  9. Andrijana2801

Andrijana2801 Истакнат член

Од прегледот со рака ти беше и тебе?

10. Elenica*Petrova

да да

Andrijana2801 likes this.
  11. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Нема што да се паничиш,сигурно долго време поскауваше да се олесниш и да си го запознаеш бебето?:)
    Сите тоа го посакуваме,а кога ќе дојде моментот од страв и паника не знаеме што збориме. Јас и мм кога добив болки дента се договаравме да шетнеме до Сити мол, ама ај за секој случај да ме ѕирнат на гак. Ми викаат ќе ме задржат јас се здткав на мм му викам и сега ништо од шетањето:D
    Мајка, избањај си се на раат,спакувај торбица,исфенирај коса и биди спремна за вашето бебе:l:со лесно

12. Ula

Ula Популарен член

Полека бре значи моја крвна група си ја кога ќе испаничам готово не знам кај да терам...Оди истуширај се, измиј косата стај си од сите маски и се што имаш хаха :D Од топлата вода може и полека ќе почнеш да се отвараш, така имам чуено немора да значи. И диши не ги премислувај пред време работиве како ќе бидат, како ќе бидат секако ќе видиш. Ајде полека, најди си некој момент што те смирува, пример мене кога нешто мн ме боли јас си замислувам како ме пече силно сонце ама толку мн ме пече што почнувам да го чуствувам како ме топли и така некако успевам да се смирам. Или мисли на некој момент скроз безвезален, нешто што врска немаш и поставувај си прашања за тоа за да си го окупираш мозокот пример како им е на оние што берат кафе во Бразил и што прават...
    И така диши диши ќе биде се...
    Ајде со лесно ќе имаме уште едно бебенцееее јееее

mace89, Naatashka123, Dee*Tee and 6 others like this.
  13. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

I sto smisli kako im e na tie vo brazil go obraa li kafeto:rofl::rofl::rofl:

@Nefertiti. Za ova se spremame 9 meseci banjaj se opusti se i cekaj kaj i da e ke se guskate...nema sto da panicis ima tamu koj da te sredi. Cim ti rekle skolski teras toa e super, za kratko bebus so tebe ke e

mace89, kostovaivana, jarec6 and 4 others like this.
  14. Maeve

Maeve Истакнат член

Да се самоцитирам, се породив јас женски! Сепак не ја дочекав утрешната дата, али нема везе.. да се сосредоточам па ќе ви објаснам подетално.
    Ве гушкам и ви посакувам на сите лесен пораѓај!

TweetyBird, Lili4e, Mom_3 and 29 others like this.
  15. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Хахаха ме изнасмеа бре! :rofl: Ама добри техникиве, треба да се пробаат. :D

@Nefertiti. со тебе сме! Биди храбра, уште малку и ќе си ја гушкаш цуци! (fingers) :sun:

mace89, Nefertiti. and Ula like this.
  16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

@Maeve браво мајка, верувам дека лесно си поминала, едвај чекам да ти ја прочитам приказната. :sun:
    Живо, здраво и благословено да е бебенцето, поскоро опоравување да имаш мами. ❤️

mace89, kostovaivana, jarec6 and 3 others like this.
  17. Ula

Ula Популарен член

Кај мене стварно функционира ми текнува на нешто што апсолутно појма немам и си мислам ова она и си го окупирам мозокот со претпоставки, и после па и проверувам на нет. Последен пат ми текна да мислам колку видови на мечки има па проверував па гледав циркуси хахах
    Морам превенција зашто инаку ќе се угушам од паника хахс

mace89, IRBBB, Nefertiti. and 3 others like this.
  18. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Super ti e tehnikata ne se smeeme za nea tuku za primerot:rofl:
    Vo tie momenti tocno treba neso skroz bezveze da razmisljas da si okupiras mozok

mace89, Bella_Stella, IRBBB and 2 others like this.
  19. ivance..

ivance.. Популарен член

Мајка само опуштено сега бидејќи најубавото допрва доаѓа мисли на таа душа и на тие очиња што за брзо ќе ги видиш :l: заборави на стравот среди се тука сме ние за подршка и чекаме убави вести за брзо :hug::hug:

Честитки мила нека е живо и здраво па ја чекаме приказната во породилни :party:

Bella_Stella, jarec6, IRBBB and 2 others like this.
  20. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Честитки мајка здраво и живо да е да расти големо цел живот да ве радува :l::hug:

Чепот ќе да е ајде со лесно да ти е почнува процесот без паника уште малце те дели да се запознаете со бебуш :l::l:(fingers)

IRBBB, Nefertiti. and Maeve like this.