Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    7.258
    Немој да дозволиш да те изеде паника. Ќе помине се, ќе добиеш бебе, ќе ги изродиме сите априлски во една недела :lol:

Ако е ова чепот кај мене падна минатата сабота :?:
    Со првото на преглед со рака падна, за два саати пукна водењак. Одев на контрола 3 пати неделава, ме прегледаа со рака, рекоа бебе целосно спуштено, меко грло ама не ми рекоа да се спремам да ме задржуваат, иако мора да одам со царски...
    Пред пола саат се разбудив од спиење со силна болка во препоните, пропратена со потреба за мочање, иста како кога ми пукна филмски водењакот само што станав од кревет во предходната бременост.
    Арно ама сега не пукна, се напив магнезиум и си легнав.

Со лесно @Nefertiti. :hug:

На 24.07, ivance.., minne992 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.189
    Допаѓања:
    17.791
    Леле како што ве читам, мене ме маваат паники. :D
    @Nefertiti. Гледам околу 20 ти април ти е термин, јас сум 01.мај и ме облеа пот. Да си спремам утре торбицата, не ќе да е лошо.
    Ајде со лесно, сфати го како нешто што мора да го поминеш. Барем ќе си одгајлиш.
    @Maeve честитки, нека е живо и здраво.

На Madam S, Macufceee11, KittyCat:) и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Ма мислам на братучеда една, што и пукнал водењакот додека берела грозје и се смеела таму на лозјето ноншалантно, дури кога кажуваа се мислела дали одма да оде на болницата.:D

Фала ви жени, каде јас без вас, се подсмирив конечно, си лежам, крпа си постелив под мене, се мислев влошка дали да ставам ама си викам белки нема да пукне додека спијам. Ако заспијам...
    А боле ли кога пука водењакот, кога тече водата?

На kostovaivana, Naatashka123, ivance.. и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.189
    Допаѓања:
    17.791
    Не боли. Мене со првото во сон ми пукна. Ставив пешкир и цело време ми течеше додека одев во болница, а болка немав.

На Ula, IRBBB и Nefertiti. им се допаѓа ова.
  5. Andrijana2801

Andrijana2801 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    73
    Нека е живо и здраво мајка:inlove:

На Ula и Maeve им се допаѓа ова.
  6. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.236
    Допаѓања:
    4.903
    Вчера пак беше успиено бебето на цтг, ми пуштаа гликоза,исто, ме качија пак горе у предродилна, ми понудија индукција за да направат стрес тест на бебето, да ми стават чепче за провокации и да видат при болки како се однесувало бебето, одбив, се потпишав дека одбивам бидејќи со цервикс 12 мм немам теорија да го издржам тој стрес тест без да ме породат ке се отворам сигурно, ме преместија на пин и ме следат,од сабајле малку подобро, се размрда бебе.Натаму незнам како ке биде ке видиме.

На Cherry blossom89, KittyCat:), mace89 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.829
    Допаѓања:
    33.828
    Не се плаши женче.Водењакот и кога ти го пукат не боли.Уживај си уште малку во деновоте без бебече и продолжи да си шеткаш, така полека ќе се отвориш и без болки .Со дома седење и паничење само ти се стрга мускулатурата и нема да можеш да се отвориш и може царски да завршиш.Значи само позитивно и со убаво и лесно ќе биде.Гледај на позитивната страна.А кога ќе биде докторите сигурно не знаат со сигурност да кажат затоа не се плаши:l::hug:

На IRBBB, Ula, ivance.. и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    20.687
    Биди силна како и до сега мама. Не ти е лесно, ама агонијата ќе заврши со добро на крај, ќе видиш. Многу дечиња се раѓаат во 7ми месец и си функционираат најнорнално низ животот. Посебни се затоа што се борци заедно со мама. :l: Се ќе биде добро, биди храбра како што знаеш! :hug:

На KittyCat:), mace89, IRBBB и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    3.178
    Утрово имав некој исцедок ама како парчиња - парталчиња во шолја го приметив, бојата им беше како жолтеникава (а можно е и од мокрачата да ми изгледале таква боја). Има ли шанси тоа да е чепот?
    Читам на нет може да излезе во различни форми, дури и некогаш да не се примети, па не знам дали е тоа тоа. Инаку обично кога ќе се разбудам наутро секогаш имам малку густ лигав исцедок на долна облека и толку, менувам долна облека и немам повеќе. Бев во четврток на цтг и ехо, се си е ок. Нареден преглед имам во петок, тогаш е и терминот за пораѓај.
    Други некои симптоми немам, обични болки во долниот дел на стомакот, бебето си се тегне, си мрднува, веќе малку и активноста му е поднамалена, ама мислам тоа е нормално, со оглед на тоа дека сме 5 дена пред термин.
    Да почнам со паника или не? :^):D

На mace89, ivance.., Bella_Stella и 2 други им се допаѓа ова.
  10. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.382
    Допаѓања:
    26.407
    Само смирено и диши длабоко :D
    Колку повеке паника толку потешко и стрес ке ти биде .. само позитивни мисли и со лесно пороѓајот мајка :)

На Marge му/ѝ се допаѓа ова.
  11. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Исто вака ми падна мене со првата бременост после пешачење, на контрола бев одма и после прегледот имаше уште малку со крв. Така да мислам чепот е.

12. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Почни да си се спремаш ама без паника! Океу? И да е чепот вообичаено после некој ден почнува породувањето, односно така викаат докториве дека тоа е на некој начин показател дека во следните денови ќе биде породувањето. Исто како друг показател кажуваат дека можеш мн често да идеш во тоалет по број два. Јас вчера изгледав милион видеа и мислења од доктори до 4 сабајле тоа правев неможев да спијам. После збореа докторите дека не е потребен адреналин бидејки тој ги грчи мускулите и болката е поголема факт е дека неможеш да се опуштиш и лагано еее ај ќе идам да се породувам ама дополнителна паника или луѓе што те живцираат треба во тој момент да игнорираш или да ги нема најдобро.

На Dee*Tee, Marge и IRBBB им се допаѓа ова.
  13. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.382
    Допаѓања:
    26.407
    На првата бременост јас така се изначитвев што е и што не е ѓомити ке знам појке де :drunk:
    И кога ојдов на бокс од болки не знаев кај терав сакав само да излезе побрзо од мене да ми помине се :|
    Зато некогаш велат слушај го телото и така прави
    Секоја жена е приказна за себе на крај

На Ula и Animini им се допаѓа ова.
  14. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.788
    Допаѓања:
    18.459
    20210404_120537.jpg Девојчиња ај помош,вака гледам не е лоша крвнава слика ама ЦРП ми е покачено, што може да е?
    Доктор дури вечер ако види.
    Дека малку прокрварев па рече да испитаат крв со црп.

15. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    3.178
    Читав и јас за одење во тоалет и веќе неколку пати како одам да се празнам од сабајле, леле дај Боже да почнува, се си мислев дека ќе поминеме термин. Денес не одам во болница, освен ако не се случи нешто плус, имам енергија мислам маратон можам да истрчам, може од адреналин или возбуда :D Маратон не, ама ќе одам да пешачам и да му се порадувам на сонцево. Леле, ама сум возбудена:party: Само да не ми е за џабе возбудата, па да се претвори во паника и страв :wasntme:

На Ula, Nefertiti., Iva Mitrevski и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.199
    Незнам каква е поврзаноста за испитување крв затоа што си прокрварела. Тоа е нормален процес на крај, јас мислам веќе почнал процесот кај тебе со тоа прокрварување.
    ЦРП-то без гајле не е многу високо, ништо за паника, но чекај доктор да го види и даде мислење. Со лесно.

На Trpkovska и jarec6 им се допаѓа ова.
  17. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Нормално е, во болничка средина си, интрахоспитални бактерии си има, не е како дома, но и веќе ти е почнат процесот, па не е ништо страшно...13 е ок број, не е не дај боже 100 и поише... по раѓање кај оргомен процент пуштаат антибиотик, се средува..
    Како си ти?

На thelittle17, kostovaivana, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  18. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Ве молам пишете што можам да пијам за болки во стапалата.Отечени ми се едвај одам или облоги нешто што можам да ставам.Фала

19. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Ациди борици облоги, повеќе одмарај лежи нозете подкрени ги на перници и сол избегнувај од исхрана.

На jarec6, abc1234, Prolett и 2 други им се допаѓа ова.
  20. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    1.508
    Jas gi mackam so konjski balsam i obavezno drzi gi podignati, ne stoi predolgo na noze i izbegavaj tesni cevli. 100% nisto ne moze da pomogne no malku barem da si olesnime:)

На abc1234 и IRBBB им се допаѓа ова.