https://www.ringeraja.mk/m/statija/kako-da-razlikuvate-lazhni-kontrakcii-od-vistinski_6326.html# Еве линк кој ќе ни послужи мамички... Гушки
Немојте да се секирате, и јас паничев мислев нема да ги познаам вистинските болки ама верувајте такво нешто не можеш а да не препознаеш.... одма ќе знаете дека се тие пошто стварно боли бре, болка како што до сега немам осетено
Само поткренати нозе на две три перници...моите потекуваа неможам да ти објаснам колку...ќе одвоев 45мин во денот да ги кренам и одма нема отоци
Заминав на цтг пред 2 часа, добро е цтго, болки покажува веќе, јас не ги осеќав тогаш, Адела ме прегледа, постелката е старудија рече, финиш готово вика, си а завршила работата, карлицата ти е широка, бебето е супер се. Ајде маци вика преглед со рака, 3 и пол прста отворена, без болки јас, ми кажа оди си, спремај си се на раат, и ако нешо има дојди одма а ако не утре у 9 сабајле прием те чекам. Ама јас 9 не дочекувам мислам. Доспремав се куферот, пица си нарачав, и седам сега, кичма почна да ме боле, стомакот ептен минимално, стегање чувствувам само.. Значи јас здравје вечерва или утре ќе се породам, зошто ми е толку нереално луѓе, ем исплашена, ем возбудена...Само сакам да биде се брзо и да си го видам бебето конечно... Што ме чека, колку боле и како ќе вриштам не сакам да мислам, иако само на тоа мислам кога ќе видиш. Емоциите ми се центрифуга.
I jas si gi vidov denes moive stapalca poteceni i kako pernice oteceno pod gluzdot imam @Nefertiti. So lesno zenska....posle edna sesija koza na koza so beba i se ke zaborais
Осеќам дека супер ќе поминеш мами. Ајде со лесно и не мисли на болката, мисли како ќе си се гушкате со бебушко
Јас повеќе читам вака кога ќе бидне со некој нешто па како ајде да се смириме инаку додека да стигнам на ред ја ова се ќе заборавам од паника и страв Јее ќе биде, ќе биде Инаку и мене ми е нереално дека ќе имам бебе не знам бе како со волкав стомак уште не ми е верно и прееска местам работи по дома и си викам леле мајка ќе бидам
Леле, и јас сум возбудена за тебе, ќе биде се во ред. Ќе се гушкате со бебто. Ако се начекаме во болница ќе те побарам. Со лесно да помине и известување што се случува
Јас првата недела бев како во сон...не ми се веруваше дека имам бебенце покрај мене после 12 год.Нооо ,сепак стварност била,јас сум мајка,убава преубава работа. Со лесно на сите идни мајки
@Nefertiti. најлесен пораѓај на свет да имаш мила! За кратко ќе си ги гледаш најмилите очиња на свет. ❤️ Друшки, некој апдејт од Јарче има? Некој што е во контакт со неа?
Нема преска кога и пишав ми рече дека го чекала докторот за да се договорат за провокација па еве сега и пишав пак чекам да ми врати
Мојот јунак се роди вчера, малецок ама силен,сега не чека уште една борба да порасне во инкубаторот,битно добро сме. 1040г 33цм ,Лео,да биде јак како мама.ве гушкам
Честитки мајка да е здрав и жив ќе порасни многууу брзо и да си се гушкате сите дома среќни весели здрави и живи Јунак како мама ќе биде
Честитки мајка,нека порасне јунакот голем и силен Инаку девојки јас уште си чекам,дали ќе биде утре ќе видиме. Веќе паника ме фаќа од самото чекање,ми се смачи да ви кажам искрено,заглавив.
@jarec6 Не чекај повеке речи им денес нека те спремаат и ајде на пороѓај Со лесно мајка ти посакувам најлесен пороѓај доста е веке чекање