И јас сум за 2 дена 40та недела и ќе одам на контрола па се плашам од истото дека и мене ќе ем задржат таму а сум без болки и не сум отворена. Читам неколку дена лежиш во Чаир, превземаат нешто др.за побрз пораѓај ичи ништо
Превземаат провокации,ама да влезеш прво 41+1. @mssuniquee се надевам денес или утре,зошто шизофренија не ми бега
Јас вчера пак на контрола, пак не ми закажаа термин.. Во исчекување сум и страшно ме нервира ова тегнење, дојди денес, дојди утре да се договориме..
Мајки денес ми стасаа резултатите од уринокултура и пишува Enterococcus 50.000 CFU/mL, има дадено и антибиограм за сензитивност на антибиотици. Дали некој ја имал оваа бактерија и дали е опасна?35та недела од денес(додека чекам одговор од др сакав вас да ве прашам)
Само што си дојдов дома Денес прв пат на болница каде ќе се пораѓам. 2 саати чекав-буквално а преглед 15 мин дали беше дали не ... доктор ни зборуваше ни ништо се е во ред и тоа е тоа. Бебе со глава горе.. Ни тежина кажа ни ништо.... Царски закажаа на 21 38ма+6 времето веќе иди јихууу. На 19 корона тест на 20 прием сабајле на болница. На 21 ќе си ја гушнам принцезата. Се надевам наредна недела повеќе ќе ми кажат... Како и да е пресреќна сум што се е во ред и деновите ни се броени
Mene deneska kako mnogu da mi tezi stomakot, osekam kako pritisok vo preponite i slaba tapa bolka. 39+5 sme veke, neznam kako pocnuvaat porodilnite bolki, verojatno ke prepoznaam. A bebe mrda li mrda mislis ke izleta nadvor
Мило ми е за тебе Кити ,,, Сега мене ме интересира што доколку те фатат болки порано ? Јас сум на 14 ти на контрола кај докторката што ке ме пораѓа исто ми рече ако е карлично ке ми закаже царски ... но јас си викам што доколку ме фатат болки порано а треба царски да раѓам пример ? Зошто на бебе не му се знае може во еден ден да се сврти и да си бара природен пороѓај ,,,, леле кошмари сум цела на крај и се ме боли веке одвај одам
Дада уште многууу малце... Едната торта другата крофни Мене ми рекоа да планирам на 21ви секако и тогаш пак ќе провереле како е бебе завртено. Ако сум имала болки контракции одма да сум одела на болница... Сега здравје поубаво е да си поседи внатре ама тука не се прашувам јас ако и се излегува порано ќе се запознаеме порано хахаха
Друшки, колку често ви икаат бебињата? Јас прв пат осетив пред 3 дена и оттогаш еве трет ден со ред си ика секој ден не долго, ама еднаш во денот обавезно Нормално е толку често?
Јас бев пред 2 недели,немаше гужви,немаш контакт со други персоналот максимално заштитен...оди ќе те прегледаат ќе направат се што треба.Инаку зградата на Гак ама од задната страна се влегува...барем јас кога бев така беше.
Леле вечер одам да ми вадат конци од резот три дена го мислам ова, уплав имам од вадење конци многу се плашам ми се плаче многу
Истата ја имав пред 10 дена во 31 г.н примив недела дена амоксицилин антибиотик, и многу течности по 3-4 литри вода и чај од брусница и после недела дена повторив пак урина, ја нема веќе
Моето икаше скоро секој ден во 8ми и 9ти месец. Еве го сега е 3 недели и си продолжи да си ика често. Се зезаме по дома дека му го утнавме името, он е роден за "Ицко"